Ψήνουν κοινοβουλευτική ομάδα οι δέκα Ανεξάρτητοι βουλευτές

Οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει, υπάρχει συμφωνία για το ποιος θα είναι ο Γραμματέας καθώς και πως θα ορίζεται ο ειδικός αγορητής. Ίσως θέμα ημερών είναι η ανακοίνωση της συμφωνίας.

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του Κανονισμού της Βουλής για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός βουλευτών είναι δέκα, οι οποίοι υποβάλλουν στον Πρόεδρο της Βουλής σχετική δήλωση, που περιέχει τον τίτλο του κόμματος και τα ονόματα των μελών και του προέδρου της. Οι δέκα βουλευτές που συζητούν για την συγκρότηση ΚΟ είναι οι Βουδούρης, Μουτσινάς και Παραστατίδης (είναι μαζί), Λοβέρδος και Αηδόνης (μαζί), Κουράκος και Σταυρογιάννης (μαζί) και οι Μπόλαρης, Νικολόπουλος και Κασαπίδης. Ο Μίμης Ανδρουλάκης αρνήθηκε να συμμετάσχει.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να πει το ok o Γιάννης Κουράκος της «Νέας Μέρας», ο οποίος πιθανότατα θα είναι και ο Πρόεδρος του Κόμματος.

Η συγκρότηση ΚΟ προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Παίρνεις τον λόγο στην Βουλή, όπως γίνεται με όλους τους αρχηγούς και συμμετέχεις στην Διάσκεψη των Προέδρων, όχι όμως με δικαίωμα ψήφου.


Σχολιάστε εδώ