Στα 4 με 5 εκατ. ευρώ πουλήθηκαν 902 TV και FM

Η πώληση αυτή πολιτικά εκθέτει το ΚΚΕ, που λειτουργεί ως στυγνός επιχειρηματίας, πουλώντας για να πληρώσει τους εργαζομένους, όπως ισχυρίζεται, τα πλέον ισχυρά περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει, τις άδειες ραδιοφώνου και τηλεόρασης. Με τους κυβερνητικούς αρθρογράφους να επικροτούν την πώληση, ενώ η κυβέρνηση και το ΕΣΡ (στο οποίο μέχρι στιγμής το ΚΚΕ δεν έχει καταθέσει τον φάκελο πώλησης των δύο Μέσων) έχουν ρόλο παρατηρητή, σε αντίθεση με τον προηγούμενο Ιανουάριο, όταν η κυβέρνηση, ύστερα από πίεση της ΕΙΤΗΣΕΕ, είχε παρέμβει και η σχεδιαζόμενη πώληση είχε διακοπεί…

Το ΚΚΕ χάνει το ηθικό πλεονέκτημα που διέθετε απέναντι στα υπόλοιπα κόμματα υπερασπιζόμενο την εργατική τάξη έναντι των «διεφθαρμένων καπιταλιστών». Πουλάει σε επιχειρηματία, και μάλιστα σε offshore εταιρεία, τα δύο Μέσα που διέθετε και επί της ουσίας καταθέτει τα (επικοινωνιακά) του όπλα, ενώ παράλληλα, με τη διαδικασία του «ξαφνικού θανάτου», στέλνει τους 48 εργαζομένους τους στις εταιρείες του κόμματος, τον 904 Αριστερά στα FM στη Θεσσαλονίκη και την τηλεφωνική εταιρεία Minipricephone, από όπου θα απολυθούν στη συνέχεια! Ενώ ο Πάσχος Μανδραβέλης της «Καθημερινής», όπως και άλλοι αρθρογράφοι, γράφει πως το κόμμα παραδίδει «μαθήματα πολιτικής οικονομίας». Επικροτούν το ΚΚΕ για την ορθή επιχειρηματική του λογική και εκείνο απαντάει στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ΕΣΗΕΑ πως δεν είναι «εργοδότης»! Αυτή η αλλαγή στάσης του αστικού Τύπου -για να θυμηθούμε και την ορολογία του ΚΚΕ- δείχνει πως, σε αντίθεση με τον περασμένο Ιανουάριο, όταν και υπήρχε ο φόβος του Νίκου Χατζηνικολάου για την απόκτηση της εταιρείας, σε αυτήν την περίπτωση πιθανολογείται ότι το σχήμα που παίρνει τον 902 είναι φιλικό και προς τους επιχειρηματίες της τηλεόρασης και προς την κυβέρνηση. Το τίμημα ανήλθε σε 4-5 εκατ. ευρώ και στόχος του νέου σχήματος είναι η δημιουργία δικτύου σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, κυκλοφορεί ότι γνωστός τηλεοπτικός αστέρας με βραδινή εκπομπή σε μικρό κανάλι πρότεινε σε στελέχη της τηλεοπτικής αγοράς να μπουν στο σχήμα, αγοράζοντας ένα 10%. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, εντός δέκα ημερών από την ολοκλήρωση της πώλησης τα στοιχεία πρέπει να ανακοινωθούν στο ΕΣΡ. Το Συμβούλιο έχει ανοίξει φάκελο από τον περασμένο Ιανουάριο με τη διακοπή και την επαναφορά του προγράμματος του 902 TV και στη συνέχεια λόγω των συνδέσεων που έκανε ο 902 TV τις δύο πρώτες ημέρες του λουκέτου της ΕΡΤ, δημιουργώντας αίσθημα περηφάνιας στους εργαζομένους του. Η ιδέα της αξιοποίησης της συχνότητας με τη συμμετοχή δυνάμεων της Αριστεράς και του έμπειρου προσωπικού της ΕΡΤ πετάχτηκε… στον κάλαθο των αχρήστων. Καλύτερα στους καπιταλιστές παρά στην Αριστερά, σκέφτηκαν για μια ακόμη φορά στον Περισσό.

• Στο στόχαστρο της κυβέρνησης ο ραδιοφωνικός σταθμός του ΣΥΡΙΖΑ Στο Κόκκινο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα προωθήσει άμεσα διάταξη για την κατάργηση της δυνατότητας που έχουν τα κομματικά ΜΜΕ να εκπέμπουν χωρίς άδεια, καθεστώς στο οποίο μετά την πώληση του 902 βρίσκεται ο σταθμός Στο Κόκκινο.


Σχολιάστε εδώ