Μικρά και ενοχλητικά

Σπεύδουν

Επιδεινώνεται η κατάσταση της υγείας πολλών ιεραρχών.

Μπορεί «τύποις» να εμφανίζονται πως διοικούν τις μητροπόλεις τους, όμως οι ψίθυροι έχουν γίνει κραυγές στα εκκλησιαστικά πηγαδάκια.

Λέγεται πως σύντομα λόγω της βαρύτατης κατάστασης της υγείας τους θα αντικατασταθούν.

Το αν θα γίνει μέσω παραίτησης ή μέσω του απευκταίου θα δείξει. Οι Μητροπόλεις που θα μείνουν κενές μόνο ασήμαντες δεν είναι.

Τις κατέχουν πρόσωπα που έχουν παίξει ενεργό ρόλο στα εκκλησιαστικά πράγματα τις τελευταίες δεκαετίες. Το αν οι διάδοχοί τους θα είναι άξιοι να τους διαδεχτούν ο… Οκτώβριος -μήνας εκλογών αρχιερέων για τους αδαείς περί των εκκλησιαστικών πραγμάτων- θα δείξει.

Κάποιοι, πάντως, έσπευσαν να προβάλουν ήδη τους εαυτούς τους ως ικανούς και άξιους για τις θέσεις.

***

Ολίγιστοι

Ο Δεκαπενταύγουστος ήταν ανέκαθεν ημερομηνία – ορόσημο για τους Μητροπολίτες. Τότε μαζεύονται οι περισσότεροι στους εορτασμούς για την Παναγία και μετά τα καθιερωμένα λειτουργικά και εορταστικά αρχίζουν τους… εξάψαλμους. Κρίνουν την προηγούμενη χρονιά και προβλέπουν τις εξελίξεις για την επόμενη. Στην Εκκλησία άλλωστε ο νέος χρόνος ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου. Αυτό τον Αύγουστο δεν έχουν λίγα να συζητήσουν. Στην Εκκλησία συμβαίνουν πολλά έστω κι αν δεν ακούγονται. Αυτό που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον αυτή τη φορά είναι ποιοι αρχιμανδρίτες ή επίσκοποι θα καλύψουν τις κενές Μητροπόλεις. «Μόνο μην κάνουμε το λάθος και ψηφίσουμε πάλι κανέναν μελιστάλαχτο και προσηνή αρχιμανδρίτη, όπως τον άλλο που μας έπεισε και τον στείλαμε στη νησιωτική επαρχία. Και μετά μας βγήκε μάπα το καρπούζι. Αποδείχτηκε ολίγιστος διοικητικά και το μυαλό του κολλάει σαν τη… μαστίχα», σχολίαζε Μητροπολίτης της Αττικής που δεν μασάει τα λόγια του…


Σχολιάστε εδώ