Περί ΟΣΜΑΕΣ και οργισμένου συνταγματάρχη

Συγκεκριμένα γράψαμε ότι:

• Ο Συνεταιρισμός είναι ένας ξεχασμένος Οργανισμός, ιδρυθείς το 1965.

• Ο συνταγματάρχης, επικεφαλής, αγνοεί «επιμελώς» και αυταρχικά τους κατοίκους που πληρώνουν.

• Στέλνει λογαριασμούς με γενικό τίτλο, χωρίς αναλύσεις επιμέρους δαπανών και αναλυτικό κόστος, και αρνείται να δίνει διευκρινίσεις, έστω και προφορικά.

• Πρέπει το ΓΕΣ να απαλλαγεί από τον Συνεταιρισμό, ο οποίος έχει θέση στον γειτονικό Δήμο Λοκρών.

Απλά, ήπια και φιλικά…

Ο κ. συνταγματάρχης
δεν ξέρει τίποτα…

Τα παραπάνω εξόργισαν τον πρόεδρο της υπηρεσίας ΟΣΜΑΕΣ/ΓΕΣ Σχη (ΜΧ) κ. Α. Φαμέλη, ο οποίος μας έστειλε την παρακάτω «τσουχτερή» επιστολή:

«Κύριε Κουρή,

Με έκπληξη διάβασα το δημοσίευμα της εφημερίδας σας (11-8-2013) που αφορά τον ΟΣΜΑΕΣ. Απʼ όλο το κείμενο που έχετε δημοσιεύσει αληθής είναι μόνο η πρώτη πρόταση του άρθρου. Όλα τα άλλα είναι στο σύνολό τους ψευδή και συκοφαντικά κυρίως για το πρόσωπό μου και κατʼ επέκταση για τον ΟΣΜΑΕΣ.

Τα γραφόμενά μου στηρίζονται σε έγγραφα κυρίως και μαρτυρίες του συνόλου των οικοπεδούχων και οικιστών του Συνεταιρισμού και όχι σε μειοψηφία μερικών πεντάδων.

Με λύπησε, δε, ιδιαίτερα το γεγονός όταν πληροφορήθηκα ότι ο “δημοσιογράφος” που συνέταξε το κείμενο μπορεί να είναι πρώην συνάδελφος και πρώην πρόεδρος του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου, που σημαίνει ότι γνωρίζει την αλήθεια και εύλογα μου δημιουργεί ερωτηματικά για τον σκοπό των γραφέντων.

Επιπλέον των παραπάνω, εκτιμώ ότι πριν από τη δημοσίευση θα έπρεπε να έχει ερωτηθεί ο ΟΣΜΑΕΣ, όπως γίνεται συνήθως, για ευνόητους, ηθικούς κυρίως, λόγους.

ΥΓ.: Θα μας βοηθούσε πολύ, μιας και τα γνωρίζει ο “δημοσιογράφος” σας, αν είναι δυνατόν να έχω στοιχεία του νόμου ή των νόμων που προβλέπουν την ένταξη του ΟΣΜΑΕΣ στον δήμο Λοκρών καθώς και μερικά ονόματα συνεταιρισμών που έχουν ενταχθεί στους αντίστοιχους δήμους, όπως αναφέρεται, προκειμένου να ενημερωθούν οι νομικοί μας σύμβουλοι».

Λογοκρισία ήθελε;

Στην οργισμένη επιστολή απαντά ο συνεργάτης μας κ. Κων. Φράγκος, συντάκτης του σχολίου.

Κατʼ αρχήν, θα εκφράσω τον προβληματισμό μου γιατί ο νεαρός συνάδελφος (ναι, είμαι πρώην αξιωματικός) με προκαλεί να τον εκθέσω… Λαγός τη φτέρη έσειε… Με ειρωνεύεται κιόλας.

Μας λέει ότι εκτός από την πρώτη πρόταση του σχολίου όλα τα άλλα είναι ψευδή και συκοφαντικά! Κοντολογίς, με θεωρεί ψευδολόγο και συκοφάντη. Προσθέτει, αφελώς ότι τα γραφόμενά του (είδατε εσείς κάποιο «γραφόμενο»;) στηρίζονται σε έγγραφα και μαρτυρίες οικοπεδούχων και όχι σε μειοψηφία μερικών… πεντάδων (σ.σ.: δηλαδή, 10, 15, 20 το πολύ). Υπάρχει κάποιο γραφόμενο; Ως «πεντάδες» αναφέρει έναν ογκώδη Σύλλογο 1.552 μελών, που έχει την «καλύτερη» γνώμη για τον κ. συνταγματάρχη.

