Διαθεσιμότητα στο υπουργείο Παιδείας και πανεπιστημιακοί βοηθοί

Διαφορετική είναι η περίπτωση υπαλλήλου που μπήκε στο Δημόσιο με διαφάνεια και επιλογή και διαφορετική αυτού που μπήκε με τον νόμο Παυλόπουλου. Ο οποίος έκανε αορίστου χρόνου όποιον ήταν με μπλοκάκι ή βρήκε κάποιον να πει ότι ήταν με μπλοκάκι.

Υπάρχει, όμως, στην ανώτατη παιδεία και άλλη μία κατηγορία αργομίσθων. Διορίστηκαν όλοι πριν από τον ΠΑΣΟΚικό νόμο του 1982, με το «έτσι θέλω» κάποιου καθηγητή του παλαιού συστήματος, δηλαδή του συστήματος της Νέας Δημοκρατίας. Αρκετοί από αυτούς είναι ακόμα βοηθοί παρόλο που ο νόμος τους έδινε το δικαίωμα να γίνουν, με κλειστή διαδικασία χωρίς συνυποψηφίους, λέκτορες και καθηγητές, αν τελείωναν διδακτορικό. Τους έδινε και εκπαιδευτικές άδειες με διπλές αποδοχές στο εξωτερικό! Τις διπλές αποδοχές τις πήραν, διδακτορικό όμως δεν έκαναν γιατί έπρεπε να κουραστούν και είναι ακόμα και σήμερα, μετά 31 χρόνια βοηθοί. Μπήκαν με θητεία αλλά οι νόμοι του ΠΑΣΟΚ την παρέτειναν συνεχώς, ώσπου κάποτε τους μονιμοποίησαν. Η συνέργεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έφτιαξε αργόμισθους. Τι άλλο μπορούσε να φτιάξει; Αν σήμερα είναι σχετικώς λίγοι, δεν έχει σημασία. Οι θέσεις τους πρέπει να καταργηθούν και να βγουν στη σύνταξη. Οι περισσότεροι θα παίρνουν πλήρη! Το υποζύγιο ο φορολογούμενος το πληρώνει.

Πρέπει να δημοσιευθεί πίνακας αυτών των σημερινών πανεπιστημιακών βοηθών με τα ονόματα των καθηγητών που τους (ή τις) διόρισαν και με όλες τις εκπαιδευτικές άδειες που πήραν με απλές ή διπλές αποδοχές. Θα τολμήσει να το κάνει ο κ. Αρβανιτόπουλος; Το περιμένουμε. Όχι μόνον ο λαουτζίκος και οι ανώνυμοι στον Καιάδα, αλλά και οι επώνυμοι συνάδελφοί σας, κύριε υπουργέ, που μια ζωή είναι αργόμισθοι.


Σχολιάστε εδώ