αμυντικά θέματα

Αναδιοργάνωση ΕΔ, ΚΥΣΕΑ και ΛΑΣΥΠΤΠ

• ΚΥΣΕΑ γνωρίζετε, ασφαλώς, τι σημαίνει: Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών – Άμυνας (επί Σημιτισμού σήμαινε και Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξαγνισμού… Αρπαχτών).

• Ο πρώην ΥΕΘΑ κ. Π. Παναγιωτόπουλος προχώρησε σε μια μορφή αναδιοργάνωσης των ΕΔ (έργο, βασικά, του ΓΕΕΘΑ). Ας του το αναγνωρίσουμε. Άλλοι το χειροκρότησαν και έτεροι το εξόρκισαν. Συμβαίνουν αυτά. Το «πέρασε» και από το ΚΥΣΕΑ για να επισημοποιηθεί.

• ΛΑΣΥΠΤΠ τι σημαίνει; Λαϊκό Συμβούλιο Πολιτικών και Τοπικών Παραγόντων. Έχει σχέση με το ΚΥΣΕΑ; Ασφαλώς και έχει, είναι προϊστάμενό του. Επιχειρεί, και το επιτυγχάνει, να ανατρέψει αποφάσεις του γιατί έτσι συμφέρει τους τοπικούς παράγοντες: δήμαρχο, κρεοπώλας, γαλακτοπώλας, ενοικιαστάς δωματίων. Το ΚΥΣΕΑ, π.χ., αποφασίζει τη μετακίνηση Μονάδων, γιατί έτσι συμφέρει την Άμυνα, από την περιοχή του Μετσόβου. Συνέρχεται το τοπικό ΛΑΣΥΠΤΠ και αποφαίνεται ότι η μετακίνηση θα υπονομεύσει την Εθνική Άμυνα (δηλαδή, τα συμφέροντα της τοπικής αγοράς) και δίνει εντολή στο ψοφοδεές ΚΥΣΕΑ να αλλάξει την απόφασή του! Προς άγραν ψήφων των τοπικών βουλευτών και του δημάρχου!

• Έχουμε, λοιπόν, για του λόγου το αληθές:

– Βλέπω σε διακαναλικό δίαυλο: Ο βουλευτής κ. Λ. Τσαβδαρίδης αντέδρασε αμέσως στο άκουσμα της πληροφορίας ότι η ΙΜΠ μετακινείται από τις Βαρβάρες. Τηλεφώνησε αρμοδίως και εκδήλωσε τη σθεναρή άρνηση των τοπικών παραγόντων στην εκτέλεση απόφασης του ΚΥΣΕΑ. Επικοινώνησε και με τον Α/ΓΕΕΘΑ (προφανώς για να δώσει διαταγές!) Η μετακίνηση αναβλήθηκε, ο δε κ. βουλευτής δέχθηκε συγχαρητήρια για την ανυποχώρητη στάση του!

– Διαβάζω στην «Κ» (19/8): Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ για μετακίνηση Μονάδων από το Αμύνταιο οδήγησε σε κινητοποίηση τον δήμαρχο και τους κατοίκους της πόλης. Κινητοποιήθηκε λαός ώστε να εμποδίσει τα φορτηγά να αρχίσουν τη φόρτωση. Ο κ. δήμαρχος απείλησε με παραίτηση. Η απόφαση ανεστάλη. (Εδώ το ρήμα αναστέλλω έχει την έννοια του ματαιώνω.)

• Η αναδιοργάνωση; Πάπαλα…

• Μήπως πρέπει να εγερθεί εκ του τάφου του ο αείμνηστος στρατηγός Κονδύλης και να αναφωνήσει ξανά όχι μόνο «Φτου σου κ…μένο Στράτευμα» αλλά και «Φτου σου, κ…μένη κυβέρνηση»;

Μια άλλη αναδιοργάνωση, ουσίας

• Ο υπουργός Άμυνας κ. Δημ. Αβραμόπουλος, ο οποίος δηλώνει ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε «ανανέωση» του… καταστήματος και εκσυγχρονισμό του, μήπως πρέπει ΤΩΡΑ, χωρίς αναβολές, να προσφέρει στην κυβέρνηση και τον λαό μια άλλη αναδιοργάνωση, ουσίας;

• Εννοώ την κατάργηση της αμαρτωλής Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών… Ιδρύθηκε με τον νόμο 2439/95 με απώτερο σκοπό να αφαιρέσει από τους «εξορκισμένους και ύποπτους» στρατιωτικούς τη διαχείριση των εξοπλισμών και να την παραδώσει στους αγνούς, άμωμους και «ειδικούς» κομματικούς κοθόρνους και νομενκλατούριους, οι οποίοι επέπεσαν στον «μεζέ» δίκην ορδών του Τζένγκις Χαν και του Αττίλα. Το καταπληκτικό είναι ότι συναίνεσε και η τότε «δοτή» στρατιωτική ηγεσία! Εύγε της…

