στα ενδότερα των ομάδων

• Εφτάψυχος αποδεικνύεται ο Μίτσελ! Την ίδια ώρα που γεννάνε και τα κοκόρια του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Ισπανός τεχνικός κερδίζει χρόνο χάρη στην ποδοσφαιρική ευφυΐα του Νταβίντ Φουστέρ και στην ποιότητα του Χαβιέ Σαβιόλα.

• Έχει τρομερό υλικό στα χέρια του ο προπονητής του Ολυμπιακού. Το καλύτερο που διέθετε η ομάδα του Πειραιά στην τριετή θητεία του Βαγγέλη Μαρινάκη και ενδεχομένως από τα ποιοτικότερα στην ιστορία της πειραϊκής ομάδας, ίσως και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα.

• Χωρίς να υπολογίζουμε τα νέα αποκτήματα, οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να κατεβάσουν δύο ομάδες στη Σούπερ Λίγκα και να πάρουν ισάριθμα εισιτήρια για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η μία απʼ ευθείας στους ομίλους και η άλλη στα προκριματικά της κορυφαίας διοργάνωσης.

• Είναι, λοιπόν, στο χέρι του προπονητή να αξιοποιήσει τους παίκτες, όπως δήλωσε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά από την κλήρωση των ομίλων. Ποιον προπονητή εννοούσε, ενδεχομένως να το μάθουμε απόψε, μετά από τον αγώνα του Ολυμπιακού στη Λιβαδειά εναντίον του Τάκη Λεμονή.

• Ο προπονητής του Λεβαδειακού αναμφίβολα ζηλεύει την τύχη του Μίτσελ και ευχαρίστως θα του έδινε τη χαριστική βολή. Από κοντά και ο Άκης Μάντζιος τον οποίο έκοψε ο Ισπανός τεχνικός στις αρχές του Ιουνίου όταν κάποια στιγμή επιχείρησε ο Ολυμπιακός να τον αποκτήσει για τρίτο επιθετικό ή έστω δεύτερο πίσω από τον Κώστα Μήτρογλου.

• Τότε, βέβαια, δεν υπήρχε στο κάδρο ο Σαβιόλα και στον Πειραιά προγραμμάτιζαν διαφορετικά τις μεταγραφικές κινήσεις τους. Τελικά ο Μίτσελ απέρριψε την πρόταση για τον Μάντζιο και ο διεθνής επιθετικός θα επιδιώξει απόψε να πάρει την εκδίκησή του.

• Το υλικό του Ολυμπιακού ζηλεύει και ο Χιουμπ Στέφενς. Όχι σε όλες τις θέσεις, αλλά κυρίως στο κέντρο της άμυνας, καθώς μόνο εκεί υπερτερούν οι «ερυθρόλευκοι» έναντι του ΠΑΟΚ, αρκεί βέβαια να μη συνεχιστούν οι θλάσεις βασικών ποδοσφαιριστών στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

• Στον Ολυμπιακό, πάντως, αισθάνονται ότι έχουν υπεροπλία και ποσοτική, αλλά και ποιοτική για αντέξουν στην πίεση του πρωταθλητισμού και παράλληλα να κυνηγήσουν τη διάκριση στην Ευρώπη. Εκεί είναι ο μεγάλος στόχος του Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως τον ακούσαμε να δηλώνει και το βράδυ της Πέμπτης.

• Ο πρόεδρος των πρωταθλητών, βέβαια, μίλησε για πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού του βρίσκεται και η πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ. Η περσινή εξέλιξη της διοργάνωσης με την παρουσία των Τσέλσι και Μπενφίκα στον τελικό άνοιξε την όρεξη του Μαρινάκη.

• Οι «μπλε» του Ρομάν Αμπράμοβιτς και οι «αετοί» της Λισσαβόνας διεκδίκησαν το τρόπαιο επειδή τερμάτισαν τρίτοι στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και έπειτα υποβιβάστηκαν στο Γιουρόπα. Έδειξαν, όμως, τον απαιτούμενο σεβασμό στη διοργάνωση και έτσι προκρίθηκαν στον τελικό.

• Κάτι ανάλογο ελπίζει ο Μαρινάκης να καταφέρει και ο Ολυμπιακός. Δύο χρονιές σταματάει η ομάδα του Πειραιά στους 16 και στους 32 επειδή χάνει στις λεπτομέρειες απέναντι σε αντιπάλους χωρίς σημαντικό ειδικό βάρος, αλλά με έντονο ανταγωνισμό στα πρωταθλήματά τους.

