στα ενδότερα των ομάδων

• Φωτιές μπορεί να βγάζει από τη μέση και μπροστά ο Ολυμπιακός με τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του ο Μίτσελ! Οι Τσόρι Ντομίγκεζ, Βλαντιμίρ Βάις, Χαβιέ Σαβιόλα, Στιούαρτ Κάμπελ, Κώστας Μήτρογλου, Νταβίντ Φουστέρ, Μάικλ Ολαϊτάν μπορούν να δημιουργήσουν ρήγματα σε κάθε ομάδα.

• Αν, μάλιστα, βρουν και τον κατάλληλο μαέστρο, οι επιθετικοί της πειραϊκής ομάδας μπορούν να προσφέρουν ανεπανάληπτες στιγμές ακόμα και σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά και χωρίς έναν επιτελικό μέσο, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δυνατότητες για πολλά και ωραία πράγματα στη διάρκεια της σεζόν.

• Το πρόβλημα του Ολυμπιακού εντοπίζεται στην ανασταλτική λειτουργία και η Βαλένθια φρόντισε να το δείξει στον Μίτσελ με εμφαντικό τρόπο. Το ίδιο είχαν κάνει και άλλες ομάδες, ακόμα και η Άντερλεχτ παρά το γεγονός ότι οι Βέλγοι απέτυχαν να σκοράρουν στο φιλικό της προπερασμένης Τετάρτης στο Φάληρο.

• Γίνεται σαφές ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας χρειάζονται έναν αξιόπιστο ανασταλτικό μέσο, ο οποίος θα καλύπτει τις αδυναμίες των επιθετικών στο πρεσάρισμα και, βέβαια, θα τρέχει και για τους συμπαίκτες του που σπάνια γυρίζουν πίσω. Το θέμα είναι ότι ο Μίτσελ προτιμάει στον άξονα το δίδυμο που έχει ήδη στη διάθεσή του, τον Λιούμπομιρ Φέισα και τον Γιάννη Μανιάτη.

• Τον Σέρβο επειδή παίζει με τον τρόπο που παίζουν οι αμυντικοί μέσοι στην Ισπανία. Προωθεί, δηλαδή, το παιχνίδι από τη ζώνη άμυνας και διαθέτει καλή πάσα, ακόμα και στον κενό χώρο για να βγουν οι κρυφοί επιθετικοί. Όσο για τον Έλληνα διεθνή, ο Μίτσελ του έχει αδυναμία και του αρέσει ότι ανεβαίνει ψηλά και πρεσάρει τους αντιπάλους του μέχρι την αντίπαλη περιοχή.

• Έτσι, όμως, δημιουργείται κενό, το οποίο δύσκολα καλύπτει μόνος του ο Φέισα επειδή του λείπει η ταχύτητα εξ αιτίας και των σοβαρών τραυματισμών του στο παρελθόν. Γι’ αυτό έχουν καταλήξει οι «ερυθρόλευκοι» στην απόφαση να πάρουν έναν κόφτη, αν και κατά τον Μίτσελ το πρόβλημα εντοπίζεται στην αδυναμία των παικτών του να κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα.

• «Αν έχουμε εμείς τη μπάλα στα πόδια μας, αυτόματα περιορίζονται οι επιθέσεις των αντιπάλων μας και κυρίως προλαβαίνουμε να οργανωθούμε για να τους αντιμετωπίσουμε σωστά», έχει πει ο Μίτσελ στον Πιέρ Ισά και στον Γιάννη Βρέντζο. Ουσιαστικά, δηλαδή, ο Ισπανός δείχνει να προτιμάει έναν επιτελικό μέσο, διότι ο Τσόρι Ντομίγκεζ είναι περιφερειακός επιθετικός ή κρυφός, αλλά δεν είναι Αριέλ Ιμπαγάσα.

• Ο επιτελικός μέσος λείπει και από άλλες ομάδες, όπως ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός με συνέπεια τόσο ο «δικέφαλος», όσο και το «τριφύλλι» να δείχνουν προβλέψιμοι στην ανάπτυξη. Μόνο ο Άρης από τις παραδοσιακές δυνάμεις έχει επιτελικό μέσο ποιότητας στο ρόστερ του, τον Ανδρέα Τάτο.

• Στις υπόλοιπες ομάδες μπορούμε να σταθούμε στον Ζε Εντουάρντο του ΟΦΗ, ενώ ο Ατρόμητος έχει τον Μπρίτο, ο οποίος μπορεί να παίξει και ως επιτελικός μέσος. Στην ίδια κατηγορία παικτών ανήκει και ο Κονέ, τον οποίο απέκτησε το περασμένο Σάββατο ο Λεβαδειακός, αλλά χωρίς να έχουμε δείγματα γραφής για να μπορούμε να εκφράσουμε ξεκάθαρη γνώμη για την ποιότητά του και τη δυνατότητά του να βελτιώσει την ανάπτυξη των Βοιωτών.