• Κύριε Αβραμόπουλε, προχωρήστε χωρίς αναβολές…

Απίστευτα…

• Αν ισχύουν τα όσα απίστευτα καταμαρτυρεί η «Καθημερινή» (25/8) διά της γραφίδας του κ. Στ. Κασιμάτη περί των διακοπών της κ. ΑΝΥΕΘΑ Φώφης Γεννηματά στη Σκύρο, με συνδυασμό πληρωμένου ΦΠ και επιθεώρησης (ωχ, το μάτι μου) υπομονάδων μαχητικών F-4 και Α/Α PATRIOT κ.λπ. κ.λπ., τότε δεν έχω παρά να αναφωνήσω:
– Μωραίνει Κύριος ην βούλεται απολέσαι.

• Οι πάντες ομολογούν ότι η καλύτερη περίοδος στο ΥΕΘΑ τα τελευταία χρόνια ήταν αυτή που τον θώκο κατείχε ο στρατηγός κ. Φραγκούλης Φράγκος ως υπηρεσιακός. Όχι γιατί ήταν μέγας, μοναδικός κ.λπ. Απλώς γιατί είχε την εμπειρία, το ήθος και τα βασικά προσόντα και, το βασικότερο, ήταν ΕΝΑΣ, χωρίς αναπληρωτές, υφυπουργούς κ.λπ.

• Ο κ. Δ. Αβραμόπουλος έχει τα χαρίσματα. Ας τον αφήσουν μόνο να κάνει τη δουλειά του. Έστω και με τον σεμνό ΥΦΕΘΑ κ. Δαβάκη.

• Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι οι πληροφορίες μου αναφέρουν πως το φρόνημα και το ηθικό των στρατευμένων υπηρετούντων στη Σκύρο ανήλθον κατακορύφως από το πέρασμα της κ. Γεννηματά. Ότι εμπνέει, εμπνέει…

Οι αγοραστές και τιμητές κίβδηλων αξιών

• 10% των δημοτικών αστυνομικών προσελήφθη με πλαστά δικαιολογητικά. 300 εκατ. δολάρια ο τζίρος της παγκόσμιας εμπορίας πτυχίων.

• Ο αξέχαστος Μποστ θα έγραφε σήμερα:

Θέλεις ακριβόν πτυχίον,
πάρε πλίον για τη Χίον.
Κι αν γουστάρεις ντοκτορά
το πουλάν στη Ζαγορά.

• Ο κ. Αθ. Χρονόπουλος ήταν υπάλληλος της Αμερικανικής Βάσης του Αράξου και ταυτόχρονα επίλεκτο μέλος της τοπικής ΝΔ, όταν το 2004, με τη νίκη του Καραμανλή Β’, έτυχε ιδιαίτερης μέριμνας του κόμματος, διορισθείς στην ΕΑΒ. Κάτι σαν γενικών καθηκόντων. Αργότερα εμφάνισε μάστερ του Πανεπιστημίου Κολούμπια.

• Επί υπουργίας κ. Ευ. Μεϊμαράκη στο ΥΕΘΑ, τοποθετήθηκε γενικός διευθυντής της εταιρείας, εκτιμηθέντων των προσόντων του και του πάθους του να υπηρετεί το καλό της χώρας. Μισθός παχυλότατος, μπόνους κ.λπ. κ.λπ. Σήμερα μόλις, απεκαλύφθη ότι το μάστερ ήταν… γιαλαντζί. Ζημιά της υπηρεσίας περί τα 500.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι παράπλευρες απώλειες.

• Τον ίδιο χρόνο ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης διόρισε ως πρόεδρο της ΕΑΒ κομματάρχη του, φροντιστηριάρχη της Αγ. Παρασκευής (που κατέχει αυτήν τη θέση ακόμη και σήμερα), τον Ε. Βασιλάκο, «τσάρο» των εξοπλισμών και έναν… οδοντίατρο πρόεδρο στα ΕΑΣ!

• Οι θητείες των παραπάνω, πλην του οδοντιάτρου, ανανεώθηκαν από τον κ. Ευ. Βενιζέλο. Στην ΕΛΒΟ «βασίλευε» ο κ. Ε. Μυτιληναίος, ο οποίος νεμόταν την εταιρεία με λεόντεια σύμβαση που του είχε παραχωρήσει ο Άκης!

