Παγκόσμια πατέντα η ΔΤ, με εργολάβους και ιδιώτες!

«Η κυβέρνηση δημιούργησε τη ΔΤ ως μεταβατική πλατφόρμα, μέχρι να αρχίσει να λειτουργεί η ΝΕΡΙΤ. Πρόκειται για τον πρώτο σε παγκόσμιο επίπεδο δημόσιο φορέα ΜΜΕ που έχει συσταθεί από ιδιώτες εργολάβους, χρησιμοποιώντας ιδιόκτητα στούντιο που ανήκουν σε ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες με τη σειρά τους ελέγχουν ιδιόκτητα τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς», σημειώνουν οι συνδικαλιστές.

Υπογραμμίζουν ακόμη ότι το πρόγραμμα, με ειδήσεις, της μεταβατικής ΔΤ που σχεδιάζει να βγάλει η κυβέρνηση δεν πληροί καμία από τις προϋποθέσεις που θέτει η Ευρώπη, θα βγει από στούντιο κρατικής ιδιοκτησίας, της Γενικής Γραμματείας, που φτιάχτηκε σε χρόνο-μηδέν μέσα στο κτίριο του υπουργείου! «Ακόμη και η μετάδοση ενός δελτίου ειδήσεων –σημειώνουν– δεν μπορεί να μετατρέψει τη ΔΤ σε δημόσιο τηλεοπτικό φορέα».

Ενημερώνουν την EBU ότι η κυβέρνηση και ο Π. Καψής απέρριψαν την πρόταση των εργαζομένων, που έδινε διέξοδο και διασφάλιζε την ομαλή μετάβαση στη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ, ενώ καταθέτουν στα στελέχη του ευρωπαϊκού οργάνου το πρόγραμμα αλλά και τις δράσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ από το Ραδιομέγαρο επί 55 συνεχείς ημέρες.


Σχολιάστε εδώ