Καλύτερα να μασάς…

…και στην κορφή κανέλα…

Όμως κι αυτό θα έλεγε κανείς πως δεν είναι δα και τόσο επιλήψιμο. Όταν όμως σου αλλάζουν την ονομασία της πόλης μέσα στα μούτρα σου, θεωρητικά κάτι θα πρέπει να κάνεις. Ή μήπως όχι;

Ο τούρκος υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού Τσελίκ που παρέστη στα εγκαίνια είπε μεταξύ άλλων: «Η Selanik είναι πολύ σημαντική πόλη. Και οι σημαντικές πόλεις αφήνουν τα σημάδια τους στους μεγάλους ηγέτες, στις μεγάλες προσωπικότητες».

Ποια είναι η «Selanik» ρε παιδιά, γιατί εμείς τέτοια πόλη δεν ξέρουμε… Η κυβέρνηση ξέρει αν υπάρχει, αλλιώς γιατί δεν αντιδρά; Δίκιο δεν έχουμε, κ. Γεροντόπουλε;

***

Πρόκληση Μποζντάγ

Μια θρασύτατη παρέμβαση έκανε ο Μποζντάγ, αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης για το θέμα των ιμάμηδων στη Θράκη, δήλωση γεμάτη ψέματα και αποπροσανατολισμούς.

Στη δήλωσή του ο αντιπρόεδρος επισημαίνει ότι η εκλογή μουφτή ήταν αρχικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και δήθεν την παραβίασε στη συνέχεια η… κακιά Ελλάδα (υπενθυμίζουμε ότι εκλογή μουφτή ΔΕΝ υπάρχει σε καμία απολύτως χώρα του πλανήτη, ακόμα και στις ισλαμικές) και πως τους ιεροδιδασκάλους σύμφωνα με τον νέο νόμο θα τους διορίζουν «χριστιανοί και παπάδες» (στην πραγματικότητα θα τους διορίζει επιτροπή μουσουλμανικής πλειοψηφίας, όπου απλώς μετέχει και εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων).

Το ψέμα και η προπαγάνδα συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, μια και το θέμα είναι πολύ σοβαρό…

***

Παραίτηση

Και η πίεση που ασκείται στους ανθρώπους αυτούς που έχουν υποβάλει αιτήσεις, πολύ μεγάλη. Μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας των ονομάτων που πήραν το πράσινο φως, από τη φυλλάδα του Ντεντέ, ένας επιτυχών υπέβαλε την παραίτησή του.

Πρόκειται για έναν 53χρονο από τον Εχίνο, το όνομα του οποίου περιλαμβανόταν μεταξύ των 71 ονομάτων των «διορισμένων θρησκευτικών λειτουργών». Επικαλέστηκε λόγους υγείας, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από μια απλή πρόφαση. Δεν άντεξε την πίεση που ασκείται στο πομακοχώρι ο άνθρωπος.

***

Παράνοια…

Τις μέρες που γινόταν το πανηγύρι στα Χίλια, διοργανώθηκε και μια τουρκοεκδήλωση στα πομακοχώρια της Ξάνθης.
Πρόκειται για το 9ο Φεστιβάλ Νεολαίας, που έγινε στο χωριό Κένταυρος του Δήμου Μύκης και οργανώθηκε από τον νεοϊδρυθέντα σύλλογο Αλληλοβοήθειας και Αλληλεγγύης Κενταύρου.
Τι περιλάμβανε; Χορούς από το συγκρότημα της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» με στολές που δεν φοριούνταν ποτέ στην περιοχή, σε μια γλώσσα που επίσης δεν είναι η μητρική και με τραγουδιστές «εισαγόμενους»…

***

Δεν είναι ευλογιά…

Συναγερμός σήμανε στις αρμόδιες υπηρεσίες της περιοχής, όταν εκτροφείο προβάτων στο Πύθιο Έβρου διαπιστώθηκε με συμπτώματα ευλογιάς.
Εκτιμάται πως προέρχεται από την Τουρκία, όπου ενδημεί η νόσος…
Τίποτα καλό θα μας στείλουν αυτοί οι γείτονες;


Σχολιάστε εδώ