ΚΑΤΩ στον ΠEΙΡΑΙΑ

Πρόκειται για ένα δεντροφυτεμένο οικόπεδο 5,5 στρεμμάτων στο οποίο υπάρχουν δύο κτίρια, το ένα στο οποίο στεγαζόταν ο παιδικός σταθμός για τα παιδιά των υπαλλήλων των ΗΣΑΠ. Την περασμένη Κυριακή το μεσημέρι ο δήμαρχος μαζί με γεωπόνο και υπηρεσιακούς παράγοντες επισκέφθηκε τον χώρο και ζήτησε να γίνουν εργασίες αποκατάστασης των δύο κτιρίων ώστε να λειτουργήσουν το ένα ως παιδικός σταθμός και το άλλο ως ΚΑΠΗ. Ο χώρος εκτείνεται στο πλάτος του οικοπέδου που παλιά ήταν το λούνα παρκ «Δελφινάκια» επί της οδού Ζέρβα μέχρι τη γέφυρα και μέχρι την παραλιακή λεωφόρο. Όταν τα έργα ολοκληρωθούν θα γίνει πεζόδρομος η Ζέρβα και ενοποίηση του χώρου και με τους διπλανούς κοινόχρηστους που μέχρι σήμερα δεν είχαν αξιοποιηθεί. Έτσι θα δημιουργηθεί ένας μεγάλος χώρος αναψυχής, με περισσότερα από 200 φυτά και δέντρα και φυσικά κατάλληλο φωτισμό, αυτόματο πότισμα, παγκάκια για τον κόσμο, πέργκολες, διαδρόμους κ.λπ.

// Και… ξαφνικά η Σαλαμίνα έγινε Μύκονος! Το προπερασμένο Σάββατο το απόγευμα οι λουόμενοι στην παραλία του Αιαντείου είδαν ένα υπερπολυτελές γιοτ να μπαίνει στον κόλπο της Κούλουρης και να κατευθύνεται προς το μέρος τους. Στην αρχή θεώρησαν ότι επρόκειτο για… λάθος του καπετάνιου και πως το γιοτ είχε κατεύθυνση προς την Επίδαυρο και… εξώκειλε στη Σαλαμίνα. Όμως δεν ήταν έτσι. Το κότερο ήταν της Χρύσας Βαρδινογιάννη που μετέφερε τον σύζυγό της Νίνο στη γραφική γωνιά της Σαλαμίνας, το Αιάντειο, όπου θα τραγουδούσε το βράδυ σε νυχτερινό κέντρο της περιοχής! Ο γνωστός τραγουδιστής και η σύζυγός του πήγαν αρκετά νωρίτερα στην περιοχή και επισκέφθηκαν και το κέντρο Gala Skydeck, όπου θα εμφανιζόταν το βράδυ ο Νίνο. Μίλησαν με τους ιδιοκτήτες του μαγαζιού για την περιοχή, έκαναν μια βόλτα και το βράδυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ο Νίνο μαζί με τους Cabin 54 και τη Σοφία Στρατή διασκέδασαν τον κόσμο που είχε κατακλύσει το κέντρο, με τη Χρύσα Βαρδινογιάννη να είναι πρώτο τραπέζι πίστα και να χειροκροτεί ασταμάτητα τον σύζυγό της και τους άλλους καλλιτέχνες. Ο γνωστός τραγουδιστής φαίνεται εντυπωσιάστηκε από τη Σαλαμίνα και τον κόσμο της και περιέγραψε με πολύ κολακευτικά λόγια την εμπειρία του στο twitter του.

// Στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Οκτωβρίου το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σπονδυλικής Στήλης. Εκ των βασικών ομιλητών του συνεδρίου θα είναι και ο πειραιώτης ορθοπεδικός-χειρουργός Θόδωρος Γρίβας, που είναι συντονιστής διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής του Τζανείου και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης, η οποία και διοργανώνει το συνέδριο.

