Τα… πταίσματα Γεωργίου, Παπαδήμου, Στουρνάρα κ.ά.

Ο τίτλος του άρθρου δεν περιέχει συνειδητά πολιτικά πρόσωπα, τα οποία μπορεί να υποτεθούν (και ο αριθμός τους να διευρυνθεί), ανάλογα με τις εκτιμήσεις του καθενός μας. Αυτό δεν σημαίνει προδήλως ότι οι δρώντες την τελευταία δεκαπενταετία πολιτικοί είναι άμοιροι ευθυνών. Το αντίθετο συμβαίνει, σε μέγιστο μάλιστα βαθμό. Θέλησα, όμως, να εξάρω τους τρεις αναφερθέντες, όπως και τον Προβόπουλο (που περιλαμβάνεται στους «κ.ά.»), για δύο λόγους:

Πρώτον, επειδή χωρίς αυτούς οι ΠαπανδρεοΒενιζελοΣημίτηδες και Σαμαράδες δεν θα ήταν σε θέση να ολοκληρώσουν ΤΟ ΑΝΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ. Και, δεύτερον, επειδή οι εν προκειμένω κύριοι διαθέτουν την πλήρη εμπιστοσύνη της ΓΕΡΜΑΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗΣ Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον Γεωργίου να απολαμβάνει επιπλέον την ευαρέσκεια ΚΑΙ του ΔΝΤ, ως γνωστόν.

Όσοι διαθέτουν μνήμη –η παρούσα μνημονιακή κυβέρνηση κάνει το παν για να απολέσουν εντελώς το μνημονικό τους οι Έλληνες- δεν λησμονούν τον τρόπο με τον οποίο παρεισέφρησε στην πολιτική σκηνή του τόπου ο Παπαδήμος, για να καθέξει μάλιστα το αξίωμα του πρωθυπουργού. Ήταν η εποχή που είχε καταρρεύσει η αξιοθρήνητη κυβέρνηση του δωσίλογου Γιωργάκη Παπανδρέου, ο οποίος είχε προτείνει ως πρωθυπουργό τον απορριφθέντα… μετʼ επαίνων πρόεδρο της Βουλής και προσωπικό του φίλο Πετσάλνικο. Επικρατέστερος για την πρωθυπουργία ως κοινής αποδοχής ήταν τότε ο Απόστολος Κακλαμάνης, πριν εμφανιστεί, όλως… τυχαία, περιφερόμενος σαν αδέσποτο σκυλί στην Αθήνα και τις παρυφές της, ο εκλεκτός της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Παπαδήμος! Ναι, ο Παπαδήμος, ο οποίος, εκτός από αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, είχε θητεύσει προηγουμένως ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, αφήνοντας το τότε αξίωμά του σε… κατάλληλα χέρια. Τα χέρια του… ανεπίληπτου Προβόπουλου…

Το δίδυμο της καταστροφής υπήρξε και εξακολουθεί να είναι ο Γεωργίου και ο Στουρνάρας. Για τον ασύδοτο Γεωργίου, ο οποίος παραμένει ακλόνητος ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, και μάλιστα λειτουργεί, κατόπιν νομοθετικής παρεμβάσεως Βενιζέλου, ως μονοκράτωρ, τα είπαμε εν εκτάσει στο προηγούμενο άρθρο. Θυμίζω μόνο την κυρίαρχη φράση ότι «ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΙΣ ΔΑΓΚΑΝΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ», καθιστάμενος πρωτολάτης.

Ο Στουρνάρας από την πλευρά του –φαυλεπίφαυλος, γαρ, σε πλείστους τομείς του δημόσιου βίου της χώρας μας- κατέθεσε τροπολογία υπέρ του Γεωργίου! Πρόκειται για ανατριχιαστική «ντροπολογία» κατά ευρηματική κυριολεξία. Η οποία έχει εξοργίσει τα μέγιστα τον αδιάβλητο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, που αντιτίθεται πλήρως, όπως και ΟΛΟΙ οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της πατρίδας μας (πρωτοφανές γεγονός αυτό το τελευταίο), στην κατάπτυστη μεθόδευση Στουρνάρα. Μια μεθόδευση που δίνει υπερεξουσίες στον υπόδικο ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ Γεωργίου. Και αυτό όταν η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διά του αντιεισαγγελέως κ. Γιώργου Κολιοκώστα έχει στραφεί κατά της προδήλως προκατειλημμένης υπέρ του Γεωργίου ανακρίτριας κ. Πεδιαδίτη, η οποία επιχειρεί ανεπιτυχώς να κλείσει την εν λόγω όζουσα υπόθεση!

