«Καμπανάκι» και για την «Καθημερινή»

Κοντά στην «κόκκινη ζώνη» και η «Καθημερινή»! Οι ορκωτοί ελεγκτές στα αποτελέσματα του εξαμήνου αναφέρουν πως «στις 30 Ιουνίου 2013, το σύνολο της αξίας των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων του ομίλου υπερβαίνει τη συνολική αξία των κυκλοφορούντων περιουσιακών του στοιχείων κατά το ποσόν των 14,55 εκατ. ευρώ, µε αποτέλεσμα να υπάρχει η πιθανότητα να µην είναι σε θέση να αποπληρώσει μέρος των συμβατικών του υποχρεώσεων, γεγονός το οποίο υποδηλώνει την ύπαρξη αβεβαιότητας σχετικά µε την απρόσκοπτη συνέχιση της δραστηριότητάς του». Η διοίκηση της εταιρείας δηλώνει πως έχει αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις για την αντιμετώπιση των κινδύνων, για τις οποίες οι ελεγκτές δεν διατυπώνουν κάποια «επιφύλαξη».

Χάρη στα πλοία…

Τα πλοία για μία ακόμη φορά σώζουν την «Καθημερινή». Ο κύκλος εργασιών του ομίλου στο α΄ εξάμηνο του 2013 ανήλθε σε 32,50 εκατ. ευρώ και παρουσίασε αύξηση σε ποσοστό 29,90% σε σχέση µε την αντίστοιχη περίοδο του 2012, που οφείλεται στον κύκλο εργασιών του ναυτιλιακού κλάδου στις 30.6.2013, ο οποίος την αντίστοιχη συγκριτική περίοδο ήταν μηδενικός. Σε ενοποιημένο επίπεδο, τα αποτελέσματα προ φόρων του ομίλου ήταν ζημιογόνα, παρουσιάζοντας μικρή βελτίωση. Το ύψος των ζημιών κατά το α΄ εξάμηνο του 2013 ανήλθε σε 9,79 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 13,97 εκατ. ευρώ το προηγούμενο διάστημα.

Τι μέτρα λαμβάνει η διοίκηση της «Καθημερινής»; Η εκδοτική εταιρεία περιόρισε τον αριθμό των σελίδων στα ένθετα περιοδικά της εφημερίδας και διαχειρίστηκε µε αυστηρότερα κριτήρια την παραγωγή και τη διανομή της, µε σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά τον περιορισμό του κόστους ανάλωσης πρώτων και βοηθητικών υλών. Παράλληλα, συνέχισε και την περίοδο αυτή τον «εξορθολογισμό του κόστους μισθοδοσίας», το οποίο εμφανίζει την τρέχουσα περίοδο μείωση στον τομέα των εκδόσεων – εκτυπώσεων κατά 25% περίπου σε σχέση µε την αντίστοιχη συγκριτική περίοδο και συνολικά μείωση κατά 8% περίπου. Επίσης, περιορίστηκε το κόστος των αμοιβών συνεργατών και φωτογράφων στα ένθετα περιοδικά της εφημερίδας σε ποσοστό 15% περίπου σε σχέση µε την αντίστοιχη περσινή περίοδο. «Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στα προσφερόμενα προϊόντα μαζί µε την εφημερίδα στο φύλλο της Κυριακής, οι επιλογές των οποίων έγιναν µε κριτήρια ποιοτικά και µε γνώμονα το κόστος αγοράς».


Σχολιάστε εδώ