ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΛΟΥΖΑ ΤΟΥ ΚΑΤΣΕ

Μαζί με τη φωτογραφία, ο 20χρονος μέσος έκανε και σχόλια περί «Μεγάλης Αλβανίας» που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από τους φίλους του στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι, υποχρεώθηκε σε άτακτη υποχώρηση και σε μία έγγραφη συγνώμη που συνοδευόταν από τη δήλωσή του ότι σέβεται την Ελλάδα και δεν γνώριζε τι σήμαιναν τα γράμματα της μπλούζας του. «Άλλος ένας Κατίδης», ήταν το εύκολο συμπέρασμα για όλους, καθώς επανήλθε στις μνήμες μας ο ναζιστικός χαιρετισμός του πρώην παίκτη της ΑΕΚ όταν σκόραρε κατά της Βέροιας.

Οι Αλβανοί, βέβαια, ερμήνευσαν διαφορετικά την ενέργεια του Κάτσε. Υποστήριξαν ότι ήθελε να αποδώσει φόρο τιμής στον Γκραμούζ Παλούσι. Πρόκειται για τον Αλβανό μετανάστη που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων με Έλληνες στις 4 Σεπτεμβρίου του 2004 στη Ζάκυνθο. Είχε προηγηθεί η νίκη της Εθνικής Αλβανίας επί της αντίστοιχης ελληνικής ομάδας, στο πρώτο ματς του Ότο Ρεχάγκελ και των διεθνών μετά από τον θρίαμβο της Πορτογαλίας. Σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας βγήκαν Αλβανοί να πανηγυρίσουν και στη Ζάκυνθο έγινε το κακό. Ο δράστης της δολοφονίας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, αλλά προφανώς κάποιοι επιζητούσαν κάτι περισσότερο. «Ο Κάτσε τίμησε τον νεκρό», υποστήριξαν την Παρασκευή τα ΜΜΕ των Τιράνων.

Αίσθηση, πάντως, προκαλεί η αδράνεια των θεσμικών οργάνων. Στην περίπτωση του Κατίδη αποφάσισαν δια τηλεφωνικής περιφοράς την εξόντωση του Έλληνα διεθνή που ήταν και αρχηγός της Εθνικής ομάδας Νέων. Αλλά με τον Κάτσε σφυρίζουν αδιάφορα, αν και το θέμα παίρνει πλέον και εθνικές διαστάσεις και γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους Αλβανούς και όχι μόνο…


Σχολιάστε εδώ