Θα αυτοκτονήσει η Δικαιοσύνη;

Η Δικαιοσύνη είναι ο τελευταίος θεσμός της χώρας στον οποίο έχει ακουμπήσει ο ελληνικός λαός τις όποιες ελπίδες του, την έχει ακόμη για προστασία των οποίων δικαιωμάτων του, όσων του έχουν απομείνει για να βρει το δίκιο του, να μην του τα πάρουν όλα. Και μια απόφαση που στην ουσία θα αθωώνει τον πρώην υπουργό Οικονομικών, για τυπικούς λόγους, θα οδηγήσει στην κατάρρευση και της τελευταίας ελπίδας του, ότι τίποτε δεν έχει μείνει όρθιο, όλα έχουν καταρρεύσει, ότι η Δικαιοσύνη είναι μόνο για τους ισχυρούς και τους προστάτες τους… «Πάλι κανένας δεν φταίει», θα πει ο κάθε πολίτης, για τον οποίο καμιά παραγραφή δεν υπάρχει… Σκάσε και δούλευε και μην μιλάς, μην σηκώσεις κεφάλι…

Και αυτή τη φορά δεν θα μπορεί κανείς, κύριοι δικαστές – μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου να τα φορτώσει στους πολιτικούς, γιατί η απάντησή τους θα είναι, μα εμείς παραπέμψαμε τον υπουργό που δυο χρόνια είχε εξαφανίσει την Λίστα με τους 2.062, μέσα στους οποίους είχαν βρει ασυλία πρώτα ονόματα της πιάτσας…

Ποιος ο λόγος της βιασύνης σας κύριοι δικαστές; Γιατί δεν αφήνετε να κρίνει το Ειδικό Δικαστήριο, στο οποίο μετέχουν και μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας και στην πορεία της δίκης, από τους μάρτυρες που θα καταθέσουν και τους συνηγόρους που θα προσφέρουν επιχειρήματα για την μια και την άλλη άποψη, να αποφασίσετε σε δημόσια συνεδρίαση και όχι πίσω από κλειστές πόρτες (εν συμβουλίω).

Και όταν μάλιστα η συντριπτική πλειοψηφία των καθηγητών του Συνταγματικού Δικαίου υποστηρίζουν με τεκμηριωμένα επιχειρήματα ότι δεν υπάρχει σε καμιά περίπτωση παραγραφή, όπως την θέλει το άρθρο 86 του Συντάγματος (*).

Τυχόν απόφαση περί ύπαρξης παραγραφής θα είναι χαστούκι στη Βουλή που εκφράζει τη λαϊκή βούληση και ακυρώνει το Ειδικό Δικαστήριο. Και δεν θα είναι σύμφωνη με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Και δικαστικές αποφάσεις που φέρνουν απέναντι τον λαό, μπορεί να είναι ό,τι το χειρότερο αυτή την στιγμή. Να ρ’ιξουν λάδι στη φωτιά… Και ο μόνος που θα γελάει και θα τρίβει τα χέρια του θα είναι η Χρυσή Αυγή…

……………………………..

(*) Σχετικά με το πότε επέρχεται παραγραφή, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος είχε μετάσχει ενεργά στην αναθεώρηση του 2001, μιλώντας στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στο «Κόντρα» είχε πει:

«Κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών, παραγραφή προκύπτει μόνον αν η Βουλή δεν ασκήσει ποινική δίωξη μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής Συνόδου της βουλευτικής περιόδου, που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος. Άρα παραγραφή δεν είναι νοητή αν υπάρξει Βουλή, η οποία θα έχει, για οποιοδήποτε λόγο, θητεία μικρότερη των δύο συνόδων. Με άλλα λόγια για να επέλθει παραγραφή πρέπει να εκλεγεί βιώσιμη Βουλή».


Σχολιάστε εδώ