επί του πιεστηρίου

Πήρε τον γκασμά και άρχισε να γκρεμίζει την ιστορία μας, ανακαλύπτοντας ότι στη Σμύρνη δεν έγινε τίποτε κακό από τις ορδές του Κεμάλ κατά των Ελλήνων, απλώς ένας…συνωστισμός είχε γίνει. Την βδομάδα που πέρασε ανακάλυψε άλλον ένα εχθρό: τα Θρησκευτικά. Πρέπει να σταματήσει, λέει, το να διδάσκονται στα σχολεία. Να προσχωρήσω προς στιγμή στη θέση της βουλευτού του Κουβέλη, μπορεί να μας πει τι κακό έκανε το μάθημα των Θρησκευτικών στη χώρα και στη νεολαία; Την καταστροφή που βιώνουμε πέντε χρόνια τώρα δεν την έκαναν τα Θρησκευτικά. Για τις κωλοτούμπες των πολιτικών δεν φταίνε τα Θρησκευτικά, ούτε κάνουν κυβερνήσεις και δεν είναι του μπες – βγες. Τη ζημιά που έχει πάθει η ΔΗΜΑΡ και ο πρόεδρός της, δεν την προκάλεσε η διδασκαλία των Θρησκευτικών. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η νέα εκστρατεία της κυρίας Ρεπούση, θα έχει την ιδία τύχη που είχε και ο…συνωστισμός της.

Μόνο κακόπιστοι θα τολμήσουν να πουν ότι η καλή μας η κυβέρνηση δεν φροντίζει για την ανάπτυξη. Θα πέσει φωτιά να τους κάψει. Εδώ άνω κάτω κάνει την Παιδεία με το Νέο Λύκειο που φτιάχνει, μόνο και μόνο για να ανοίξει η δουλειά των φροντιστηρίων, να ξεφυτρώσουν φροντιστήρια σε κάθε γειτονιά. Από φέτος καθιερώνονται εξετάσεις πανελλαδικές από την πρώτη τάξη του Λυκείου! Και πάει λέγοντας και στη δεύτερη και στην τρίτη είναι που γίνεται ο χαμός όπως πάντα. Η παραπαιδεία θα συνεχίσει να ζει και να βασιλεύει και μάλιστα αναζωογονημένη!

Από την άλλη πλευρά, το μάθημα της Ιστορίας μόνο στην πρώτη τάξη του Λυκείου θα διδάσκεται, προφανώς για να βγαίνουν ανιστόρητα προς μεγάλη χαρά των Ρεπούσηδων. Όσο για την πληροφορική και εκεί γίνεται το θαύμα. Μόνο στην πρώτη τάξη του νέου Λυκείου θα διδάσκεται κι από κει και περά τα παιδιά μπορούν να απευθύνονται στα ΙΕΚ και στις Ακμές…

Αυτή και αν είναι η μεγάλη μεταρρύθμιση…

Δεν είπε τίποτε το καινούργιο ο… φίλος μας ο κ. Σόιμπλε, ότι υπάρχει δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό και ότι χρειάζεται πακέτο κάποιων δισεκατομμυρίων ευρώ και βέβαια όχι χωρίς νέα δεσμά. Ο πρώτος λαλήσας ήταν το κορυφαίο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Άσμουσεν που φιλοδοξεί για πολιτικές θέσεις, κατά την εδώ επίσκεψή του. Σε συνέντευξή του στο «Βήμα» είχε τονίσει ότι υπάρχει μεγάλο χρηματοδοτικό και δημοσιονομικό κενό, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ενώ η ανεργία έχει εκτιναχτεί στα ύψη, οι τιμές δεν έχουν μειωθεί πράγμα που δεν λέει να δει η κυβέρνηση, και το αποτέλεσμα είναι η Ελλάδα να μην είναι ανταγωνιστική.


Σχολιάστε εδώ