Τιμωρούνται σκληρά τα ασύστολα ψεύδη

Αυτό είναι το… ακλόνητο επιχείρημα των μνημονιακών δυναστών τους. Οι οποίοι βαυκαλίζονται ότι έχουν αποδεχτεί τον ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ που τους έχουν επιβάλει.

Πλανώνται, όμως, πλάνην οικροτάτην. Διότι τα επικείμενα, λίαν επώδυνα μέτρα θα οδηγήσουν σε μη ελεγχόμενο –και ενδεχομένως αιματηρό- ΞΕΣΗΚΩΜΟ. Ακόμα και τα βασανιζόμενα υποζύγια αμύνονται με τις οπλές και τα δόντια τους.

Τα συσσωρευμένα αφόρητα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων με κύριους υπόλογους τους ανάλγητους και υποκριτικά υπεραισιόδοξους Σαμαρά και Στουρνάρα –εννοώ την διάλυση νοσοκομείων, τον υποβιβασμό σχολείων με υποχρεωτικές μετατάξεις δασκάλων και καθηγητών, τις μεσαιωνικές πλέον εργασιακές σχέσεις, τις συντάξεις πείνας και το σμπαράλιασμα κυριολεκτικά των κοινωνικών υποδομών- έχουν εξοργίσει τα μέγιστα τους πάντες, πλην κεφαλαιούχων και τραπεζιτών που πανηγυρίζουν χωρίς να το δείχνουν, εμφανιζόμενοι μάλιστα ως… ριγμένοι!

Δεν μίλησα για τους πλειστηριασμούς και ειδικότερα για εκείνους της πρώτης κατοικίας, επειδή ο Σαμαράς, σε αντίθεση με τον Στουρνάρα –«θα καταρρεύσουν οι τράπεζες, αν δεν απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί» είχε δηλώσει την περασμένη Κυριακή στη Real News- «πάγωσε», το συγκεκριμένο θέμα, φοβούμενος την αναπόφευκτη ανατροπή του, αν ακολουθούσε γραμμή Στουρνάρα.

Απαξιώ να μιλήσω για την πανεπιστημιακή καθηγήτρια και λογοτέχνιδα κ. Λένα Διβάνη, η οποία τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του ελεγκτή, αδιαφορώντας για το ενδεχόμενο μήπως κάποιος «τζαμπατζής» πηδήξει από το όχημα. Τον τραγικό θάνατο του δεκαεννιάχρονου νέου τον πληροφορήθηκε εκ των υστέρων. Άρα, δεν είναι ηθική αυτουργούς για τον εν λόγω θάνατο. ΘΑ ΕΙΝΑΙ, όμως, ηθική αυτουργός για κάθε ανάλογο μελλοντικό θάνατο. Εκεί θα οδηγήσει η εκ πεποιθήσεως μνημονιακή συνείδηση σε περίοδο τρομακτικής ανεργίας και οικονομικής εξαθλίωσης των πλείστων Ελλήνων.

Άνευ σημασίας είναι που λέει ο λόγος, και η περίπτωση του καθαιρεθέντος επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Σταυρίδη, που ταξίδεψε με το λίαρ τζετ του Μελισσανίδη μετά την υπογραφή της συμφωνίας παραχώρησης του 33% του ΟΠΑΠ στην εταιρεία του τελευταίου. Μεγάλη σημασία έχει αντίθετα –προς αγαλλίαση του… ακραιφνούς πατριώτη Στουρνάρα- ότι τη θέση τού αναγκαστικά καρατομηθέντος Σταυρίδη θα αναλάβει αλλοδαπός, με πιθανότητα μάλιστα να ανήκει στη χορεία των δανειστών μας!

Απουσιάζοντας από τη στήλη επί δύο εβδομάδες, επιθυμώ να υπογραμμίσω εκ νέου ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΖΟΥΣΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΔΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ. Αναφέρομαι στην μάστιγα των off shore εταιρειών που παραμένουν στο απυρόβλητο, μη εκκαθαριζόμενες και μη αποφέρουσες, ως εκ τούτου, έσοδα στο Δημόσιο, με αποκορύφωμα την ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ μη αξιοποιηθείσα περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, η οποία, με ΠΡΟΣΧΗΜΑ την επίρριψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ στον Γ. Παπακωνσταντίνου, αφήνοντας μάλιστα εκτός κάδρου τον Βενιζέλο, ΔΕΝ ΑΠΕΦΕΡΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ στο Δημόσιο! Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί, πλην της ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ χιλιάδων παραβατών, ότι η κρατούσα κατάσταση ΟΡΓΙΑΖΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ!

Η δεύτερη χρονίζουσα υπόθεση κεφαλαιώδους σπουδαιότητας –πρόκειται για ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ, ΤΟ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΙΣ ΔΑΓΚΑΝΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ- αφορά την ΕΘΕΛΗΜΕΝΗ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ του 2009 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου, πρώην αμειβόμενο στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), όντας και επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ(!), παραμένει ακόμα στη θέση του! (Διπλοθεσίτης, γαρ, ο άνθρωπος για ένα διάστημα και, όπως λέγεται μετʼ επιτάσεως, δεν δηλώνει ούτε «πόθεν έσχες» ούτε απολαβές…) Η εμφάνισή του στη Βουλή υπήρξε θρασύτατη, αγενέστατη και προκλητική.

Ο Γεωργίου λειτούργησε ως «πυροκροτητής για την ενεργοποίηση της μνημονιακής βόμβας που διέλυσε τη χώρα μας». Εκτός από την τακτική του να παίρνει αποφάσεις μόνος του, ερήμην του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ, είχε και πλάτες από το εξωτερικό. Ο επικεφαλής της Eurostat, Βάλτερ Ράντερμαχερ, παραβαίνοντας τα ισχύοντα σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπολόγισε και τις ΔΕΚΟ στην Ελλάδα για να αυξήσει τεχνηέντως το έλλειμμά της! Το τελικό έλλειμμα του 2009 σε 154% το αποφάσισε μόνος του ο Γεωργίου, αφού ο Βενιζέλος άλλαξε νομοθετικά το πλαίσιο της ΕΛΣΤΑΤ, μετατρέποντάς την σε ενός ανδρός αρχή, παύοντας ταυτοχρόνως την καθηγήτρια κ. Ζωή Γεωργαντά και τους άλλους διαφωνούντες του Συμβουλίου! Η παρέμβαση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γιώργου Κολιοκώστα θα είναι καταλυτική, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την ανακρίτρια κ. Πεδιαδίτη, η οποία αγνόησε επιδεικτικά τα συντριπτικά συμπεράσματα των οικονομικών εισαγγελέων κυρίων Πεπόνη και Μουζακίτη. (Βλέπε: «ΠΑΡΟΝ» και «ΕΠΙΚΑΙΡΑ»).

Ο Σόιμπλε, καταδικασθείς στο παρελθόν –ας μην το ξεχνάμε- για χρηματισμό, εξέθεσε τον Σαμαρά για το success story του, δηλώνοντας σε προεκλογική ομιλία του ότι επίκειται νέα βοήθεια για την Ελλάδα στα τέλη του 2014. Νέα μέτρα, δηλαδή, νέα Μνημόνια, νέο αδιέξοδο τούνελ. Αυτές τις «βοήθειες» τις υπεστήκαμε κατά κόρον και τις σιχαθήκαμε. Τα χρωστούμενα από τη γερμανική κατοχή ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, κύριε. Ή μάλλον, ΘΑ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ, αν δεν υφιστάμεθα ως πρωθυπουργό τον «ναι σε όλα» Σαμαρά.


Σχολιάστε εδώ