Ιλχάν κατά Μετέ…

Να σημειωθεί ότι ο Μετέ το τελευταίο διάστημα κάνει και τον δημοσιογράφο, αφού κάθε εβδομάδα έχει τη δική του εκπομπή σε τουρκόφωνο ραδιόφωνο, κάτι που –όπως φαίνεται– δεν άρεσε καθόλου στον Ιλχάν, με το αιτιολογικό ότι ο ψευδομουφτής «πολιτικολογεί ασύστολα»… Ο Ιλχάν σε ανακοίνωσή του είπε πως «οι θρησκευτικοί ηγέτες είναι ανάγκη να μάθουν πως έκλεισε πια η εποχή κατά την οποία με θρησκευτικούς φετφάδες έδιναν κατευθύνσεις στις πολιτικές εξελίξεις και στους πολιτικούς». Βεβαίως, ως συνήθως, ο Ιλχάν μπορεί να λέει αρκετά, αλλά δεν τα λέει όλα, πολλά τα αφήνει να εννοηθούν για ευνόητους λόγους, όπως τα εκλογικά παιχνίδια που παίζονται, με τη συμμετοχή του προξενείου, των ψευδομουφτήδων και αρκετών «ηγετών» της μειονότητας. Και βεβαίως ο Ιλχάν δεν… ανακάλυψε ξαφνικά την Αμερική. Απλώς αντιλαμβάνεται πως οι ψευδομουφτήδες κάνουν την προσπάθειά τους να εδραιώσουν το δίπολο Μάντατζη – Χατζηοσμάν και να θέσουν εκτός τον Ιλχάν. Και ο τελευταίος δεν πρόκειται να καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια, κυρίως δε τώρα, με τη δημοσκοπική κατηφόρα που έχει πάρει η ΔΗΜΑΡ. Είπαμε, το παιδί δεν ανήκει σε κανένα μαγαζί… και το έχει αποδείξει άλλωστε…

***

Διαχώρισε τη θέση του…

Και ενώ η ΔΗΜΑΡ στην επίσημη ιστοσελίδα της μιλάει για μειονότητες στη Θράκη, ο γενικός γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Ροδόπης είπε να διαχωρίσει τη θέση του και να συνταχθεί με το τουρκοκαθεστώς της περιοχής.

Γιατί ο κ. Δάμων Δαμιανός αποφάσισε να συμμετάσχει στο ιφτάρ που διοργάνωσε το καθεστώς μετά το μνημόσυνο για τον Σαδίκ;

Για ψήφους ακούγεται, και είναι απλό…

***

Προκλήσεις εκτός των πυλών…

Εκδηλώσεις γεμάτες αλυτρωτικά μηνύματα δεν γίνονται μόνο μέσα στη Θράκη αλλά και πέρα από τον Έβρο, όπως ενημερώνουν το αναγνωστικό κοινό οι τουρκοφυλλάδες στη Θράκη.

Με τίτλο «Οι κάτοικοι της Άγκυρας χειροκρότησαν τη Δυτική Θράκη», η «Τρακιανίν Σεσί» του κ. Ντεντέ μάς ενημερώνει σχετικά με την αποστολή περίπου 45 ατόμων από τη Θράκη, στην πλειονότητά τους μελών της παράνομης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», με επικεφαλής τον πρόεδρο Αχμέτ Κουρτ και δύο ακόμα βασικούς συντελεστές της τουρκικής προπαγάνδας στην Κομοτηνή, τη διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ (δηλαδή, του… εκπαιδευτικού παρατήματος του προξενείου) Περβίν Χαϊρουλλάχ και τον Κοράι Χασάν (πρόεδρο της επίσης παράνομης «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» και δημοτικό σύμβουλο Κομοτηνής με τον προξενικό συνδυασμό της Σιμπέλ Μουσταφάογλου).

***

Έκθεση…

Και μια και μιλάμε για τον κ. Ντεντέ και τη φυλλάδα του, η οποία, σημειωτέον, τα ανθρώπινα δικαιώματα τα έχει κάνει «πιπίλα λιωμένη», διαβάσαμε τα ονόματα των υποψήφιων ιεροδιδασκάλων πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Τι είναι αυτό, αν όχι παραβίαση προσωπικών δεδομένων, υπερευαίσθητε κύριε Δεδέ;

***

Ύποπτος ο ρόλος κρατικών λειτουργών…

Το γιατί δημοσιοποιήθηκαν είναι γνωστό. Το τουρκικό κατεστημένο θεωρεί «πουλημένους» όσους συμμετείχαν στην εν λόγω διαδικασία και, κατά την προσφιλή τακτική του δημοσιογράφου, δημοσιοσχετίστα, εμπόρου, πρώην Πομάκου Αμπντουλχαλήμ Ντεντέ, η στοχοποίηση είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί ο στόχος. Ποιος είναι αυτός; Να αποθαρρυνθούν οι υποψήφιοι και να… λακίσουν, έστω και στο και πέντε. Τακτική που ακολούθησε και η «Μιλιέτ» στο παρελθόν, δημοσιεύοντας τα ονόματα των μελών του Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης, για να τα εκθέσει και να τα στοχοποιήσει.

Όσο για το πού βρήκε τα στοιχεία ο Ντεντέ, αυτό θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας, αφού –όπως φαίνεται– κάποιοι κρατικοί λειτουργοί δεν γνωρίζουν ότι οι παράμετροι μιας διαδικασίας που δεν έχει ολοκληρωθεί είναι απόρρητες…


Σχολιάστε εδώ