Πιάστηκε ο φαντομάς του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Σύμφωνα με την Αστυνομία εντοπίστηκε όταν επιχείρησε να εισέλθει με απατηλό τρόπο χρησιμοποιώντας στοιχεία ταυτότητας υπηκόου του Παναμά, ο οποίος είχε αποβιώσει το 1992.

Σε βάρος του εκκρεμούσαν:

• ένταλμα σύλληψης από το 13ο Τακτικό Ανακριτικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Αθηνών για υπεξαίρεση αντικειμένου μεγάλης αξίας και

• δύο καταδικαστικές αποφάσεις των Πλημμελειοδικείων Αθηνών και Κέρκυρας για κλοπή, πλαστογραφία με χρήση κατ’ εξακολούθηση και απάτη κατ’ εξακολούθηση, με συνολική ποινή φυλάκισης τριάντα ενός μηνών.

Ο εν λόγω φυγόδικος το 2005 υπήρξε ο κύριος υπεύθυνος ισχυρών κλυδωνισμών εντός της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας που είχαν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του Πατριάρχη Ειρηναίου από τον πατριαρχικό θρόνο χωρίς ούτε μία απόδειξη ενοχής.

Όλα ξεκίνησαν από άρθρο της ισραηλινής εφημερίδας Μααρίβ σύμφωνα με το οποίο τα ξενοδοχεία Ιμπέριαλ και Πέτρα (ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου) στην Ανατολική Ιερουσαλήμ είχαν μακροχρόνια μισθωθεί από Εβραίους επενδυτές. Διαπραγματευτής ήταν ο συλληφθείς που τότε εργαζόταν στην οικονομική υπηρεσία του Πατριαρχείου και ως άτομο εμπιστοσύνης είχε άμεση πρόσβαση σε ευαίσθητα και υψηλής εμπιστευτικότητας έγγραφα.

Μολονότι τα συμβόλαια που δημοσιεύτηκαν δεν έφεραν την υπογραφή του Πατριάρχη Ειρηναίου ούτε της Ιεράς Συνόδου, εντούτοις ο Μακαριώτατος θεωρήθηκε ως άμεσα εμπλεκόμενος και το όνομά του κηλιδώθηκε παρότι η Παλαιστινιακή Αρχή, μετά από σχετική έρευνα, εξέδωσε αθωωτικό πόρισμα για τον ίδιο.

Πριν δύο χρόνια όμως ο εξαφανισμένος Νικόλαος Παπαδήμας φρόντισε με ενυπόγραφη δήλωση-αίτημά του ενώπιον παντός δικαστηρίου και πάσης Αρχής να αναφερθεί στην υπόθεση γνωστή ως Jaffa Gate λέγοντας «ποτέ δεν έλαβα ρητή εντολή από τον Πατριάρχη Ειρηναίο για τα δύο ξενοδοχεία».


Σχολιάστε εδώ