Το μνημόνιο της αδιαφορίας των κομμάτων για την ερήμωση της υπαίθρου και τη δημογραφική κατάρρευση

Η Βουλή των Ελλήνων στο ομόφωνο πόρισμα της (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ) του Φεβρουαρίου 1993 είχε επισημάνει, ως να ήταν σήμερα, τα ακόλουθα λίαν σημαντικά: «O λαός είναι το πιο πολύτιμο κεφάλαιο του κράτους που προωθεί την παραγωγή, την οικονομική και κοινωνική πρόοδο και εγγυάται την ύπαρξη και την ασφάλειά του. Η δημογραφική εξασθένιση – γήρανση της κλασσικής Ελλάδος και του Βυζαντίου οδήγησε, σύμφωνα με έγκριτες μαρτυρίες, τον Ελληνισμό σε υποταγή αιώνων και παρ’ ολίγον σε ολοκληρωτικό αφανισμό…. Η μείωση των νέων ατόμων δεν συμβάλει και στη μείωση της ανεργίας. Η ανεργία είναι αποτέλεσμα της όλης διάρθρωσης και προσανατολισμού της κοινωνίας και της πορείας της οικονομίας και, αντίθετα από ό,τι πιστεύεται, η μείωση των νέων περιέργως ωθεί σε αύξηση της ανεργίας κυρίως των πτυχιούχων ανωτάτων σχολών και αποφοίτων λυκείων, λόγω των δυσμενών επιδράσεων σε όλους τους τομείς της παραγωγής της κατανάλωσης και διακίνησης των αγαθών..» (βλ. σελ. 30-31 πορίσματος).

Πώς είναι δυνατόν να επιβιώσει η Ελλάς, όταν έχει καταντήσει μία από τις πλέον γηρασμένες χώρες του κόσμου και το 20% του πληθυσμού της είναι άνω των 65 ετών, ενώ τα παιδιά έως 14 ετών αποτελούν μόλις το 14%; Ποιό ασφαλιστικό μπορεί να λυθεί με τέτοια σύνθεση του πληθυσμού και μάλιστα με την πληθυσμιακή αλλοίωση με την ανεξέλεγκτη είσοδο εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών; Τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν με τα γεγονότα της Μανωλάδας, απέφυγαν, όμως, ν΄ αναφερθούν στο γεγονός ότι η παραγωγή της φράουλας έμεινε στα αζήτητα, αφού για την συγκομιδή της οι παραγωγοί δεν είχαν εναλλακτική λύση. Νέος δικηγόρος της περιοχής, ο οποίος γνωρίζει τα πράγματα, μου έλεγε ότι πολλοί στην περιοχή θεωρούν ότι τα γεγονότα που δημιουργήθηκαν ήταν «σαμποτάζ». Το καίριο ερώτημα που τίθεται είναι: εξαρτάται δηλαδή η συγκομιδή της παραγωγής της χώρας από τους λαθρομετανάστες; Για το θέμα αυτό ουδείς καταδέχεται ν΄ ασχοληθεί και να δώσει απάντηση.

Είναι χαρακτηριστικό για το που οδηγείται η Ελλάς το γεγονός ότι το 1971 με πληθυσμό 8.784.732 κατοίκους, τα παιδιά (ηλικίας έως 14 ετών) υπερτερούσαν των ηλικιωμένων (άνω των 65 ετών) κατά 1.286.846, ενώ σήμερα υπερτερούν οι ηλικιωμένοι των παιδιών κατά 518.027!!

Ενδεικτική του καταντήματος είναι και η διαπίστωση, όπως ανεγράφη στον τύπο, ότι «τα 400.000, ίσως και περισσότερα διαμερίσματα, είναι αδύνατον να απορροφηθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Τράπεζας, μόνο για τα 250-280 χιλιάδες απούλητα σπίτια, θα χρειαζόταν να περάσει μια 20ετία για να απορροφηθούν για τους εξής λόγους:.. Το δημογραφικό πρόβλημα με τον δείκτη ολικής γονιμότητας να είναι 1,4 όταν το όριο αντικατάστασης των γενεών είναι 2,1. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το 2050 ο πληθυσμός της χώρας θα είναι 7 εκατ. Επομένως δεν θα υπάρχουν νέοι που θα θέλουν να αγοράσουν ένα καινούργιο σπίτι. Ο δείκτης γήρανσης το 2011 ανήλθε στο 135% από το 74% το 1991. Ο Δείκτης γήρανσης είναι η αναλογία του γεροντικού πληθυσμού (ηλικίας 65 ετών και άνω) προς τον ηλικιακά νεώτερο πληθυσμό (0-14 ετών).. «. (Έθνος 22-6-2013).

Η έρευνα βεβαίως της Εθνικής Τράπεζας δεν αναφέρει και ποιά θα είναι η πληθυσμιακή σύνθεση το 2050 της χώρας, όταν όσοι Έλληνες θα έχουν απομείνει τότε, εάν δεν ανατραπεί η κατάσταση, θα είναι άνω των 65 ετών!!

Μπροστά σ΄ αυτή την κατάσταση τα κόμματα, είτε της εξουσίας, είτε των ορεγομένων την εξουσία, αδιαφορούν πλήρως και ουδείς ασχολείται με την δημογραφική συρρίκνωση της χώρας, που έχει οδηγήσει στην ερήμωση της υπαίθρου.

Το εφιαλτικό της καταστάσεως αποδεικνύει και το γεγονός ότι οι θάνατοι στις αγροτικές περιοχές το 2009 ήσαν διπλάσιοι από τις γεννήσεις βάσει των επισήμων στοιχείων της στατιστικής υπηρεσίας, αφού αυτοί ήσαν 33.170 και οι γεννήσεις 17.537.

Το δε υπουργείο των Οικονομικών μέλημά του έχει την εξόντωση των πολυτέκνων με το φορολογικό!


Σχολιάστε εδώ