Έτοιμος για την… επόμενη μέρα ο Πειραιάς

Τα έργα αυτά αφορούν την ανάπλαση των χώρων γύρω από το λιμάνι, από την αναμόρφωση των παραλιακών δρόμων και εκείνων που τους τέμνουν, μέχρι την αποκατάσταση των εξωτερικών όψεων των κτιρίων, στη δημιουργία πεζόδρομου-ποδηλατόδρομου από τον Σταθμό Λαρίσης μέχρι τη Λεύκα, στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στον χώρο δεξιά του ΣΕΦ απέναντι από την Ακτή Δηλαβέρη κ.λπ.

Ακόμα και τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, οι υπηρεσίες του δήμου επεξεργάζονταν σχέδια και μελέτες προκειμένου να προωθηθούν το συντομότερο δυνατόν τα συγκεκριμένα έργα.

Παράλληλα επιταχύνονται οι διαδικασίες για την αξιοποίηση όλων των ακινήτων που απέκτησε ή ανέκτησε ο δήμος, είτε μετά από δικαστικές αποφάσεις (π.χ. στρατόπεδο Παπαδογεωργή), είτε μετά από παραχωρήσεις (π.χ. οικόπεδο του ΗΣΑΠ στο Ν. Φάληρο που ήδη διαμορφώνεται σε ένα εντυπωσιακό άλσος, χώρος του ΟΣΕ στον Απόλλωνα, Παγόδα κ.λπ.).

Τα ακίνητα αυτά εφόσον βρίσκονται ήδη στην κατοχή του δήμου θα διαμορφωθούν –όσα δεν έχουν διαμορφωθεί ήδη– σε πάρκα ή χώρους αναψυχής για τον κόσμο, ενώ για όσα είναι υπό παραχώρηση (όπως π.χ. η Παγόδα) θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να «περάσουν» μέσα στο φθινόπωρο στην κατοχή του δήμου.

Τον Σεπτέμβριο εξάλλου θα δημοπρατηθούν τα αναψυκτήρια στο Κτήμα Δηλαβέρη και στον Κήπο Τερψιθέας, αφού ο δήμαρχος ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα των περιοίκων (σ.σ.: για την Τερψιθέα) και θα εγκαταστήσει καντίνα-αναψυκτήριο προκειμένου να μαζεύει κόσμο ο κήπος και τα βράδια, μια και σήμερα μόλις σκοτεινιάζει η περιοχή ερημώνει.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πειραιά έχει κατορθώσει να αποκτήσει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, εξαιρετικά μεγάλης αξίας (σταθμός ΟΣΕ στον Αγ. Διονύσιο με 15 στρέμματα οικόπεδο, 3,5 χιλιόμετρα γραμμών από το λιμάνι μέχρι τη Λεύκα, έκταση 35 στρεμμάτων από τον ΟΣΕ στον Απόλλωνα, παραλία του ΣΕΦ στο «μέτωπο» της Ακτής Δηλαβέρη, Παγόδα κ.λπ.) σε μία εποχή που σχεδόν όλοι οι χώροι και οι εκτάσεις του Δημοσίου, ειδικά στο Λεκανοπέδιο, έχουν δεσμευτεί από το ΤΑΙΠΕΔ για να εκποιηθούν και να ενισχύσουν τον κρατικό κορβανά.

Ο δήμαρχος ετοιμάζεται για «ντεμπαράζ» μέχρι τις εκλογές, καθώς από τον Σεπτέμβρη θα μένουν μόλις 9 μήνες πριν τη διεξαγωγή τους. Το σύνθημα του Β. Μιχαλολιάκου είναι ότι δεν δουλεύει για τις επόμενες εκλογές αλλά για τις επόμενες γενιές!


Σχολιάστε εδώ