Ψυχρός πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ για τον 902!

Μάλιστα, όπως προέκυψε από έρευνα κυπριακής εφημερίδας, η αγοράστρια εταιρεία Α-ORIZON MEDIΑ LTD ανήκει στην NALOTIA VENTURES LTD, με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους. Κομμάτι του παζλ που πυροδότησε εν’ ολίγοις και νέα κόντρα ανάμεσα στους επιτελείς της Κουμουνδούρου και του Περισσού.

Ωστόσο, το ρεζουμέ πίσω από τις συνεχείς αντιπαραθέσεις των δύο πλευρών βρίσκεται μάλλον στις πολιτικές εξελίξεις καθώς και στον πρωταγωνιστικό ρόλο που εκτιμάται -και από τις δύο πλευρές- ότι θα διαδραματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ από το φθινόπωρο. Τα επικριτικά σχόλια της Κουμουνδούρου -και μάλιστα από όλες τις τάσεις της- επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο στο ζήτημα της έλλειψης διαφάνειας, με το επιχείρημα ότι αυτό είναι απαράδεκτο για ένα κόμμα όπως το ΚΚΕ. Ωστόσο, ο Δημήτρης Παπαδημούλης ανέλυσε στο «Π» πως «πέρα από τις απαντήσεις που αφορούν θέματα δεοντολογίας, θα μπορούσαν να απευθυνθούν στις δυνάμεις της Αριστεράς προτού απευθυνθούν στην κυπριακή offshore».

Κινούμενος στο ίδιο μήκος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε στις αρχές της εβδομάδας: «Μάθαμε με καθυστέρηση μιας εβδομάδας το όνομα της κυπριακής εταιρείας που αγόρασε τον 902. Συνεχίζουμε να μην ξέρουμε, με ευθύνη της ηγεσίας του ΚΚΕ, ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή την εταιρεία, πόσο πούλησε η ηγεσία του ΚΚΕ τον 902 σε αυτή την εταιρεία και τι αποφάσισαν για τους εργαζόμενους, σε ό,τι αφορά τα εργασιακά τους δικαιώματα, το εργασιακό τους μέλλον». «Γι’ αυτά τα θέματα η ηγεσία του ΚΚΕ συνεχίζει να μη δίνει εξηγήσεις. Με όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος, οφείλει να ασχοληθεί άμεσα το ΕΣΡ. Υπάρχει ένα θέμα δεοντολογίας και ενδεχομένως και νομιμότητας, αν η άδεια που έχει παραχωρηθεί δωρεάν σε κάποιο κόμμα μπορεί να πουλιέται στην πιάτσα της ελεύθερης αγοράς», επεσήμανε ο κ. Παπαδημούλης διερωτώμενος «πώς ένα κόμμα που αγωνίζεται υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων και εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων πουλάει με διαδικασίες fast track και με απόλυτη αδιαφάνεια τα δικά του ΜΜΕ, πετώντας τους ανθρώπους στον δρόμο».

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ διασταύρωσαν τα ξίφη τους και στον τηλεοπτικό «αέρα». Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Γιάννης Πρωτούλης το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, αφού επέμεινε στη διαφάνεια της πώλησης του ραδιοσταθμού, άφησε υπονοούμενα για τον κ. Παπαδημούλη, καθώς όπως είπε, «μας έκανε εντύπωση η ζέση του και το πάθος του ταυτόχρονα με το συγκρότημα (ΔΟΛ), δεν ξέρω αν έχει κάποια σχέση».

Απαντώντας, ο Δημήτρης Παπαδημούλης κάλεσε εκ νέου το ΚΚΕ να ενημερώσει για το ποιος είναι ο πραγματικός αγοραστής πίσω από την κυπριακή εταιρεία και πόσο πωλήθηκε ο σταθμός, δηλώνοντας ότι ο Περισσός οφείλει να δώσει απαντήσεις αντί για ύβρεις. «Με ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις που εξαπέλυσε εναντίον μου ο κ. Πρωτούλης δεν αντιμετωπίζονται τα πολιτικά θέματα. Αυτό δείχνει ένδεια επιχειρημάτων. Έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα που η ηγεσία του ΚΚΕ αρνείται να απαντήσει. Ποιος κρύβεται πίσω από την κυπριακή εταιρεία που δημιουργήθηκε πρόσφατα; Πόσο πουλήθηκε ο 902; Δεν υπάρχουν θέματα δεοντολογίας για τους εργαζόμενους; Είναι θεμιτό μια άδεια που δόθηκε δωρεάν να πωλείται με αρκετά χρήματα όπως λέγεται στην πιάτσα της αγοράς;», διερωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, με τον εμφύλιο, όπως όλα δείχνουν, να παίρνει το επόμενο διάστημα και νέες διαστάσεις.

Σ. Γ.


Σχολιάστε εδώ