Ως… αντιπολίτευση συμπεριφέρονται στο ΠΑΣΟΚ

Παρότι έχει παρέλθει ένας και πλέον μήνας από τον σχηματισμό της κυβέρνησης δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί κλίμα συνεργασίας, ενώ υπάρχουν στελέχη που δεν έχουν ακόμη αποδεχτεί το γεγονός της συγκατοίκησης με τη Νέα Δημοκρατία. Φτάνοντας μάλιστα στο σημείο είτε να καταγγέλλουν τον Αντ. Σαμαρά για «ξεπούλημα», είτε να προτρέπουν για την αντικατάστασή του από την πρωθυπουργία!

Τα παραπάνω κάνουν εκρηκτική την ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και καθιστούν ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια του Β. Βενιζέλου να διασφαλίσει την ενότητα του κόμματος και παράλληλα τη σταθερότητα της κυβέρνησης.

Την αρχή έκανε ο υφυπουργός Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκος που έκανε λόγο για προβλήματα και δυσλειτουργίες στη κυβερνητική συνεργασία, διότι όπως τόνισε «δεν έχουμε ακόμη ομογενοποιηθεί». Επέρριψε γι’ αυτό τις ευθύνες στους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας ότι λειτουργούν ως… συνδικαλιστές, καλώντας τον πρωθυπουργό να τους κάνει τις σχετικές συστάσεις. Ακολούθησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Π. Κουκουλόπουλος που άσκησε σκληρή κριτική, αφ’ ενός στον υφυπουργό Ανάπτυξης Θ. Σκορδά για το θέμα του πλειστηριασμού της Α’ κατοικίας και αφʼ ετέρου στο Γραμματέα της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκο για τις «απειλές» του περί πρόωρων εκλογών.

Ακόμη μεγαλύτερο εκνευρισμό στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά ασφαλώς και στο Μέγαρο Μαξίμου, προκάλεσε η βουλευτής Θ. Τζάκρη που αρνήθηκε να ψηφίσει την τροπολογία για το συμψηφισμό οφειλών Δημοσίου και ΕΥΔΑΠ, που ανοίγει το δρόμο για την πώλησή της σε ιδιώτες. Αιτιολογώντας δε την απόφασή της αυτή τόνισε ότι «είναι η αυτονόητη απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων που έχουν υποχρέωση να αποτρέψουν το ξεπούλημα της χώρας στο οποίο έχει επιδοθεί ο κ. Σαμαράς βαφτίζοντάς το success story». Κάτω από τις πιέσεις που δέχθηκε προχώρησε σε διορθωτικές δηλώσεις χωρίς ωστόσο νʼ αλλάξει κατά πολύ το νόημα των όσων αρχικά είχε πει. Και μέσα στη σύγχυση ο Κ. Σκανδαλίδης πρότεινε την αντικατάσταση του κ. Σαμαρά!

Πρόσθετη εστία έντασης στη συνεργασία ΝΔ- ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν οι αναφορές του κ. Βενιζέλου στην Επιτροπή της Βουλής, όπου μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι στη σύνοδο του ΝΑΤΟ δεν υπήρξε «βέτο» από πλευράς Κ. Καραμανλή για την ένταξη των Σκοπίων. Ο ισχυρισμός αυτός προκάλεσε την δυσφορία αρκετών βουλευτών της ΝΔ, ιδίως δε εκείνων που τοποθετούνται στη λεγόμενη καραμανλική πτέρυγα.


Σχολιάστε εδώ