Κυβέρνηση σε νεφρική ανεπάρκεια…

Έπαθε πρόβλημα η μέση και το πρόβλημα, ως γνωστόν, έφτασε στα νεφρά μετά το κοψομέσιασμα. Έτσι τώρα η νεφρική ανεπάρκεια, έφερε την κυβέρνηση να κάνει καθημερινά αιμοκάθαρση μπας και τη γλιτώσει, γιατί μεταμόσχευση βουλευτών αποκλείεται.

Μάλλον θα χάσει τον ένα νεφρό της παντελώς και θα μείνει με το ένα και αυτό ανεπαρκές. Όπως πληροφορούμαι, για να μπούμε και στην ουσία της πολιτικής, τουλάχιστον έξη βουλευτές και των δύο κομμάτων, σκέπτονται να ανεξαρτητοποιηθούν, αλλά επειδή γνωρίζουν, ότι αυτό θα σημάνει και εκλογές το τρενάρουν λίγο.

Τρεις λένε, είναι σίγουρο ότι ετοιμάζουν φθινοπωρινές ανεξαρτητοποιήσεις και μάλιστα, η γυναικεία ανεξαρτητοποίηση είναι σχεδόν τελειωμένη. Άρα το ζήτημα είναι, ποιος άλλος θα ακολουθήσει και με ποια συχνότητα. Είναι βέβαιο, ότι θα φύγουν από τα κόμματά τους και μεγάλα ονόματα. Το άλλο μεγάλο πρόβλημα της κυβέρνησης, είναι οι αποχωρήσεις βουλευτών από την πολιτική. Πολλοί βουλευτές και πρώην κορυφαίοι υπουργοί, σκέφτονται σιγά σιγά να ανακοινώνουν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές, με αποτέλεσμα, να είναι πιο χαλαρή η ψήφος τους και να μην υπολογίζουν σε απειλές και διαγραφές. Ειδικά αν οι Ευρωεκλογές γίνουν πριν τις εθνικές εκλογές, και η κυβέρνηση φτάσει μέχρι τον Ιούνη του 2014, τότε η κατάσταση θα είναι εκτός ελέγχου. Φυσικά να μη διαφεύγει από το μυαλό μας, ότι και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Καραμανλής και Παπανδρέου, δεν αποκλείεται να αποσυρθούν πολιτικά για λίγο, κάνοντας χρήση του όρου χρυσή εφεδρεία.

Ένα άλλο θέμα, πολύ σοβαρό, ακούει στην εκλογική λίστα. Όταν παρέλθει το 18μηνο τότε η κατάσταση, ειδικά στο γαλάζιο στρατόπεδο, θα είναι ανεξέλεγκτη και αν διαφοροποιηθεί κάποιος βουλευτής ενός νομού θα συμπαρασύρει και τον συντοπίτη του και έτσι το όλο σκηνικό θα επιβαρύνεται διαρκώς.

Ας ιεραρχήσουμε όμως τα προβλήματα που θα προκύψουν και τις πολιτικές καραμπόλες που θα μας οδηγήσουν σε απρόοπτες εξελίξεις, ακόμα και πρόωρες εκλογές. Το πρώτο θέμα είναι οι μετακινήσεις, μετατάξεις, απολύσεις κινητικότητας. Μπορεί να φαίνεται απλό και ότι έχει πάρει την οριστική του λύση, όμως το πρόβλημα βρίσκεται στην αξιοκρατία των όποιων μεταβολών γίνουν. Με απολύεις βρε κερατά, απόλυσέ με αξιοκρατικά. Και επειδή σε κάποια υπουργεία στήνουν νέες πλατείες Κλαυθμώνος ,καλά θα κάνουν, να δουν πολιτισμένα ορισμένοι υπουργοί, το όλο ζήτημα.

Ακούγονται πολλά για λίστες που γράφονται και ξαναγράφονται, που μπαίνουν και βγαίνουν ονόματα πολιτικών αντιπάλων και μένουν τα δικά μας παιδιά. Ελπίζω στα υπουργεία να δουν τα θέματα με αγνό πνεύμα, πνεύμα ευγενούς άμιλλας και συναγωνισμού και όχι με οπαδικά χαρακτηριστικά της γνωστής αλητείας των γηπέδων.

Μαθαίνω επίσης, ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης ετοιμάζουν ήδη νομικές συμβουλές και παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, αν κυριαρχήσει, η λογική Κλαυθμώνος. Η κυβέρνηση δεν το έχει αξιολογήσει σωστά και στέκεται στα νούμερα βασιζόμενη στις λογικές των υπουργών, όμως το θέμα φαίνεται να ξεφεύγει και θα δούμε πράγματα και θάματα από τους απολυμένους, από καταλήψεις υπουργείων, ολονύχτιες διαμαρτυρίες των οικογενειών κ.λπ. Επίσης η απόγνωση θα οδηγήσει πολλούς να αντιδράσουν βίαια και ίσως έχουμε και απευκταία γεγονότα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του, να γίνουν όλα αξιοκρατικά και ο αρμόδιος υπουργός των απολύσεων να έχει τον νου του.

Σοβαρότατο θέμα για την κυβέρνηση είναι η άρση των πλειστηριασμών, καθώς οι βουλευτές δεν έχουν πειστεί για τις ρυθμίσεις και τις διαβεβαιώσεις και ετοιμάζουν αντάρτικο. Δεν θα ψηφίσουν πολλοί βουλευτές, όσο και να προσπαθούν κάποιοι λέγοντας ότι το θέμα έκλεισε.

Και πάμε τώρα στα πιο δύσκολα, Παιδεία και Ασφαλιστικό. Δύο τεράστια αγκάθια που η εξέλιξή τους θα κρίνει πολλά. Αν τεθεί θέμα Ασφαλιστικού, που θα τεθεί από την «τρόικα», τότε ξεσκονίζετε εκλογικές ταυτότητες. Όχι μόνο δεν περνάει ως σκέψη στο μυαλό των βουλευτών, αλλά και μόνο το άκουσμα δημιουργεί προβλήματα συνοχής στην κυβερνητική γαλέρα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του και στην Παιδεία, καθώς ο αρμόδιος υπουργός με τους χειρισμούς του, όχι μόνο την μπαχαλοποίησε, αλλά δυστυχώς την έκανε πεδίο ρήξης, με τους καθηγητές και δασκάλους να είναι στο πεζοδρόμιο κι αν ακολουθήσουν και οι φοιτητές, τότε η κατάσταση από μόνη της τινάζει την μπάνκα στον αέρα. Τέλος, οι «μαύρες τρύπες», παρά την αισιοδοξία ότι μαζεύουμε χρήματα, άρα θα κάνουμε μπαλώματα και θα αποφύγουμε τα χειρότερα, θα καταπιούν το οικονομικό επιτελείο και την κυβέρνηση. Οι «μαύρες τρύπες», ειδικά του ΕΟΠΥΥ, θα ρουφήξουν υπουργούς και υπουργεία. Αν τώρα προσθέσουμε και το απρόοπτο, π.χ. BlackRock για τις τράπεζες, τότε κλάφʼ τα, Χαράλαμπε. Μαυρίστε τα… για να μην πω μια πιο βαριά κουβέντα.

Ο Μαυρισμένος
χωρίς διακοπές


Σχολιάστε εδώ