ΚΑΤΩ στον ΠEΙΡΑΙΑ

Ο πειραιώτης επιχειρηματίας δήλωσε στο «Π» ότι ο κλάδος που εκπροσωπεί είναι τόσο βαριά «χτυπημένος» από την κρίση και τόσο πληγωμένος από τις επιλογές της κυβέρνησης που όσο και να μειωθεί ο ΦΠΑ δεν θα μπορέσει να… συνέλθει. Όταν η ΔΕΗ έχει φτάσει στα ύψη, τόνισε χαρακτηριστικά, όταν οι έκτακτες εισφορές μας συντρίβουν, όταν το αέριο διπλασιάζεται χρόνο με το χρόνο, τα 5 λεπτά που θα κερδίσουμε από τον ΦΠΑ θα μας… σώσουν; Εγώ, κατέληξε, δεν βλέπω πού θα έχουμε όφελος από τη μείωση του ΦΠΑ.

// Μία πρόταση που θα μπορούσε να λειτουργήσει ευεργετικά για τους δήμους και να αποτρέψει τις κινητικότητες ή διαθεσιμότητες του προσωπικού τους, έκανε ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΕΔΑ και αναπληρωτής δημάρχου Πειραιά Τάσος Κάρλες. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στα αρμόδια όργανα της ΚΕΔΕ, το σύστημα κατανομής των πόρων των ΟΤΑ μέσω των ΚΑΠ έχει αποτύχει. Θα πρέπει ο υπολογισμός των ΚΑΠ να αναθεωρηθεί και να γίνεται στο μέλλον από μηδενική βάση. Εκείνο που θα πρέπει να διασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση θα είναι το Ελάχιστο Κόστος Λειτουργίας του δήμου (ΕΚΛ). Θα πρέπει λοιπόν να γίνει από την αρχή κατηγοριοποίηση των δήμων, ανάλογα με τον πληθυσμό, τον αριθμό παροχών ρεύματος και τον αριθμό των μαθητών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στη συνέχεια να υπολογιστεί το ελάχιστο προσωπικό που απαιτείται για τη λειτουργία τους.

// Μεγάλη σύσκεψη για την προώθηση του έργου του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης της Αίγινας έγινε την περασμένη εβδομάδα με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημ. Κατσικάρη και τη συμμετοχή του δημάρχου Αίγινας Θ. Σακκιώτη. Μετά από την τελική εκτίμηση της κατάστασης, αποφασίστηκε να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες για τη σύνταξη των Τευχών Δημοπράτησης, ώστε να ολοκληρωθεί ο φάκελος και να συναφθεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας – Δήμου για την χρηματοδότηση, δημοπράτηση και κατασκευή του μεγάλου έργου του υποθαλάσσιου αγωγού. O αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης μετά το πέρας της σύσκεψης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά από μεγάλο και επίπονο αγώνα παρακάμφθηκαν οι μεγάλες γραφειοκρατικές δυσκολίες, οι τελικές διαδικασίες προχωρούν και το όνειρο δεκαετιών να έχει η Αίγινα επάρκεια και ποιότητα νερού μπορεί πλέον να γίνει πραγματικότητα».


Σχολιάστε εδώ