Στη συνέχεια με ονομάζει «δημοσιογράφο», ατυχήσαντα, που έγραψα το σχόλιο. Δηλαδή, δημοσιογράφο-μαϊμού, αφού τοποθετούμαι εντός εισαγωγικών. Αν δεν βιαζόταν, θα μάθαινε ότι είμαι ρεπόρτερ-αναλυτής επί εικοσαετία και διαπιστευμένος στο ΥΕΘΑ, όπως οι άλλοι συνάδελφοί μου που κάνουμε την ίδια δουλειά. Πέραν αυτού, χαίρω εκτίμησης από τον υπουργό και Αρχηγό του. Ας ρώταγε…

Παρακάτω με επιπλήττει γιατί δεν έθεσα υπόψη το κείμενό μου στην εξοχότητά του, να το εγκρίνει πριν οδεύσει στο τυπογραφείο! Μήπως σας θυμίζει αυτό λογοκρισία ολοκληρωτικού τύπου; Ο ίδιος φρόντισε, όπως το επιβάλλουν οι στρατιωτικοί κανόνες, να θέσει υπόψη το κείμενό του στο ΓΕΣ/Γρ. Τύπου, το οποίο σίγουρα θα τον απέτρεπε από το να κάνει τέτοια «πατάτα»; Όντως έχω υπάρξει πρόεδρος του Συλλόγου και είχα αρίστη συνεργασία με τους προκατόχους του κ. συνταγματάρχη. ΟΛΟΥΣ.

Έστειλε ή όχι ο κ. συνταγματάρχης, εν μηνί Αυγούστω, εντολές πληρωμής οφειλών στους ιδιοκτήτες 170 και 240 ευρώ (χωρίς καμία ανάλυση των εξόδων), προκαλέσας την μήνιν του Συλλόγου, που του απέστειλε (Φ. 109/138/18 Αυγούστου 2013) δριμύτατη επιστολή, επισημαίνοντας ότι ουδέν μέλος του Συλλόγου θα πληρώσει αν δεν του δοθεί λεπτομερής ανάλυση;

Γνωρίζει ότι κατά τη γενική συνέλευση (12 Αυγούστου 2013) τέθηκε από πολλούς θέμα ψηφίσματος προς το ΓΕΣ με αίτημα την αντικατάστασή του;

Και έρχομαι στη «βόμβα» του υστερόγραφου. Τι το ήθελε; Από πού προκύπτει, λέει, ότι προβλέπεται η ένταξη του οικισμού στον γειτονικό δήμο; Του απαντώ:

– Από την κοινή λογική. Όλοι μα όλοι οι παραθεριστικοί οικισμοί εντάσσονται στους γειτονικούς δήμους. Υπάρχει σωρεία νόμων επʼ αυτού.

– Από την τεράστια, σε όγκο, αλληλογραφία που έχει στο γραφείο του και η οποία αναφέρεται στα προβλήματα ένταξης και από τα πρακτικά δεκάδων συσκέψεων.

– Το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου του 2011, έγινε στα γραφεία του Δήμου Λοκρών σύσκεψη υπό τον δήμαρχο (συμμετείχαν ο πρόεδρος ΟΣΜΑΕΣ, Υπτγος κ. Καράκωστας, ο νομικός σύμβουλος κ. Συγγούρης, ΔΣ του Συλλόγου μας), με θέμα την ενσωμάτωση του οικισμού στον δήμο.

Ο δήμαρχος συμφώνησε, κατʼ αρχήν, αλλά ζήτησε λεπτομερή ενημέρωση και προτάσεις του ΟΣΜΑΕΣ/ΓΕΣ εντός τριμήνου.

Ο κ. Συγγούρης το υποσχέθηκε… Έκτοτε, ως πληροφορούμαι, τέτοιος φάκελος δεν έφθασε στην Αταλάντη.

– Ο Δήμος Λοκρών δεν έχει παραλάβει εισέτι από τον ΟΣΜΑΕΣ τους κοινόχρηστους χώρους και τους χώρους πρασίνου ούτε τη συντήρηση των έργων οδοποιίας και ύδρευσης, την οποία δεν πραγματοποιεί.

Ήδη ο κ. Φαμέλης έστειλε έγγραφο (Φ 900/47/1139/ 17 Ιαν. 2013) στον Δήμο Λοκρών και του γνώρισε ότι αποφασίστηκε να προταθεί σχέδιο σύμβασης σύμφωνα με την οποία ο Δήμος Λοκρών θα αναλάβει τη συντήρηση έργων υποδομής (υδραγωγείου, δρόμων κ.λπ.) και τις δαπάνες μελλοντικών γεωτρήσεων.

Αν αυτό δεν λέγεται έναρξη παραχώρησης του οικισμού στον δήμο, τότε τι λέγεται; Φάσκει και αντιφάσκει ο κ. συνταγματάρχης. Εν τω μεταξύ, ο δήμος ακόμα περιμένει τη μελέτη και κάγχασε με την πρόταση για ανάληψη ευθύνης για νερά κ.λπ.

Τέλος, θα παρακαλούσα τον κ. συνταγματάρχη να ρωτήσει τον Αρχηγό του πώς σκέφτεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Εγώ τον έχω ρωτήσει…

(Άλλο ρεπορτάζ στη σελίδα 7)


Σχολιάστε εδώ