στα ενδότερα των ομάδων

• Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Μίτσελ και πιθανότατα ο Ισπανός να βρεθεί από σήμερα στο ταμείο ανεργίας. Και σε αυτή τη στήλη και στη διπλανή υπήρχαν αναφορές για τις δύσκολες ώρες, τις οποίες αναμενόταν να περάσει ο Ισπανός τεχνικός πριν από την έναρξη της σεζόν.

• Το προϊδέαζαν τα ρεπορτάζ από την προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» και οι διαρροές από την πλατεία Αλεξάνδρας όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΠΑΕ. Το επισημάναμε όταν έκανε ο Μίτσελ τη δήλωση για τις σημαντικές ελλείψεις στο έμψυχο δυναμικό.

• Το επαναλάβαμε όταν η ομάδα του Πειραιά παρέπαιε στα φιλικά προετοιμασίας χωρίς να δείχνει τα απαιτούμενα σημάδια βελτίωσης. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής του Βαγγέλη Μαρινάκη έπεσε την περασμένη Δευτέρα με τα σφυρίγματα του κόσμου στο ημίχρονο του αγώνα με την Καλλονή.

• «Ήθελε να ανοίξει η γη να τον καταπιεί», σχολίαζε άνθρωπος που βίωσε δίπλα στον πρόεδρο του Ολυμπιακού τις δύσκολες ώρες της πρεμιέρας. «Αν μπορούσε να βρει καλό προπονητή εκείνο το βράδυ, θα είχε μπει στα αποδυτήρια και θα έδιωχνε αμέσως τον Μίτσελ», πρόσθεσε το ίδιο άτομο στις διάφορες συζητήσεις του με ρεπόρτερ της πειραϊκής ομάδας.

• Τον Μαρινάκη είχαν εξοργίσει και οι δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού ότι η Καλλονή έπαιξε αμυντικά, όπως την περίμενε. Εκείνη την ώρα ένιωσε το αίμα να ανεβαίνει στο κεφάλι του, γιατί αδυνατούσε να εξηγήσει την αδράνεια του Μίτσελ στην αντιμετώπιση της νεοφώτιστης ομάδας και της τακτικής που ακολουθούσε ο προπονητής της.

• «Αν και περίμενε το αμυντικό παιχνίδι της Καλλονής δεν δούλεψε για να το αντιμετωπίσει και με τις επιλογές του έδειξε πώς αγνοούσε τους αντιπάλους του», έγραψαν εμμέσως πλην σαφώς οι αρθρογράφοι που πολλές φορές μιλούν αντ’ αυτού, δηλαδή, λειτουργούν ως his masters voice.

• Από το βράδυ της Τρίτης έδωσε εντολή ο πρόεδρος του Ολυμπιακού στον Κριστιάν Καρεμπέ και στον Πιέρ Ισά να αναζητήσουν τον διάδοχο του Μίτσελ. Τη δυσφορία του Βαγγέλη Μαρινάκη αντιλήφθηκαν και οι παίκτες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις του Ρέντη το πρωί της Πέμπτης.

• Απέφυγε κάθε αναφορά στον Μίτσελ ο πρόεδρος του Ολυμπιακού στην ομιλία του προς τους παίκτες. Έμμεσα, όμως, έστειλε το μήνυμά του όταν μίλησε για τη σωστή τακτική και τα συστήματα που ταιριάζουν στους παίκτες.

• Ποιος θα επιλέξει τη σωστή τακτική και ποιος θα εφαρμόσει τα συστήματα που ταιριάζουν στο έμψυχο δυναμικό είναι κάτι που γνωρίζει μόνο ο Μαρινάκης. Ίσως, όμως, και ο ίδιος να το αγνοεί αυτή τη στιγμή, αφού αν είχε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό του, τότε ο Μίτσελ θα έμπαινε ήδη στη διαδικασία έκδοσης εισιτηρίων για την επιστροφή του στην πατρίδα ακόμα και πριν από τον αγώνα με τον Ατρόμητο.

• Ο Ισπανός, πάντως, έδειξε και την Πέμπτη πως βρίσκεται στον κόσμο του και όλοι διαπιστώνουν την αδυναμία του να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης. Πήγε στο Περιστέρι για να παρακολουθήσει τον αγώνα του Ατρόμητου με την Άλκμααρ και αποκάλυψε ότι απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της διοίκησης του Ολυμπιακού.

