Ρετούς στο προφίλ του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί ο Βενιζέλος!

Αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο και το τέλος των ολιγοήμερων θερινών διακοπών, ο Βενιζέλος έχει σχεδιάσει να «τρέξει» το κυβερνητικό προφίλ του ΠΑΣΟΚ, αναδεικνύοντας θετικές κυβερνητικές δράσεις αλλά και το ιδιαίτερο στίγμα που δίνει στη δικομματική κυβέρνηση η συμμετοχή του κόμματος. Το εγχείρημα θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο, καθώς -όπως παραδέχονται βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ- το κόμμα έχει ταυτιστεί στη συνείδηση ευρύτατων κοινωνικών ομάδων με τη ΝΔ και τον Αντ. Σαμαρά.

Ο Βενιζέλος θα ξεκινήσει αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο συναντήσεις με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ σε πρώτη φάση θα επιχειρήσει να τονίσει το έργο υπουργών του ΠΑΣΟΚ σε παραγωγικά υπουργεία (Μανιάτης, Χρυσοχοΐδης κ.ά.).

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος θα προσπαθήσει να αλλάξει όσο μπορεί την εικόνα που έχει διαμορφωθεί και να περιορίσει την κριτική που ασκείται για τις μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο. Συγκεκριμένα, ο Βενιζέλος θα επιχειρήσει να προτάξει στον δημόσιο διάλογο την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα, κάτι που -όπως θα υποστηρίξει- δεν έχει σχέση με τις απολύσεις.

Ψηλά στην ατζέντα του Βενιζέλου βρίσκεται επίσης η άφιξη της «τρόικας» στην Αθήνα και οι διαβουλεύσεις που θα ακολουθήσουν, τις οποίες θεωρεί κρίσιμες και καθοριστικές, καθώς υπάρχουν ήδη σοβαρότατες αντιδράσεις από βουλευτές και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, και θέλει στις επαφές που θα έχει με την «τρόικα» να επιχειρήσει να περάσει το μήνυμα πως δεν υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα για νέα μέτρα λιτότητας.

Το ερώτημα, βέβαια, που διατυπώνουν πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι το πόσο πειστικό μπορεί να είναι το κόμμα και η ηγεσία του απέναντι στην κοινωνία, καθώς όσες φορές μίλησαν για κόκκινες γραμμές στις διαπραγματεύσεις αυτό δεν κράτησε ούτε ένα εικοσιτετράωρο. Παράλληλα, επισημαίνουν πως είναι πιθανό οι σχεδιασμοί αυτοί να μείνουν στα χαρτιά λόγω νέων έντονων κοινωνικών αντιδράσεων απέναντι στη λιτότητα και στις απολύσεις στο Δημόσιο.

Στο μεταξύ, ο Βενιζέλος και το επιτελείο του έχουν επικεντρωθεί στη διοργάνωση των εκδηλώσεων για την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη, που φέτος θα διαρκέσουν δύο ημέρες. Στόχος είναι, σύμφωνα με συνεργάτες του Βενιζέλου, οι φετινές εκδηλώσεις να ξεφύγουν από το στενό κομματικό πλαίσιο, με αναφορά σε όλη την κοινωνία, μέσα από μια γενναία συζήτηση για τον ρόλο και την παρουσία του ΠΑΣΟΚ στη Μεταπολίτευση.

Ο ίδιος ο Βενιζέλος έχει αναλάβει τις επαφές με όλα τα κορυφαία και ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να διασφαλίσει τη συμμετοχή τους στη φετινή επέτειο. Μέχρι τώρα ο Βενιζέλος έχει καταφέρει να πείσει τους δύο πρώην προέδρους και πρωθυπουργούς, Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου, να μετάσχουν στις εκδηλώσεις, και μάλιστα θα είναι από τους κεντρικούς ομιλητές της επετείου.

Ο Ευ. Βενιζέλος βρίσκεται σε επικοινωνία και με άλλα κορυφαία στελέχη, όπως ο Κ. Λαλιώτης, ο Δ. Ρέππας, ο Μ. Παπαϊωάννου, η Β. Παπανδρέου, και προσδοκά την παρουσία τους στις εκδηλώσεις.


Σχολιάστε εδώ