«Βόμβα μεγατόνων» στην ΕΑΒ

Η δίωξη στρέφεται και σε βάρος του Γενικού Διευθυντή Αθανασίου Χρονόπουλου, (τοποθετήθηκε εκεί το 2004 από τον Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο) και στον οποίο ο εισαγγελέας έχει απαγγείλει επιπλέον κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, για πλαστογραφία μετά χρήσεως, καθώς το Πανεπιστήμιο Κολούμπια που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι φοίτησε, φέρεται να απάντησε πως ουδέποτε είχε φοιτητή με αυτά τα στοιχεία!

Σύμφωνα με τη δίωξη, στα μέλη του ΔΣ αποδίδεται η διάπραξη των αδικημάτων ως φυσικών αυτουργών, ενώ στον Αθ. Χρονόπουλο η ηθική αυτουργία των πράξεων, καθώς φέρεται να τους έπεισε να του αναθέσουν τα αναβαθμισμένα καθήκοντα το 2008, επί Βαγγέλη Μεϊμαράκη και μάλιστα να ανανεώσουν τη θητεία του το 2012, παρότι υπήρχαν οι φήμες ότι κατείχε πλαστό τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι ο κατηγορούμενος φέρεται ότι το επίμαχο διάστημα που υποστηρίζει ότι σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, να υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία! Ο εν λόγω κύριος κατά πληροφορίες, για τα εννιά χρόνια «δουλειάς» στην ΕΑΒ, έλαβε αμοιβές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Κατά δε την εισαγγελική εκτίμηση, η ζημιά που φέρεται να προκάλεσε η επίμαχη τοποθέτησή του από το 2008 και μετά, υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.

Το θέμα έφεραν και με ερώτησή τους στην Βουλή, οι δραστήριοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σπάθας και Δημήτρης Στρατούλης, οι οποίοι εκτός από το θέμα Χρονόπουλου, προέβησαν σε μια σειρά από καταγγελίες που αν αποδειχθούν βάσιμες, δημιουργούν σοβαρό πολιτικό θέμα. Συγκεκριμένα, κάνουν λόγο για πρόσληψη στη θέση του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών, ενός απόφοιτου ΤΕΙ παρά το γεγονός ότι η προκήρυξη για την κάλυψη της θέσης απαιτούσε απόφοιτο ανώτατης εκπαίδευσης και παρά το γεγονός ότι η ΕΑΒ διαθέτει ικανά στελέχη για αυτήν την θέση. Επίσης, οι δύο βουλευτές ψέγουν την διοίκηση της Εταιρείας για την τοποθέτηση αποφοίτου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως διευθυντή με αρμοδιότητα να ελέγχει δύο διευθύνσεις, οι οποίες μάλιστα βαρύνονται με σωρεία καταγγελιών. Οι βουλευτές ρωτούν την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, αν προτίθεται να διερευνήσει «σε ποιες ζημιογόνες οικονομικά και καταστροφικές για την ΕΑΒ αποφάσεις εμπλέκονται τέτοιου είδους στελέχη», και αν προτίθεται «να προβεί στην τοποθέτηση -επιτέλους- διοίκησης στην ΕΑΒ ώστε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες μέσα από κλίμα αξιοκρατίας και αξιοποίησης των ικανών στελεχών που διαθέτει η ΕΑΒ;». Πάντως το γεγονός και μόνο των ποινικών διώξεων είναι πολύ σοβαρό, αφού την πολιτική ευθύνη φέρουν πολιτικοί που κατέχουν ακόμη και σήμερα σημαντικές θέσεις. Και βέβαια το «έγκλημα» είναι διαχρονικό, με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να έχουν εξίσου ευθύνες. Κάτι ήξερε ο πρ. διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ Τάσος Φιλιππάκος και «μετακόμισε» στις ΗΠΑ, πριν ξεσπάσει η θύελλα…


Σχολιάστε εδώ