Μεγάλο φαβορί ο Ολυμπιακός, αουτσάιντερ ο ΠΑΟΚ!

Οι «ερυθρόλευκοι» άλλαξαν ταυτότητα παρά την παραμονή του Μίτσελ στο τιμόνι τους. Ενισχύθηκαν, πάντως, με παίκτες που έχουν βαρύ βιογραφικό, όπως ο Χαβιέ Σαβιόλα και ο Τσόρι Ντομίγκεζ ή διαθέτουν εξαιρετικές συστατικές επιστολές, όπως ο Βάις και ο Κάμπελ. Έδειξαν αδυναμίες στην ανασταλτική λειτουργία, αλλά στην Ελλάδα λίγες ομάδες μπορούν να τους δημιουργήσουν προβλήματα.

Ισχυρό αουτσάιντερ ο ΠΑΟΚ

Η μόνη ομάδα που μπορεί υπό προϋποθέσεις να απειλήσει τον Ολυμπιακό είναι ο ΠΑΟΚ του Χιουμπ Στέφενς. Ο Ολλανδός διαθέτει καλύτερο υλικό από τον προκάτοχό του, τον Γιώργο Δώνη, αλλά ποντάρουν κυρίως στη δική του παρουσία παρά την ενίσχυση με παίκτες όπως ο Ισπανός επιθετικός Λούκας Πέρεθ, ο Σλοβάκος εξτρέμ Μίροσλαβ Στοχ και ο Τσέχος στράικερ Τόμας Νέσιντ. Λείπουν από τον «δικέφαλο» ένας οργανωτής κι ένας καλός στόπερ, αλλά ο Ιβάν Σαββίδης διαθέτει το κομπόδεμα για να καλύψει και τα τελευταία κενά στο ρόστερ.

Πίσω από τους δύο ισχυρούς, τα προγνωστικά δίνουν τον Ατρόμητο που παραμένει νοικοκυρεμένο μαγαζί, με σοβαρό προπονητή και κυρίως ενισχυμένο έμψυχο δυναμικό με έμπειρος παίκτες όπως ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Ο Άρης ενισχύθηκε, ο ΟΦΗ εξίσου, αλλά ρυθμιστές μπορούν να αποδειχθούν ο Παναθηναϊκός με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο του και ο Αστέρας Τρίπολης που έχασε τον κορυφαίο παίκτη της προηγούμενης σεζόν, τον Ρούμπεν Ράγιος.

Οι ισορροπίες

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του πρωταθλήματος θα παίξουν και οι συμμαχίες. Όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα, στο μπλοκ του Ολυμπιακού έχουν ενταχθεί οι περισσότερες ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Ο Παναιτωλικός και ο Αστέρας Τρίπολης δείχνουν διάθεση για ανεξάρτητη πορεία και ενδεχομένως να συμπλεύσουν με τις θέσεις του ΠΑΟΚ αν υπάρξει μία σύγκρουση κορυφής. Κάτι ανάλογο ενδεχομένως να πράξει και ο Εργοτέλης παρά τον δανεισμό δύο παικτών από τους «ερυθρόλευκους», ενώ ο Παναθηναϊκός πορεύεται μόνος του.

Μάχη στην ουρά

Αν τα πράγματα στην κορυφή φαίνονται ξεκάθαρα, στην ουρά αναμένεται να πέσουν κορμιά για την αποφυγή του υποβιβασμού. Ο Εργοτέλης, η Καλλονή, ο Παναιτωλικός και η Βέροια εμφανίζονται ως τα μεγάλα φαβορί, για διάφορους λόγους. Αγωνιστικούς και μη. Για την ομάδα της Ημαθίας, βέβαια, τα ίδια λέγαμε και πέρσι, αλλά στα κρίσιμα ματς πήρε τα απαραίτητα σφυρίγματα και απέφυγε τον υποβιβασμό. Ερωτηματικό αποτελούν ο Πανθρακικός που άλλαξε τη μισή ομάδα και ο Λεβαδειακός, ο οποίος θα παρουσιαστεί με νέο πρόσωπο. Αλλά οι Βοιωτοί διαθέτουν στην προεδρία τον Γιάννη Κομπότη, έξυπνο και γνώστη των μονοπατιών που οδηγούν στη σωτηρία και στην Κομοτηνή έχουν αποκτήσει εμπειρία από καταστάσεις συναγερμού. Το ματς, λοιπόν, αρχίζει, οι δρόμοι αδειάζουν και σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη σεζόν εκείνο που εύχονται όλοι είναι η ολοκλήρωση της σεζόν χωρίς επεισόδια και με όλες τις ομάδες να συμμετάσχουν έως το τέλος.


Σχολιάστε εδώ