Στο Ζάππειο μια μέρα…

Δευτέρα, πριν από μήνες, σε εστιατόριο κοντά στο Ζάππειο. Είναι ακόμη τρεις οι συνεταίροι στην κυβέρνηση.

Οι εκπρόσωποι των εταιρειών πετρελαίου, που έχουν καλέσει σε συνάντηση δημοσιογράφους, τα λένε καθισμένοι όλοι μαζί στα τραπεζάκια έξω.

Οι πετρελαιάδες τα χώνουν σε υπουργούς, υφυπουργούς και… γραφειοκράτες, που δεν λένε να αντιληφθούν τη ζημιά που προκαλούν στην αγορά, δηλαδή στην τσέπη τους.

– Ακούς εκεί να μας ζητάνε προκαταβολικά τον φόρο για τα καύσιμα. Πρώτα να τα πουλήσουμε και μετά να πληρώσουμε… Πού ξανακούσθηκε αυτό;

Ξαφνικά, στην πόρτα εμφανίζεται ο πρωθυπουργός, με συνοδεία τον Κεδίκογλου, το twitter υπηρεσίας, και άλλους δύο, και κατευθύνονται όλοι μαζί σʼ ένα τραπέζι στο βάθος του μαγαζιού.

Σε χρόνο μηδέν, πετιέται όρθιος ο πρόεδρος Μελισσανίδης, αφήνει τους δημοσιογράφους και τρέχει στον άλλο πρόεδρο.

Δεν είναι μόνο η εγκάρδια συνάντηση ούτε το ραντεβού που ανακοίνωσε σε λίγο ότι εξασφάλισε ο φίλος του πρωθυπουργού, όπως αυτοπροσδιορίσθηκε, για να συζητηθεί το θέμα αμέσως με τον Στουρνάρα.

Είναι κυρίως ο… twitter, που «πέρναγε» σε παρευρισκόμενους δημοσιογράφους την κυβερνητική γραμμή για άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα των παραγωγικών τάξεων και αποτελεσματικότητα σε ρυθμό fast track.

ΥΓ:. Παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Σταυρίδης, αφού έπεσαν οι υπογραφές για την πώληση του ΟΠΑΠ, ταξιδεύει για την Κεφαλονιά με το αεροπλάνο του εκπροσώπου των αγοραστών. Με το που σκάει το θέμα, ζητείται, ύστερα από παρέμβαση Βενιζέλου και εντολή πρωθυπουργού, η παραίτηση Σταυρίδη, που υποβάλλεται αμέσως, γίνεται αποδεκτή και την ανακοινώνει ο Στουρνάρας.

Κοίτα, φίλε μου, όμως, πώς έρχονται καμιά φορά τα πράγματα.

Με την εξέλιξη αυτή φαίνεται σαν να παίρνει το αίμα του πίσω και ο Στ. Μάνος. Ο Στ. Σταυρίδης στις τελευταίες εκλογές τον άφησε στα κρύα του λουτρού, αφού την κοπάνησε από τη Δράση για να πάει στου Σαμαρά.

Χρεωμένος όμως βγαίνει και ο Γ. Στουρνάρας (είχε προτείνει τον Σταυρίδη για τη θέση), που άφησε στη μέση την «Πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ», την οποία ξεκίνησαν, όπως και το σχέδιο «Αρχιμήδης», μαζί με τον Στ. Μάνο, για την αξιοποίηση, λέει, της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.


Σχολιάστε εδώ