«Άρπαξε» τον Καραμούζη ο Σάλλας

Ο κ. Καραμούζης ανέλαβε Σύμβουλος Διοίκησης, με στόχο τον μετασχηματισμό της Γενικής Τράπεζας σε μια Τράπεζα που θα χειριστεί όλα τα κόκκινα δάνεια (επιχειρηματικά, στεγαστικά, καταναλωτικά κ.λπ.) που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους όλες οι Τράπεζες του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και θα διαπραγματευτεί με τους δανειολήπτες τους όρους αποπληρωμής τους, στα πλαίσια ενός κουρέματος κατά περίπτωση. Με τελική επιδίωξη για τον τομέα των επιχειρήσεων την εξυγίανσή τους μέσα σε ένα νέο αναπτυξιακό περιβάλλον. Όλα αυτά δείχνουν ότι για άλλη μια φορά ο Μιχάλης Σάλλας είναι πολύ μπροστά και βλέπει μακριά. Άλλωστε, αυτό είναι το κρυφό χαρτί του.

Ως προς τον Νίκο Καραμούζη, η διαδρομή του είναι γνωστή και αυτό επιβεβαιώνεται από τα πολύ σημαντικά τραπεζικά πόστα που πέρασε με επιτυχία. Και πάντα ήταν ξεκάθαρος και δεν κρύβει αλήθειες, που για κάποιους θα ήταν δυσάρεστες, όπως φάνηκε και από την αποχαιρετιστήρια επιστολή του προς το προσωπικό της Eurobank και δύσκολα άλλος, που θα ήταν στην θέση του, θα τις έλεγε. «Δεν κατορθώσαμε, για λόγους πέρα από τις θεμιτές δυνατότητες και τον έλεγχό μας, να οδηγήσουμε την Τράπεζα σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναδιάταξη του τραπεζικού συστήματος, εκεί που ονειρευθήκαμε και στοχεύαμε…».

Αλίμονο Νίκο αν ο καθένας μας, από όποιο πόστο και αν είναι, δεν ονειρεύεται, ακόμη και αν τα όνειρα δεν υλοποιούνται. Κάποια στιγμή ο σπόρος θα πιάσει. Και αυτό το έχει αποδείξει η ίδια η ζωή. Καλή συνέχεια.


Σχολιάστε εδώ