• Η ζωή, πάντως, κάνει κύκλους και όπως έκαψε ο Ατρόμητος τον Αντώνη Νικοπολίδη τον περασμένο Φεβρουάριο με συνέπεια την πρόσληψη του Μίτσελ, έτσι μπορεί η ομάδα του Περιστερίου να κλείσει σήμερα την καριέρα του Ισπανού στην Ελλάδα. Να ολοκληρώσουν ο Γιώργος Παράσχος και οι παίκτες του τον κύκλο του Μίτσελ στη Σούπερ Λίγκα και στον πάγκο του Ολυμπιακού.

• Την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» ταλανίζονται από εσωτερικά προβλήματα, τα οποία προέρχονται κυρίως από τον Μίτσελ, ο ΠΑΟΚ πανηγυρίζει για το ενδεχόμενο πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο Παναθηναϊκός συσπειρώνεται χάρη στον κόσμο του που γέμισε το «Απόστολος Νικολαϊδης» στο ματς με τον Παναιτωλικό.

• Φωνάζουν οι άνθρωποι της αγρινιώτικης ομάδας για τη διαιτησία του Πραξιτέλη Ζαχαριάδη, αλλά η ουσία ήταν ότι ο Παναθηναϊκός είχε καλύτερη απόδοση και κατάφερε με τη βοήθεια των φίλων του να φτάσει σε μία σημαντική νίκη. Κυρίως για την ψυχολογία του κόσμου, αλλά και των νεαρών παικτών, οι οποίοι επιχειρούν να χτίσουν νοοτροπία νικητή.

• Στην Τούμπα έδειξαν να διαθέτουν την ποιότητα να ανατρέψουν μέσα στη Γερμανία το προβάδισμα γερμανικής ομάδας. Κάτι πρωτόγνωρο για κάθε ελληνικό σύλλογο ανεξάρτητα από τον αντίπαλο που βρέθηκε στον δρόμο του.

• Τα θετικά αποτελέσματα στη Γερμανία, άλλωστε, σπανίζουν, αν και ο ΠΑΟΚ έχει να επιδείξει και μία ισοπαλία κόντρα στη Μπάγερν και, μάλιστα, μέσα στο Μόναχο. Αλλά το προβάδισμα μιας ομάδας της Μπουντεσλίγκα δεν συνηθίζεται να ανατρέπεται από ελληνικό σύλλογο, έστω και κατά το ήμισυ.

• Ο ΠΑΟΚ, όμως, αντέδρασε στο γκολ του Φαρφάν, χάρη στον οποίο προηγήθηκε η Σάλκε. Αντεπιτέθηκε και δημιούργησε τις ευκαιρίες της ισοφάρισης πριν μιλήσει ο Μίροσλαβ Στοχ με το δεξί πόδι του και το εξαιρετικό γκολ που πέτυχε.

• Αν περάσει ο «δικέφαλος» στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε ο Σλοβάκος θα ‘χει ήδη κάνει απόσβεση των χρημάτων που επένδυσε ο Ιβάν Σαββίδης για την απόκτησή του. Κυρίως, όμως, θα ανακηρυχθεί σε νέο Θεό της Τούμπας, πάνω και από τον Πάμπλο Γκαρσία.

• Η απόδοση του Στοχ και το γκολ που πέτυχε στη Γερμανία έγινε αντικείμενο συζητήσεων και συγκρίσεων με τον συμπατριώτη του, τον Βλάντιμιρ Βάις του Ολυμπιακού. Ο τελευταίος έστειλε την περασμένη Κυριακή ένα μήνυμα στον παίκτη του ΠΑΟΚ ότι «στην Ελλάδα υπάρχει μόνο η δεύτερη θέση για σένα αφού οι τίτλοι θα έρθουν όλοι στον Πειραιά».

• Συγκρίσεις γίνονται στη Θεσσαλονίκη και για το άλλο μεγάλο απόκτημα, τον Λούκας Πέρεθ. Ο Ισπανός αποδεικνύεται εξαιρετικός στον χειρισμό της μπάλας, με φοβερές εκτελέσεις στημένων φάσεων και με την προσθήκη ακόμα ενός παίκτη τέτοιου επιπέδου για την πτέρυγα, ο «δικέφαλος» μπορεί να βρει τον νέο ηγέτη του στο πρόσωπο του 25χρονου μεσοεπιθετικού.

• Όπως, όμως, ισχυρίζονται οι συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη, τα καλύτερα έρχονται για τον κόσμο του ΠΑΟΚ μέσα από την πραγματοποίηση άλλης μιας μεταγραφής, ενός παίκτη με ικανότητα να παίξει και στις πτέρυγες και στον άξονα. Παίκτης που θα έρθει στην Ελλάδα την επομένη της κλήρωσης για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ εφόσον η ομάδα της Θεσσαλονίκης ξεπεράσει το εμπόδιο της Σάλκε.


Σχολιάστε εδώ