• Σήμερα οι μεν ΕΑΒ, ΕΛΒΟ, ΕΑΣ, διαλυμένες και απαξιωμένες, οδηγούνται στην εκποίηση (μακάρι να γλιτώσει η ΕΛΒΟ), ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης είναι πρόεδρος της Βουλής και ο κ. Ευ. Βενιζέλος αντιπρόεδρος και ΥΠΕΞ, και ταξιδεύει συνεχώς με Learjet! Ζήτω το έθνος!

Νέα αποκάλυψη εκ Γερμανίας

• Την ώρα που ο Άκης δεν ήξερε τι έλεγε κατά την απολογία του (το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη), αποφεύγων να αναφέρει κάτι περί της ταμπακέρας, δηλαδή της μίζας, έσκασε νέα βόμβα επί της κεφαλής του.

• Στις 17 Αυγούστου η Φορολογική Υπηρεσία Βρέμης εισέβαλε στα γραφεία της ATLAS ELEKTROTECHNIK Gmbh αναζητώντας στοιχεία «λαδωμάτων» κρατικών αξιωματούχων.

• Πληροφορίες φέρουν ότι απεκαλύφθη «τρύπα» 17,5 εκατ. ευρώ για «λαδώματα» στην υπόθεση των υποβρυχίων 214 και του εκσυγχρονισμού των 209 σε θέματα ηλεκτρονικών και οπλικών συστημάτων!

• Η ATLAS, πασίγνωστη στην Ελλάδα για τις ωραίες δουλειές που έκανε, είχε δραστηριοποιηθεί και σε άλλους τομείς, όπως π.χ. αντιαεροπορικά επί οχημάτων MERCEDES, σκοπευτικά-ηλεκτρονικά αρμάτων M48, προ ετών. Προσεχώς θα αφηγηθούμε ευτράπελες ιστορίες για τις ωραίες εκείνες ημέρες.

• Η «Καθημερινή» (27/8) γράφει ότι έλληνας αξιωματικός του ΠΝ, υπάλληλος της ATLAS, κατέθεσε ότι από το 2002 έως το 2007 κατεβλήθησαν μίζες για τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων 209. Τα στοιχεία είναι συντριπτικά και βλέπω τον ανακριτή κ. Μαλλή να ξενυχτάει πάλι. Νέος βόθρος άνοιξε…

>> Τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, Αντιναύαρχο κ. Ευάγγελο Αποστολάκη, έχει παραλήπτη η παρακάτω επιστολή συναδέλφων του, Απόστρατων σήμερα.
«Κύριε Αρχηγέ,
Με την τοποθέτηση ανθυποπλοίαρχου νοσηλευτικής στη ΕΥΠ -ποιος να το πιστέψει- μας προκύπτει και άλλη δυσάρεστη έκπληξη στο Υγειονομικό. Με το ΦΕΚ 898/2013 ύστερα από απόφαση του ΑΝΣ 51//18-4-2012 -έτσι τουλάχιστον γράφεται στο ΦΕΚ- ο ανθυποπλοίαρχος Χ. Κ. που κατέχει πτυχίο ψυχολογίας και ύστερα από αίτησή του εντάσσεται στην ενιαία επετηρίδα Υγειονομικού/Ιατρών! Άντε λοιπόν να τον δούμε κάποια μέρα στο χειρουργείο να κάνει επεμβάσεις. Δεν πάμε καλά, Αρχηγέ».
Και το δικό μας σχόλιο: Είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά κ. Αποστολάκη; Μην μας πείτε ότι και για αυτό φταίει η «τρόικα»…

Έκρηξη σε υποβρύχιο!

• Πανικοβλήθηκα όταν είδα τον τίτλο της είδησης («Κ», 15/8) «Έκρηξη σε υποβρύχιο».

• Πήγε η καρδιά μου στη θέση της όταν τελικά διαπίστωσα στο κείμενο ότι το συμβάν αφορούσε ινδικό υποβρύχιο, ρωσικής κατασκευής, στη Βομβάη!

• Καταλαβαίνετε γιατί τρόμαξα. Το μυαλό μου πήγε στις αρχαίες, επικίνδυνες μπαταρίες που φέρουν ελληνικά υποβρύχια.

• Όπως πληροφορούμαι, ο κ. Δ. Αβραμόπουλος έδωσε εντολή άμεσης επιτάχυνσης των διαδικασιών και παραμερισμού της γραφειοκρατίας ώστε η προμήθεια να περατωθεί ταχέως. Το φτηνότερο και το καλύτερο. Γίνεται αυτός ο συνδυασμός. Για να μη σας παραμυθιάζουν, κύριε υπουργέ!


Σχολιάστε εδώ