Ανατρέπει με νέα στοιχεία ο Λαυρεντιάδης τις εναντίον του κατηγορίες

Με τεκμηριωμένα επιχειρήματα φωτίζονται με διεξοδικό τρόπο άγνωστες πτυχές της υπόθεσης, που οδηγούν σε ανατροπή σημείων που ως τώρα θεωρούνταν δεδομένα.

Ο κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να αποδείξει την αλήθεια των ισχυρισμών του, ζήτησε την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για να επιβεβαιωθούν οι πραγματογνωμοσύνες που έχουν ήδη γίνει, αλλά δεν έχουν ληφθεί υπόψη από τις ανακριτικές αρχές γιατί, όπως υποστηρίζει στο υπόμνημά του, αποδεικνύουν δόλο αυτών που συνέταξαν τα πορίσματα της Τραπέζης Ελλάδος. Τυχόν άρνηση των ανακριτικών αρχών για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από ανεξάρτητη αρχή θα είναι λάθος και δεν βοηθάει στην ανεύρεση της αλήθειας.

Η Δικαιοσύνη οφείλει να αποκαλύπτει όλες τις πτυχές της υπόθεσης. Απευθυνόμενος στην ανακρίτρια ο κ. Λαυρεντιάδης είπε: «Εγώ αγόρασα μετοχές της Proton Bank από την Τράπεζα Πειραιώς.

Αν υπήρχε πρόβλημα αυτό δημιουργήθηκε πριν από τη δικιά μου είσοδο στην Proton Bank. Γιατί κάποιοι έκρυψαν το πρόβλημα; Υπήρχε πρόβλημα, ή αυτό δημιουργήθηκε εσκεμμένα την ώρα της ανάκλησης της αδείας της τράπεζας; Άρα είτε το κατηγορητήριο είναι ανύπαρκτο, είτε οι ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν σε άλλους και όχι σε αυτούς που αδίκως κατηγορούνται σήμερα.

Επένδυσα 71 εκατομμύρια για την αγορά των μετοχών της Proton από την Πειραιώς, συν 6 επιπλέον εκατομμύρια σε υβριδικά ομόλογα της Proton και όλα μηδένισαν λόγω υπόπτων πράξεων της ΤτΕ και του υπουργείου Οικονομικών».

Στο μεταξύ σύμφωνα με έκθεση πραγματογνωμοσύνης του προϊσταμένου της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών κ. Φίλιππου Κουτσαύτη «η παράταση της κράτησής του εντός των φυλακών, θα επιβαρύνει την ήδη ευπαθή κατάσταση της υγείας του, με τελικό αποτέλεσμα την μόνιμη καθήλωσή του επί κλίνης (λόγω πλήρους σύγκαψης των αρθρώσεων) και τελικώς τον θάνατό του από επιπλοκές της νόσου του από κάποια λοίμωξη, οφειλόμενη στις συνθήκες κράτησής του (φυματίωση, πνευμονία, κτλ).

Η άποψη για έγκλεισή του σε ιδιωτικό ή κρατικό νοσηλευτικό ίδρυμα, ΔΕΝ αποτελεί ορθή λύση, διότι είναι γνωστό ότι εντός νοσοκομείων ενδημούν άκρως παθογόνα και μολυσματικά μικροβιακά στελέχη (π.χ. Acinetobacter baumannii), στα οποία είναι ιδιαίτερα ευάλωτος λόγω της φαρμακευτικής του ανοσοτροποποιητικής αγωγής αλλά και λόγω του περιοριστικού του αναπνευστικού συνδρόμου με αδυναμία απόχρεμψης.

Είναι αυτονόητο, ότι εάν τυχόν ο κ. Λαυρεντιάδης υποστεί ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, από ανθεκτικό (στα κοινά αντιμικροβιακά φάρμακα) ενδονοσοκομειακό μικροβιακό στέλεχος, μετά βεβαιότητας θα επιβαρυνθεί η υγεία του, με αναμενόμενο αποτέλεσμα να υποστεί επικίνδυνες επιπλοκές (λ.χ. σηπτική κατάσταση, πολυοργανική ανεπάρκεια) και τελικώς θάνατο». Συνοψίζοντας ο κ. Κουτσαύτης σημειώνει στην ιατροδικαστική έκθεση του: «Συνιστώ την άμεση αποφυλάκισή του, ως μοναδικό μέτρο για διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης της υγείας του και την άμεση επιστροφή του στην κατ’ οίκον νοσηλεία του (ειδικά διαμορφωμένο οικιακό του περιβάλλον), για την αποφυγή περαιτέρω αποσταθεροποίησης της βαρείας μόνιμης αναπηρίας του ή ακόμα και θανάτου του.

Η συνέχιση της έγκλεισής του, εντός καταστήματος κράτησης (με συνθήκες διαβίωσης απαράδεκτες για άτομο με ειδικές ανάγκες και απαγορευτικής λόγω της ανοσοτροποποιητικής του θεραπείας – πλήρη αντένδειξη να βρίσκεται πλησίον σε φυματικούς ή άλλους πάσχοντες από νοσήματα επικίνδυνα για την Δημόσια Υγεία) ή σε οποιοδήποτε νοσηλευτικό ίδρυμα (λόγω ύπαρξης ενδονοσοκομειακών ανθεκτικών μικροβίων), αποτελεί αιτία συνεχούς επιδείνωσης της σωματικής του αναπηρίας με κίνδυνο ακόμα και της ίδιας του της ζωής».

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η ιατροδικαστική βεβαίωση των ιατροδικαστών Σωκράτη Τσαντίρη, Ευστράτιου Καλλίτση και Μαρίας Γεραμάνη.


Σχολιάστε εδώ