Η Ελλάς εισήλθε στην οδό του νεκροταφείου…

Σημειωτέον ότι στοιχεία γεννήσεων και θανάτων υπάρχουν από το 1932 και εντεύθεν, με εξαίρεση τα έτη 1941 έως και 1954 για τα οποία δεν υπάρχουν στοιχεία. Το 1932 οι θάνατοι είχαν ανέλθει στους 117.593, πλην όμως οι γεννήσεις του έτους αυτού ήσαν 185.523, δηλαδή υπήρχε μία υπεροχή των γεννήσεων έναντι των θανάτων κατά 66.930!

Το 2012 οι γεννήσεις, για πρώτη φορά ύστερα από 81 χρόνια, κατήλθαν στις 100.371 (εκ των οποίων 15.420 ήταν γεννήσεις αλλοδαπών, δηλαδή οι γεννήσεις από τις Ελληνίδες ήσαν μόλις 84.851!). Ουδέποτε άλλοτε η Ελλάς είχε τόσο μικρό αριθμό γεννήσεων καί επί συνόλου δε 220 κρατών ευρίσκεται στην 199η θέση. Πρόκειται περί πρωτοφανούς καταντήματος. Έχει πλέον εισέλθει στην οδό του Νεκροταφείου καί βαδίζει στο τέλος της ιστορίας της, όταν μάλιστα το 20% του πληθυσμού της αποτελείται από ηλικιωμένους άνω των 65 ετών και ουδεμία ελπίς διαφαίνεται στον ορίζοντα ότι μπορεί ν’ ανατραπεί αυτή η εφιαλτική κατάσταση.

Η πολιτική ηγεσία (δηλαδή τα κόμματα, είτε του λεγομένου δήθεν συνταγματικού τόξου ή μη) ουδόλως καταδέχθηκε να σχολιάσει το πρωτοφανές αυτό το φαινόμενο. Απολαμβάνει μακαρίως τον ύπνο της. Οι μεν κατέχοντες την εξουσία αρκούνται στην απόλαυση των αγαθών της εξουσίας, οι δε ορέγονται την εξουσίαν και ονειρεύονται πότε και αυτοί θ’ απολαύσουν τα αγαθά της. Η (συγ)κυβέρνηση με όλα τα νομοθετήματα, που φέρνει προς ψήφιση και λαμβάνουν την ισχύ νόμου, το μόνο που πράττει είναι πώς θα πλήξει τους πολυτέκνους και μάλιστα όσους έχουν περισσότερα τέκνα. Κατάργησε και δεν χορηγεί πλέον τη σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, κατάργησε το επίδομα των πολυτέκνων που έχουν ένα έως δύο προστατευόμενα τέκνα και για τους άλλους θεσπίζει όρια εισοδήματος, παρά το γεγονός ότι τόσο το Συμβούλιο της Επικρατείας, όσο και η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής κατ’ επανάληψη έχουν αποφανθεί ότι η θέσπιση ορίων εισοδήματος είναι αντισυνταγματική! Κατάργησε και την χορήγηση της εφάπαξ παροχής του ποσού των 2.000 ευρώ, που εδίδετο σε όσες μητέρες αποκτούσαν το 3ο καί άνω τέκνο τους. Προχώρησε στην κατάργηση ακόμη και αυτών των πενιχρών αφορολογήτων για τα τέκνα και τον μεταχειρίζεται τον πολύτεκνο όπως τον άγαμο (!!), με αποτέλεσμα το 2014 να κληθούν οι πολύτεκνοι να πληρώσουν για φόρο εισοδήματος χιλιάδες ευρώ, τα οποία δεν θα έχουν, αφού για κάθε εισόδημα πάνω από τα 9.550 ευρώ οι μισθωτοί θα καταβάλουν φόρο 22%, οι δε μη μισθωτοί από το πρώτο ευρώ θα καταβάλουν φόρο 26%!

Επιβάλλει στον πολύτεκνο φόρο αλληλεγγύης τα ίδια ποσά, όπως και στον άγαμο. Ακόμη και εκεί, όπου εμφανίζεται ότι δήθεν λαμβάνει πρόνοια για τους πολυτέκνους, στην ουσία τούς εξαπατά. Θέτει προϋποθέσεις είτε και τα τέσσερα τέκνα τους να είναι εξαρτώμενα (κατά τη νέα ορολογία) (χαράτσι ακινήτων, διαθεσιμότητα κλπ.) είτε να έχουν ορισμένο εισόδημα (επίδομα πολυτέκνων κλπ.) είτε και τα δύο συγχρόνως.

Η μοναδική εξαίρεση σε όλη αυτή την αντιπολυτεκνική, αντιδημογραφική και αντιοικογενειακή επιδρομή κατά των πολυτέκνων, που και τη διάταξη του άρθρου 21 του Συντάγματος και τις αποφάσεις του ΣτΕ έλαβε υπόψη της, που σεβάσθηκε τις εκθέσεις της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής και πραγματικά αποτελεί μέτρο ουσιαστικής φροντίδος για τους πολυτέκνους, χωρίς αυτές τις αντισυνταγματικές, απαράδεκτες και γελοίες μεθοδεύσεις (περί ορίων εισοδήματος, εξαρτωμένων τέκνων κ.λπ.), είναι η ρύθμιση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρου Καλαφάτη (βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης ΝΔ) για τ’ αυθαίρετα με τη διάταξη του άρθρου 17 του Σχεδίου Νόμου «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης – Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις». Εκεί πράγματι η εισφορά των πολυτέκνων είναι μειωμένη σε μεγάλο και σημαντικό βαθμό και την δικαιούνται όλοι οι πολύτεκνοι. Του αξίζει ο δημόσιος έπαινος μέσα σ’ αυτό το σκοτάδι. Το ερώτημα πού τίθεται είναι: Υπάρχει ελπίδα ν’ ανατραπεί η πορεία προς το τέλος της ιστορίας; Αναζητείται Ντε Γκολ. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει.


Σχολιάστε εδώ