• Με προσωπικότητες όπως ο Σαβιόλα και ποιοτικούς παίκτες σε όλες τις γραμμές, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού υπολογίζει ότι στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να φτάσουν οι «ερυθρόλευκοι» στους οκτώ του Γιουρόπα και έπειτα να παίξουν σε μια ζαριά την πρόκρισή τους στον τελικό. Αντίθετα, από το Τσάμπιονς Λϊγκ δύσκολα θα μπορέσει να φτάσει στους οκτώ, αφού έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι όμιλοι, δύσκολα θα αποφύγει κάποιο μεγαθήριο στη φάση των 16.

• Τα σχέδια του Μαρινάκη ευνοούνται και από το γεγονός ότι παίζει μόνος του μπάλα στο Τσάμπιονς Λιγκ, άρα εισπράττει όλο το ποσό που προβλέπει η ΟΥΕΦΑ για το μάρκετ πουλ της Ελλάδας. Αν είχε προκριθεί και ο ΠΑΟΚ στους ομίλους, τότε τα χρήματα θα μοιράζονταν 60% στον Ολυμπιακό και 40% στον «δικέφαλο» του Βορρά.

• Το θετικό για τους Πειραιώτες είναι ότι δουλεύουν ήδη για την επόμενη μέρα με σκάουτινγκ σε αρκετούς παίκτες της Σούπερ Λίγκας και όχι μόνο. Από το μικροσκόπιο του Ολυμπιακού περνούν ήδη ο Μπαντιμπάγκα και ο Μπαμ Μπαμ του Εργοτέλη, ο Ζε Εντουάρντο του ΟΦΗ και ο Κριστιάν Τσάβες του ΠΑΣ Γιάννινα.

• Ειδικά ο Μπαντιμπάγκα αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα του Πειραιά, διότι όλα τα στοιχεία οδηγούν στην πρόβλεψη πώς «αν σοβαρευτεί ο Βέλγος, τότε θα ξεχάσουμε σύντομα τον Μιραλάς». Στα 22 χρόνια του ο μεσοεπιθετικός του Εργοτέλη ονειρεύεται την αγωνιστική εκτόξευσή του και ο Ολυμπιακός μπορεί να του προσφέρει την ευκαιρία που σπατάλησε στα 18 όταν καθιερώθηκε στην Άντερλεχτ.

• Σημαντική λεπτομέρεια για τον πρωταθλητή αποτελεί και το γεγονός ότι ο Μαρινάκης μοίρασε την τράπουλα των μεταγραφών. Έκανε τα χατίρια του Μίτσελ με τους Μιγκέλ Τόρες και Ρομπέρτο, ενώ ενέκρινε τις εισηγήσεις του Πιέρ Ισά και του Κριστιάν Καρεμπέ. Έκανε, όμως, και ο ίδιος τη μεγάλη μεταγραφή με την απόκτηση του Σαβιόλα, για την οποία ακόμα και οι συνεργάτες του το έμαθαν δύο μέρες πριν από την άφιξη του Αργεντινού στην Ελλάδα.

• Μεταγραφικό ντεμαράζ έκανε μέσα στην εβδομάδα και η ΑΕΚ με την απόκτηση παικτών που θα τη βοηθήσουν να κάνει περίπατο στη Γ΄ Εθνική και θα της δώσουν σημαντικό πλεονέκτημα και την επόμενη σεζόν στη δεύτερη κατηγορία. Οι επιλογές των «κιτρινόμαυρων», όμως, δέχθηκαν κριτική, ακόμα και από στενούς φίλους του Δημήτρη Μελισσανίδη.

• Ειδικά η απόκτηση του Μπρούνο Τσιρίλο βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής και δικαιολογημένα εδώ που τα λέμε, καθώς δεν είναι και τόσο λογικό να πηγαίνει μία ομάδα από τον Κουρμπέλη και τον Κολοβέτσιο των 22 ετών στον Ιταλό των 37 Μαΐων. Ο Μελισσανίδης, πάντως, υποσχέθηκε στους οπαδούς άλλη μία μεταγραφή ανάλογη σημασίας και προοπτικής με εκείνη του Πέτρου Μάνταλου.

• Οι οπαδοί της ΑΕΚ που εντυπωσίασαν με την παρουσία τους στο Πανθεσσαλικό για το φιλικό με τη Νίκη Βόλου και επέδειξαν στοιχεία απόλυτης αφοσίωσης στην ομάδα τους. Αν δεν είχαν ξεφύγει και κατά την επίσκεψή τους σε εστιατόριο της Εθνικής οδού, ενδεχομένως όλοι να ασχολούνταν ακόμα και σήμερα μαζί τους για θετικούς λόγους.


Σχολιάστε εδώ