• Στον Αστέρα υπάρχουν δύο – τρεις παίκτες ικανοί να πάρουν την μπαγκέτα του οργανωτή, αλλά με το σύστημα του Σάκη Τσιώλη υποχρεώνονται να αλλάζουν θέσεις κάθε 10 λεπτά και έτσι οι ρόλοι μπερδεύονται. Αλλά ως επιτελικοί μπορούν να παίξουν και ο Καράσκο και ο Ντε Μπλάσις και ο Γκρατσίνι.

• Επιτελικό μέσο ψάχνουν και στον Απόλλωνα με τον Σπαντάσιο να τους παιδεύει εδώ και 10 μέρες στις διαπραγματεύσεις για ετήσιο συμβόλαιο. Ο Βραζιλιάνος που πέρασε από τον ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει και να βοηθήσει τον Απόλλωνα, ο οποίος έδειξε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα στον επιθετικό τομέα παρά την ενίσχυσή του με έμπειρους παίκτες όπως ο Αντώνης Πετρόπουλος.

• Στα 10άρια παλιάς κοπής ανήκει και ο Γιώργος Θεοδωρίδης, ο οποίος επέστρεψε στον Παναιτωλικό ως αγαπημένο παιδί του Φώτη Κωστούλα. Αλλά ουσιαστικά ο έμπειρος παίκτης έχει μπροστά του το πολύ δύο χρόνια μπάλας σε υψηλό επίπεδο και ένας από τους λόγους που δέχθηκε την πρόταση του Παναιτωλικού είχε να κάνει με την επιθυμία του να βρίσκεται κοντά στην αγαπημένη του Λευκάδα.

• Επιτελικός μέσος λογίζεται και ο Πέτρος Μάνταλος, αλλά από τη συμπεριφορά του Νίκου Καραγεωργίου συμπεραίνουμε ότι φέτος αναμένεται να μειωθεί ο χρόνος συμμετοχής του λόγω και της μεταγραφής του στην ΑΕΚ από το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο προπονητής της Ξάνθης θα στηρίξει το αγωνιστικό πλάνο του σε παίκτες με λιγότερες οργανωτικές ικανότητες, αλλά με περισσότερα τρεξίματα από τον 24χρονο μέσο.

• Άρχισαν να πέφτουν τα πρώτα στοιχήματα για τον προπονητή που θα φύγει πρόωρα με προορισμό το ταμείο ανεργίας. Στα δημοσιογραφικά γραφεία ακούγονται τα ονόματα των Μάκη Χάβου, Σάββα Παντελίδη, Παύλου Δερμιτζάκη και Σάκη Τσιώλη.

• Με πρώτο φαβορί για να πιάσει δουλειά τον Γιάννη Χριστόπουλο και αουτσάιντερ τον Νίκο Αναστόπουλο. Ο πρώτος τα βρήκε σκούρα στην Ουκρανία και πετάει τη σκούφια του για να επιστρέψει στην Ελλάδα και να δουλέψει σε κάποια οργανωμένη ομάδα, ενώ ο δεύτερος συνηθίζει να αναλαμβάνει αποστολές μετά από την ολοκλήρωση της προετοιμασίας και συνήθως λίγο πριν από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

• Το όνομα που προκαλεί έκπληξη είναι ο Τσιώλης, για τον οποίο ακούγεται ότι θα είχε ήδη παραιτηθεί από τον Αστέρα Τρίπολης αν δεν μετρούσε τη βοήθεια που του πρόσφεραν, σε ένα προσωπικό ζήτημα, τα αφεντικά της αρκαδικής ΠΑΕ. Τον Θεσσαλό έχει ενοχλήσει το γεγονός ότι τον άφησαν έξω από τον μεταγραφικό σχεδιασμό και ουσιαστικά έμαθε για τα νέα αποκτήματα του Αστέρα από τις εφημερίδες και τα site.

• Και για τον Δερμιτζάκη εκφράζονται απορίες επειδή αποτέλεσε καλοκαιρινή επιλογή των ανθρώπων του ΟΦΗ και τα αρνητικά σχόλια που ακούγονται στο Ηράκλειο προκαλούν έκπληξη. Φαίνεται, όμως, ότι κάτι είδαν οι παράγοντες της κρητικής ομάδας κατά την επίσκεψή τους στην Ολλανδία για να παρακολουθήσουν τα φιλικά της προετοιμασίας.


Σχολιάστε εδώ