ΚΑΤΩ στον ΠEΙΡΑΙΑ

Οι υπάλληλοι που θα προσληφθούν με 8μηνη σύμβαση θα είναι 150 εργάτες, 40 οδηγοί και 15 χειριστές μηχανημάτων. Όσον αφορά τα οχήματα που θα παραληφθούν, πρόκειται για 10 μικρά, ευέλικτα απορριμματοφόρα για να μπορούν να μπαίνουν στα στενά, 2 μεγάλες νταλίκες οπίσθιας φόρτωσης που θα χρησιμεύουν και ως σταθμοί μεταφόρτωσης (τα λεγόμενα «σκουλήκια»), 2 ανοιχτά φορτηγά, 2 κλαδοτεμαχιστικά και 2 σάρωθρα.

// Και για να τελειώνουμε με την Καθαριότητα: Επειδή… σέρνεται μια φημολογία ότι ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου για θέματα του συγκεκριμένου τομέα Αλέκος Νταβέλης προορίζεται για υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, μιλώντας ο ίδιος στο Κανάλι 1 είπε ότι δεν έχει πολιτικές βλέψεις και θέλει νʼ ασχολείται μόνο με το αντικείμενο που του έχει αναθέσει ο δήμαρχος. «Δεν είναι ώρα για εκλογολογίες», είπε χαρακτηριστικά. «Είναι ώρα για να γίνει ο Πειραιάς ακόμα πιο καθαρός, ακόμα πιο λαμπερός».

// Με τελεσίδικη δικαστική απόφαση το Στρατόπεδο Παπαδογιωργή ανήκει πλέον στον Δήμο Πειραιά. Οι απόπειρες που είχαν κάνει διάφοροι καταπατητές να το οικειοποιηθούν απέτυχαν μετά από δίχρονο δικαστικό αγώνα που έκανε ο δήμος και σε κάθε φάση του οποίου έδινε το «παρών» ο δήμαρχος που παρακολούθησε και κατέθεσε σʼ όλες τις δίκες που έγιναν. Έτσι το τεράστιο οικόπεδο των 38 στρεμμάτων με τα κτίσματα που έχει μέσα περιέρχεται και πάλι στον Δήμο Πειραιά, που θα το αξιοποιήσει υπέρ των δημοτών.

// Μία ακόμα δωρεάν συναυλία διοργανώνει σήμερα στις 9 το βράδυ ο Δήμος Πειραιά στην πλαζ της Φρεαττύδας. Θα τραγουδήσει ο Λευτέρης Πανταζής με ζωντανή, όπως πάντα, ορχήστρα.

// Ένας δρόμος-«καρμανιόλα», που λόγω κακής χάραξης και κατασκευής έγινε αιτία να χάσουν κάποιοι συνάνθρωποί μας τη ζωή τους, θα ανακατασκευαστεί με πρωτοβουλία της Αντιπεριφέρειας Πειραιά που έφερε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και εγκρίθηκε η χρηματοδότησή του με 1,1 εκατ. ευρώ. Το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του έργου έγινε τον Δεκέμβριο του 2012 όταν ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου ανταποκρινόμενος σε αίτημα των κατοίκων της περιοχής και του δημάρχου Κορυδαλλού ενημέρωσε τον περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό για την αναγκαιότητα χρηματοδότησης του έργου. Με αφορμή την έγκριση του έργου ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου, δήλωσε: «Έχοντας προσωπική αντίληψη των προβλημάτων και των συχνών τροχαίων που συμβαίνουν στην οδό Ποταμού είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που μπαίνουμε στο τελικό στάδιο για την επίλυσή τους. Το έργο της οδού Ποταμού χρηματοδοτείται αποκλειστικά από πόρους του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής – Π.Ε. Πειραιά».

// Τη λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Κερατσινίου επιδίωξε να παραχωρήσει σε ιδιώτες με πρότασή του προς το δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Λουκάς Τζανής στη συνεδρίασή του της περασμένης βδομάδας. Ενώ το θέμα συζητείτο επί 4 περίπου ώρες και η πρόταση του δημάρχου δεχόταν ανηλεές σφυροκόπημα απʼ όλες τις παρατάξεις, η πρόεδρος του ΔΣ Ρένα Μαθιουδάκη κατόπιν συνεννόησης με τον δήμαρχο διέκοψε τη συνεδρίαση άνευ ουσιαστικού λόγου και αποχώρησε! Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αναγέννηση» Ζαχαρίας Ζούπης ανέφερε πως πλέον ο δήμος έχει μία μόνο λύση: να λειτουργήσει ο ίδιος το Κολυμβητήριο.

// Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων λειτουργεί νέο αυτοχρηματοδοτούμενο τμήμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ομίλου «INTERNATIONAL ACTION ART» (Π. Ράλλη 210 και Θησέως 4 – Νίκαια). Τα μαθήματα απευθύνονται, κυρίως σε αλλόγλωσσους ενήλικες μετανάστες, που διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας. Στο τέλος των μαθημάτων χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης ελληνομάθειας που διενεργούνται με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας.

// Όλη η… Αίγινα ήταν την περασμένη Κυριακή στα εγκαίνια του πρώτου ΩΡΛ ιατρείου που λειτούργησε στο νησί από τον γνωστό πειραιώτη γιατρό-χειρουργό Γιάννη Πετράκο. Στην τελετή, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ύδρας-Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ παρέστησαν και οι πανεπιστημιακοί καθηγητές Σπ. Παπασπύρου, Κ. Κόντογλου, Αλφ. Θεοδώρου και Γ. Νικολόπουλος που έχουν δουλέψει μαζί με τον Γ. Πετράκο και τον εκτιμούν ιδιαίτερα. Παρόντες επίσης ήταν ο βουλευτής Κώστας Κατσαφάδος, ο δήμαρχος Αίγινας κ. Σακκιώτης, όλοι σχεδόν οι δημοτικοί σύμβουλοι και πολύς κόσμος. Να σημειώσουμε ότι ο Γ. Πετράκος πηγαίνει κάθε δεύτερη Πέμπτη στο Νοσοκομείο Αίγινας και εξετάζει δωρεάν τους ασθενείς μια και στο νησί δεν υπάρχει γιατρός της ειδικότητάς του.


Σχολιάστε εδώ