Θέλουν να κάνουν το Τζάνειο… Κέντρο Υγείας!

Αυτό αποκάλυψε το Επιστημονικό Συμβούλιο του νοσοκομείου και αναφέρει επίσης ότι το Τζάνειο υφίσταται μία πρωτοφανή υποχρηματοδότηση, δυσανάλογη των δυνατοτήτων και του κύρους του, με στόχο την υποβάθμισή του και την ακύρωση του έργου που επιτελεί. «Το Τζάνειο», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Ανδρέας Μελιδώνης, «έχει τη χαμηλότερη μέση διάρκεια νοσηλείας όλων των νοσοκομείων της Β΄ ΥΠΕ.

Αυτό δείχνει τη ζωτικότητα λειτουργίας του, τη δυνατότητα χρησιμοποίησης από τους ιατρούς των νέων τεχνολογιών και των νέων θεραπευτικών δυνατοτήτων για την σμίκρυνση του χρόνου νοσηλείας, την μη εμπορευματική φύση του νοσοκομείου, την απόλυτα ωφέλιμη «οικονομικά» λειτουργία του για την πολιτεία, την κοινωνία και τα ασφαλιστικά ταμεία».

Να σημειωθεί ότι το 2010 (πριν την ένταξη του νοσοκομείου «Αττικόν» στις εφημερίες) οι εισαγωγές ήταν 25.200 και 3 χρόνια μετά (μετά την ένταξη του νοσοκομείου «Αττικόν») οι εισαγωγές εξακολουθούν στα ίδια επίπεδα (24.500 το 2012), σημάδι της αυτόνομης, ανεξάρτητης από συνθήκες και καταστάσεις, εξαιρετικής δυναμικής και απήχησης του Τζανείου στην κοινωνία.

Αποσιωπάται επίσης ότι μόνο το 14% των προσερχομένων στα ΤΕΠ εισάγεται στις κλινικές (υποδιπλάσιο ποσοστό σε σχέση με άλλα «προβεβλημένα» νοσοκομεία) σημάδι της άρτιας λειτουργίας στην εφημερία και της επάρκειας της πρότυπης για τα ελληνικά νοσοκομειακά δεδομένα μονάδας βραχείας νοσηλείας.

Το θέμα ήρθε και στο δημοτικό συμβούλιο από τον ανεξάρτητο σύμβουλο Νίκο Βλαχάκο και όλες οι παρατάξεις τόνισαν ότι θα αντιταχθούν σε κάθε σκέψη για υποβάθμιση του Τζανείου. Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ Κυριάκος Μανωλάκος που έχει ιδιαίτερη ευαισθησία για το νοσοκομείο επειδή από εκεί ξεκίνησε την καριέρα του και το στηρίζει με κάθε τρόπο, είπε πως το Τζάνειο ξεκίνησε τη λειτουργία του ως δημοτικό και έγινε περιφερειακό επί δημαρχίας Γ. Ανδριανόπουλου. Δεν είναι δυνατόν σήμερα, μετά από έναν αιώνα, να θέλουν να το κάνουν… Κέντρο Υγείας αστικού τύπου. Θα μας βρουν όλους απέναντί τους!


Σχολιάστε εδώ