Φθινοπωρινή επίθεση Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Σπιανάδα της Κέρκυρας, έστειλε μήνυμα προς τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να μην προχωρήσουν σε άρση απαγόρευσης των πλειστηριασμών, εγκαινιάζοντας παράλληλα τη φθινοπωρινή του εξόρμηση με ορίζοντα τις προγραμματικές εξαγγελίες της ΔΕΘ. Άλλωστε, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, οι κοινωνικές κινητοποιήσεις ενόψει των χιλιάδων ανθρώπων που θα τεθούν σε κινητικότητα, οι πλειστηριασμοί, καθώς και «η σκανδαλώδης λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ», βρίσκονται ψηλά στον αντιπολιτευτικό προγραμματισμό της Κουμουνδούρου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγοντας να χρησιμοποιήσει υψηλούς τόνους για το θέμα των κατασχέσεων – προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι «όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει καμία κατάσχεση κατοικίας» εξέφρασε την απόφαση που έχει ληφθεί από το στενό πυρήνα του κόμματος να ενδυναμωθεί το προσεχές διάστημα ο κινηματικός χαρακτήρας των δράσεών του. Παράλληλα έδωσε το περίγραμμα των δεσμεύσεών του στη Θεσσαλονίκη, που συμπυκνώνεται στην προστασία των δημοκρατικών κατακτήσεων, την αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων και του κοινωνικού κράτους με άμεσες προτεραιότητες τα ζητήματα υγείας και παιδείας.

Στην ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε για ακόμη μία φορά εκλογές, ξεκαθαρίζοντας πως « Ή θα ανατρέψουμε τώρα αυτή την πορεία ή θα παραλάβουμε στάχτη και αποκαΐδια. Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά μόνο την επιλογή του αγώνα, του ανένδοτου και ακατάπαυστου αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης Μνημονίων». Σε ότι αφορά στο θέμα του ΤΑΙΠΕΔ ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη απομάκρυνση του κ. Σταυρίδη, προανήγγειλε ότι οι εκποιήσεις εκτάσεων θα ελεγχθούν, καθώς δεν είναι νόμιμες και συνταγματικές, και είπε πως « Ήταν πταίσμα το γεγονός ότι ο κ. Σταυρίδης αναγκάστηκε να παραιτηθεί, επειδή πέταξε με ένα αεροπλάνο επιχειρηματία που είχε αγοράσει έναντι ευτελούς τιμήματος τον ΟΠΑΠ, μπροστά σε αυτά που επίκεινται το επόμενο διάστημα από το ΤΑΙΠΕΔ». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι η ακύρωση του Μνημονίου και η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης είναι μονόδρομος για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επίσκεψη του Γιεργκ Άσμουσεν και τις επαφές στην Αθήνα εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για το θέμα της επιστροφής από πλευράς ΕΚΤ μέρους των τόκων από την αγορά των ελληνικών ομολόγων. «Δεν άκουσα τον πρωθυπουργό να ρωτά τον κ. Άσμουσεν πότε θα μας επιστρέψει τα κλεμμένα. Με αυτά τα χρήματα εμείς θα σιτίζαμε ανέργους, θα στηρίζαμε νοσοκομεία και σχολεία, θα χρηματοδοτούσαμε δωρεάν εισιτήριο για τους ανέργους στα λεωφορεία, αντί να βάζουμε τους εισπράκτορες να κυνηγάνε τα παιδιά που πηδάνε από τα παράθυρα και σκοτώνονται, θα δίναμε βοήθεια στον πονεμένο λαό μας».

Προπόνηση για ντέρμπι της… ΔΕΘ

Μετά τη θερινή ραστώνη- και την πρώτη συνεδρίαση της Γραμματείας του κόμματος την περασμένη Τετάρτη-, η Κουμουνδούρου στρέφει το βλέμμα στην παρουσία του κόμματος στην 78η ΔΕΘ, η οποία αποτελεί σημαντικό σταθμό της επόμενης περιόδου. Η Ελλάδα που οραματίζεται η κυβέρνηση Σαμαρά είναι μια χώρα πλήρως υποταγμένη στις μνημονιακές επιταγές του μεγάλου κεφαλαίου και των δανειστών, τονίζεται σε ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας, την ώρα που όπως επισημαίνεται, οι συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους γίνονται με την Ελλάδα «πλήρως απούσα».

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος «να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία των κινητοποιήσεων και των πολιτικών πρωτοβουλιών» του, χαρακτηρίζοντας γεγονότα κεντρικής σημασίας τη συμμετοχή στη διαδήλωση των συνδικάτων και των κοινωνικών φορέων, όσο και την παρουσίαση της εναλλακτικής προγραμματικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ στη συμπρωτεύουσα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ, ακολουθώντας πλήρες πρόγραμμα, δηλαδή ομιλία το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου και την επομένη το μεσημέρι εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου, σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, ο οποίος, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, θα περιορίσει την εμφάνισή του στη Θεσσαλονίκη στην ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς το βράδυ της 7ης Σεπτεμβρίου, ενώ -όπως συνέβη και πέρυσι- δεν θα παραχωρήσει συνέντευξη στους εκπροσώπους του Τύπου. Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει μέρος από την εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ εστιάζοντας στην Παιδεία, την Υγεία, τις ιδιωτικοποιήσεις, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την αντιμετώπιση της ανεργίας, ενώ οι απολύσεις στο Δημόσιο και οι μειώσεις μισθών και συντάξεων θα βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα. Τέλος, ο πλήρης προγραμματισμός του επόμενου διαστήματος για τον κ. Τσίπρα και τις εντός και εκτός Βουλής παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα οριστικοποιηθεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στις 31 Αυγούστου και 1η Σεπτεμβρίου, ενώ ήδη το κόμμα, έχει τεθεί σε εκλογική ετοιμότητα.

ΣΤΕΛΛΑ ΓΚΑΝΤΩΝΑ


Σχολιάστε εδώ