Η καταφυγή εν προκειμένω εκ μέρους του Στουρνάρα σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν απετολμήθη. Και αυτό διότι απεσύρθη η εξωφρενική απαίτηση της τροπολογίας αυτής «να έχει πρόσβαση στο φορολογικό απόρρητο» των Ελλήνων ο Γεωργίου! Παρά ταύτα, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά και βουλευτών που ανήκουν στα δύο κυβερνητικά κόμματα. Τις αντιρρήσεις των τελευταίων έκαμψε ο Λυκούδης της ΔΗΜΑΡ. (Προσωπικό σχόλιο: Η ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη κατάντησε το, πλην Χρυσής Αυγής, απεχθέστερο κόμμα της Βουλής, καθότι λειτουργεί ως μνημονιακή εφεδρεία του δικομματισμού.)

Στο πολυσχιδές και… ευεργετικό για τους Έλληνες έργο του Στουρνάρα ανήκει και η προσπάθειά του να αποδείξει σε γερμανικό Μέσο Ενημέρωσης ότι το 27% της ανεργίας στην Ελλάδα είναι… πλασματικό! Ο Τάσος Παππάς της «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ» αποκαλύπτει σε ένα εξαιρετικό άρθρο του την Τετάρτη, με ευθύβολη ειρωνεία και καταπελτικό σαρκασμό, τις ανεδαφικές αλχημείες του Στουρνάρα. Ιδού ένα μικρό απόσπασμα από την αιχμηρή γραφίδα του λίαν δραστήριου και αποτελεσματικού αυτού δημοσιογράφου: «Δύο ερωτήσεις θέλουμε να θέσουμε, με κάθε σεβασμό: Οι χιλιάδες άνθρωποι που απασχολούνται σε επιχειρήσεις, αλλά είναι απλήρωτοι για αρκετούς μήνες, σε ποια κατηγορία εντάσσονται; Όσοι (και είναι πολλοί) εργάζονται για μερικές ώρες την εβδομάδα, παίρνουν εξευτελιστικούς μισθούς και είναι χωρίς ασφάλιση, σε ποιο ποσοστό πρέπει να αθροιστούν;». Καταληκτικό συμπέρασμα δικό μου εν είδει ευχής: Ζήτωσαν Γεωργίου, Παπαδήμος, Στουρνάρας και Προβόπουλος!

ΥΓ.1: Στη συνάντηση Αβραμόπουλου και Βενιζέλου για ενδεχόμενη επέμβαση στη Συρία τι θα κάνουν; Θα εμπλέξουν την Ελλάδα σʼ αυτήν την επέμβαση; Αν τους το ζητήσουν οι «σύμμαχοι», ασφαλέστατα. Δεν θα χρειαστεί, όμως, η συμμετοχή της χώρας μας, διότι επέμβαση δεν πρόκειται να υπάρξει.

ΥΓ.2: Οι αναλύσεις του οικονομολόγου Κώστα Λαπαβίτσα χρήζουν προσεκτικής μελέτης. Στη διαζευκτική δυνατότητα ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ υποτίμηση, δηλαδή ευρώ, ή ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ υποτίμηση, δηλαδή δραχμή, η δεύτερη εκδοχή είναι απείρως προτιμότερη. Το ευρώ, φρονώ, είναι το προγραμματισμένο υπερόπλο τους για να μας αφανίσουν ως κράτος και όχι μόνο ως οικονομία και κοινωνία. Αναρωτιέμαι γιατί η πεφωτισμένη και πατριωτική Αριστερά δεν αντιμετωπίζει σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο. Απαιτείται προετοιμασία από… χθες.


Σχολιάστε εδώ