Κάτι… τρέχει με τις τράπεζες!

Πήγε μετά δύο μέρες και του ξαναείπαν το ίδιο. Επικοινώνησε με τον δήμο και έμαθε ότι τα χρήματα είχαν κατατεθεί στην τράπεζα προ… δεκαημέρου. Ξαναπάει στην τράπεζα και του λένε ότι… τα έχει πάρει τα λεφτά του από το ΑΤΜ! Ο άνθρωπος… τρελάθηκε και ζήτησε να μάθει πότε έγινε η πράξη και πώς… σηκώθηκαν χρήματα από τον λογαριασμό του χωρίς να το γνωρίζει. Η τράπεζα επιφυλάχθηκε να απαντήσει και όταν ο άνθρωπος ξαναπήγε στο κατάστημα με αστυνομικό (γιατί στο μεταξύ έκανε καταγγελία) τον ενημέρωσαν ότι είχε… γίνει λάθος και ότι μπορούσε να πάει στο ΑΤΜ να πάρει τα χρήματά του!

• Μια άλλη υπόθεση αφορά πολύ πιο «χοντρή» ιστορία που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Πριν τρία χρόνια απεβίωσε μία υπερήλικη κυρία με μεγάλη περιουσία που ήταν γνωστή στην πόλη μας. Εμφανίστηκαν δύο κληρονόμοι, οι οποίοι πήραν νόμιμα ό,τι τους ανήκε σε ακίνητα, πλήρωσαν εφορίες κ.λπ. και βρήκαν ένα βιβλιάριο τραπέζης με 980.000 ευρώ καταθέσεις που τα «σήκωσαν». Ζήτησαν από την τράπεζα έγγραφο αν υπάρχουν κι άλλοι λογαριασμοί της θανούσης και η τράπεζα απάντησε αρνητικά. Μετά από λίγο καιρό στα πράγματα της συγγενούς τους που κληρονόμησαν, σε κρυφό σημείο, βρήκαν κι άλλο βιβλιάριο της ίδιας τράπεζας!

Κατάλαβαν ότι κάτι συμβαίνει με την τράπεζα και προσέφυγαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε παραγγελία να δοθούν ό,τι παραστατικά υπάρχουν στους δικαιούχους. Το ίδιο έγινε και με άλλες τράπεζες, όπου οι κληρονόμοι είχαν υποψίες ότι κατέθετε χρήματα η θανούσα. Έτσι αποκαλύφθηκαν παραστατικά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και στις δύο τράπεζες (υπολογίζονται γύρω στα 25 με 30 εκατ. ευρώ), με τα οποία γίνονταν αναλήψεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τους λογαριασμούς της, χωρίς την υπογραφή της ή με πλαστή υπογραφή της, όπως απεφάνθη γραφολόγος των δικαστηρίων, όπου προσέφυγαν οι κληρονόμοι!

Τα χρήματα αυτά «παίζονταν» σε sweps και μετά «επέστρεφαν» στον λογαριασμό! Οι τράπεζες δε βεβαιώνουν ότι η θανούσα ουδέποτε είχε συναινέσει να μπουν χρήματά της σε sweps! Επομένως «κάποιος» έπαιρνε χρήματα από τον λογαριασμό (μέχρι και 860.000 ευρώ ανάληψη έχει εμφανιστεί) τα έπαιζε σε sweps, έπαιρνε τα κέρδη και επέστρεφε τα χρήματα στον λογαριασμό!

Οι δύο κληρονόμοι έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, έχουν κάνει αγωγή κατά δύο τραπεζών που βρέθηκαν παραστατικά και ζητούν τα χρήματά τους, μαζί με τα διαφυγόντα κέρδη από τα sweps.

Επειδή η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη δεν θα αναφέρουμε τίποτα περισσότερο προς το παρόν. Όμως τα στοιχεία, οι αγωγές, τα πορίσματα του γραφολόγου και η αλληλογραφία των κληρονόμων με τις τράπεζες είναι στη διάθεσή μας και στη διάθεση οποιουδήποτε Εισαγγελέα ήθελε… να ρίξει μια ματιά για να δει τι γίνεται σε ορισμένες τράπεζες και πώς μερικοί τραπεζίτες κερδοσκοπούν σε βάρος κάποιων ανθρώπων, τους οποίους κυριολεκτικά τους… ληστεύουν!

Να σημειώσουμε ότι από την αρχή του χρόνου ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι οι «παγωμένοι» για χρόνια λογαριασμοί θα περιέρχονται στο Δημόσιο.


Σχολιάστε εδώ