Θέλει βελτίωση στην περιφερειακή άμυνα η Εθνική!..

Τρόπο για να περιορίσει τα όργια του Μπομπ ΜακΚάλεμπ έψαχνε το βράδυ της Παρασκευής ο Αντρέα Τρινκέρι, αλλά ο αμερικανός γκαρντ με το σκοπιανό διαβατήριο εξέθεσε όλους τους έλληνες περιφερειακούς. Στο τέλος, βέβαια, χρειάστηκε και η καταλυτική παρέμβαση του Πέρο Άντιτς, ο οποίος σκόραρε τους πιο κρίσιμους πόντους και έδωσε στα Σκόπια τη νίκη με 77-75 επί της επίσημης αγαπημένης όλων των Ελλήνων.

Οι συνοδοί της Εθνικής Ελλάδας θέλησαν να χρυσώσουν το χάπι. Το έριξαν στις προλήψεις, διότι μία εξ αυτών αναφέρει πως είναι κακό να πάει μία ομάδα αήττητη στην τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης όπως το Ευρωμπάσκετ ή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Έως και το βράδυ της Παρασκευής η Εθνική μετρούσε πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς. Το συμπέρασμα που βγήκε πάντως από το ματς με τα Σκόπια ήταν ξεκάθαρο. Η Εθνική χρειάζεται βελτίωση στην περιφερειακή άμυνα και ο Αντρέα Τρινκέρι καλείται να βρει τις λύσεις παρά τις απουσίες παικτών με έφεση στο μαρκάρισμα.

Τα ευχάριστα μαντάτα για την Εθνική ομάδα ήρθαν από την ευστοχία στις βολές παρά την πίεση στη διάρκεια του αγώνα. Επίσης οι Έλληνες κυριάρχησαν στα ριμπάουντ, ενώ αποδείχθηκαν εύστοχοι και στα μακρινά σουτ, χάρη στα οποία ήταν το προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης.


Σχολιάστε εδώ