ΒΓΑΖΕΙ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ Η ΑΕΚ

Αλλά πριν ακόμα αγωνιστεί για πρώτη φορά στη Γ’ Εθνική, η «Ένωση» αποδεικνύεται αυτάρκης οικονομικά διότι τα έσοδά της υπερκαλύπτουν τα έξοδά της. Από το τηλεοπτικό συμβόλαιο που υπέγραψαν οι «κιτρινόμαυροι» με τη Nova, τα εισιτήρια διαρκείας και τους χορηγούς, η ΑΕΚ θα βγάλει περίπου 4 εκατ. ευρώ σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς όταν το μπάτζετ και το κόστος λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος θα φτάσει περίπου στο 1,4 εκατ. ευρώ.

Ουσιαστικά, δηλαδή, ο Μελισσανίδης απλά διευκολύνει ταμειακά την ομάδα του.

Φουλάρει για Κουρμπέλη

Οι οπαδοί βλέπουν τη δυναμική που αναπτύσσει η ΑΕΚ και ενθουσιάζονται.

Ολοένα και περισσότεροι σπεύδουν να αγοράσουν εισιτήρια διαρκείας, με σημαντικές προσφορές από το εξωτερικό. Για να τους ευχαριστήσει ο Μελισσανίδης θα φουλάρει μέσα στην εβδομάδα για να κλείσει άλλον ένα σημαντικό παίκτη, με τον Δημήτρη Κουρμπέλη να βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας του. Μετά από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Αστέρα Τρίπολης, μάλιστα, η «Ένωση» αυξάνει τις πιθανότητές της να πάρει έναν εν δυνάμει παίκτη της Εθνικής ομάδας, διότι ο Κουρμπέλης βρίσκεται στο μικροσκόπιο του Φερνάντο Σάντος, ειδικά μετά από τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν ο Κυριάκος και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Στο στόχαστρο του Μελισσανίδη βρίσκεται και ο Κολοβέτσιος του ΠΑΣ Γιάννινα. Με τον άλλοτε παίκτη της Λάρισας, μάλιστα, λέγεται πώς ήδη έχουν δώσει τα χέρια οι «κιτρινόμαυροι» για την επόμενη περίοδο όταν λήγει το συμβόλαιό του με την ομάδα της Ηπείρου. Μετά από τον κεντρικό αμυντικό θα ακολουθήσει και η απόκτηση ενός επιθετικού. Με προτεραιότητα γιʼ αυτή τη σεζόν τον Αραβίδη, για τον οποίο υπολογίζουν ως ατού την αγάπη του για την ΑΕΚ, της οποίας είναι οπαδός.

Αρχίζει το παιδομάζωμα

Παράλληλα με την ενίσχυση της πρώτης ομάδας, ο Νίκος Λυμπερόπουλος και ο Άκης Ζήκος δρομολογούν τις κινήσεις για τη συγκρότηση ισχυρών τμημάτων υποδομής. Έχουν, βέβαια, να αντιμετωπίσουν οι δύο παλαίμαχοι το πρόβλημα του περιορισμού στον αριθμό των παικτών, επειδή η ΑΕΚ λογίζεται πλέον ερασιτεχνικό σωματείο, αλλά στον σχεδιασμό του προβλέπουν την απόκτηση κάποιων πιτσιρικάδων με συμφωνία από αυτό το καλοκαίρι και προοπτική να ενταχθούν στον «δικέφαλο» την επόμενη σεζόν, όταν θα επιστρέψει η ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Σκάουτερ που ενεργούν για λογαριασμό της ΑΕΚ οργώνουν τα γήπεδα όλης της χώρας και τσεκάρουν ταλέντα από 12 έως 16 ετών. Καταγράφουν κάθε λεπτομέρεια που μπορεί να φανεί χρήσιμη και έτσι τα στελέχη της «Ένωσης» ευελπιστούν να δημιουργήσουν φακέλους για κάθε αξιόλογο παίκτη νεαρής ηλικίας που έχει προοπτικές βελτίωσης.


Σχολιάστε εδώ