// Πολλά και διάφορα ακούστηκαν την τελευταία εβδομάδα για το κτίριο των πρώην καπναποθηκών Κεράνη στη Θηβών, όπου πρόκειται να μεταφερθούν τα δικαστήρια του Πειραιά. Όπως το ότι τα κτίρια είναι προβληματικά και ότι έγιναν πολλές τροποποιήσεις στα σχέδια για να γίνει τελικά κατορθωτό να δοθεί άδεια καταλληλότητας, από την υπηρεσία πολεοδομίας της τότε Νομαρχίας Πειραιά, που σήμερα έχει μεταβιβαστεί στον δήμο. Ακούστηκε μάλιστα ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει συμφωνήσει να πουλήσει το κτίριο των νέων δικαστηρίων σε επιχειρηματία που έχει γραφεία στη Σκουζέ, ο οποίος όμως για να το αγοράσει ζήτησε να έχει τουλάχιστον 30ετή μίσθωση από το Δημόσιο! Και κάτι ακόμα: Σε «κλειστή» σύσκεψη, που έγινε στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, παρουσία όλων των προϊσταμένων των δικαστηρίων του Πειραιά, όπου ανακοινώθηκε ότι θα μεταφερθούν εκεί, ακούστηκε ότι εντός του κτιριακού συγκροτήματος υπάρχουν στεγασμένοι χώροι 5.000 τ.μ. οι οποίοι θα διαμορφωθούν σε γραφεία και θα ενοικιαστούν από τον νέο ιδιοκτήτη σε δικηγόρους! Δικαστικοί κύκλοι του Πειραιά τόνιζαν ότι είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικό να βρίσκονται στον ίδιο χώρο οι κρίνοντες και οι κρινόμενοι. Άραγε, το υπουργείο Δικαιοσύνης γνωρίζει τις προθέσεις αυτές του υποψήφιου αγοραστή;

// Γέμιζαν οι εκκλησίες του Πειραιά κάθε απόγευμα από την αρχή του μήνα, καθώς πολύς κόσμος, ασυνήθιστα πολύς θα λέγαμε, παρακολουθούσε με κατάνυξη τις παρακλήσεις προς τη Θεοτόκο. Η μεγάλη παρουσία του κόσμου ερμηνεύεται από το ότι ελάχιστοι Πειραιώτες πήγαν φέτος διακοπές, άλλωστε και οι δρόμοι της πόλης θυμίζουν… χειμώνα όσον αφορά στην κίνηση, αλλά και από το γεγονός ότι η κρίση έχει «σπρώξει» τον κόσμο στην Εκκλησία καθώς μόνο εκεί βρίσκουν όλοι παρηγοριά και ελπίδα. Κάθε απόγευμα και σε ξεχωριστό ναό ήταν και ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ που με την παρουσία και τις ομιλίες του ενίσχυε τους πιστούς και τους έδινε κουράγιο για να συνεχίσουν τον αγώνα για την επιβίωση και την προκοπή, παρά τις αρνητικές συγκυρίες. Να σημειώσουμε ότι ο Δεσπότης του Πειραιά στα επτά χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της Πειραϊκής Εκκλησίας δεν έχει πάει ποτέ του διακοπές και βρίσκεται πάντα κοντά στο ποίμνιό του.

// Με κάθε τρόπο και με σειρά λατρευτικών εκδηλώσεων οι εκκλησίες του Πειραιά θα πανηγυρίσουν τη μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την προσεχή Πέμπτη. Ο κόσμος, που δοκιμάζεται από την κρίση, μέσα από τις Ολονυκτίες, τους Επιταφίους της Παναγίας, τα εγκώμια και τις παρακλήσεις, θα έχει την ευκαιρία να αναζητήσει και να βρει τη γαλήνη και τη λύτρωση από τη μοναδική πηγή της, τη Μητέρα του Λυτρωτή, που για μια ακόμα φορά φέτος θα ακούσει τις προσευχές και τα παρακάλια μας για να μας δώσει τη δύναμη και την καρτερία να ξεπεράσουμε τις αντιξοότητες και να συναντήσουμε με δύναμη και αισιοδοξία την επόμενη μέρα. Ευχόμαστε σε όλους τους Πειραιώτες, σε όλους τους Έλληνες, είτε είναι σε διακοπές, είτε όχι (σ.σ.: όπως εμείς), είτε δοκιμάζονται, είτε όχι, η Παναγία να τους χαρίσει ό,τι επιθυμούν και να είναι πάντα κοντά τους, κάθε στιγμή και σε κάθε βήμα τους.

Καλό και ευλογημένο Δεκαπενταύγουστο!


Σχολιάστε εδώ