επί του πιεστηρίου

Και για να το αποφύγει ο κ. Βγενόπουλος που την αγόρασε, επιχειρεί να εκβιάσει την κυβέρνηση για… διευκολύνσεις, καταργώντας ξαφνικά μέσα στο καλοκαίρι δρομολόγια προς τουριστικές περιοχές, Ηράκλειο, Ρόδο και Μυτιλήνη και προχθές ανακοίνωσε ότι από τον Οκτώβριο σταματάει και την σύνδεση με την Θεσσαλονίκη.

Δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσει η κυβέρνηση στον εκβιασμό, που έχει πιθανότατα βάλει το χεράκι της και η ΑΕGEAN, η οποία έχει σχέσεις συνεργασίας με την Ολυμπιακή και έχουν μοιράσει την Ελλάδα. Σίγουρα ο στόχος είναι, να κάνει παρέμβαση η κυβέρνηση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε., η οποία έχει θέσει θέμα συνεννοημένων πρακτικών μεταξύ των δυο εταιρειών, κατά παράβαση του κοινοτικού δικαίου και θα γνωρίζει ότι υπάρχουν προχωρημένες επαφές για την αγορά της Ολυμπιακής από την Aegean. Απειλούν να αφήσουν τη χώρα χωρίς αεροπορική συγκοινωνία. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει για την κατάργηση των δρομολογίων από την Ο.Α. Και εδώ πρέπει να σημειώσουμε, ότι έχουν εκτινάξει στα ύψη την τιμή των εισιτηρίων. Πιο φτηνά θα σου στοιχίσει να πας στο Λονδίνο και στο Παρίσι, παρά πχ. στη Κεφαλονιά, όπου η τιμή για πηγαιν-έλα είναι 280 ευρώ! Αυτό θα πει ιδιωτικοποίηση, κύριε πρωθυπουργέ.

Για την περίεργη, όπως την αποκαλούν κατάργηση των πτήσεων Αθήνας – Θεσσαλονίκης κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Μεταφορών κ. Χρυσοχοΐδη 11 βορειοελλαδίτες βουλευτές, στην οποία σημειώνουν ότι «υπάρχει η υπόνοια πως η κατάργηση μεθοδεύτηκε από άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους» και «αν η κατάργηση των δρομολογίων συνάδει με τους όρους της συμφωνίας εκχώρησης του άλλοτε Εθνικού αερομεταφορέα και αν όχι, τι προτίθεται να πράξει για να την ακυρώσει».

Φαίνεται ότι η επικοινωνιακή ομάδα του Μαξίμου έχει μηνύματα ότι δεν περνάνε κάτω οι γραμμές και τα μέτρα -κινητικότητα, κλείσιμο της ΕΡΤ, διάλυση της Δημοτικής Αστυνομίας, ανοικτά τα μαγαζιά όλες τις Κυριακές, απολύσεις, μεταφορά καθηγητών στα δημοτικά, συγχωνεύσεις νοσοκομείων κ.λπ.-, γιʼ αυτό τη βδομάδα που πέρασε έβγαλε στα κανάλια όλους τους υπουργούς, για να δώσουν εξηγήσεις. Και… έσπασαν τα μηχανάκια της AGB… Πού να άκουγαν τι τους έσερνε ο κόσμος που δεν έχει να φάει, που έχασε τη δουλειά του, που έβαλε λουκέτο στο μαγαζί του, που δεν έχει να πάρει τα φάρμακά του, που έχει τρελαθεί από τα καθημερινά ραβασάκια της εφορίας, που βασανίζεται στις ουρές. Αλήθεια, νομίζουν οι κυβερνώντες ότι περιμένουν με… αγωνία να ακούσουν τους υπουργούς, αυτούς που διεκπεραιώνουν τις εντολές της «τρόικας», για να ηρεμήσουν και να χορτάσουν με αέρα κοπανιστό; Με χάντρες και καθρεφτάκια ο κόσμος δεν παραπλανιέται, όταν βιώνει κάθε μέρα το δράμα μέσα στο σπίτι του και δεν ξέρει τι χειρότερο θα ξημερώσει. Και δεν υπάρχει υπουργός να τον πείσει ότι η κόλαση πέρασε. Τον ύπνο τους χάνουν οι υπουργοί, πιάνοντας από τα ξημερώματα καρέκλα στα πρωινάδικα. Το μόνο καλό για αυτούς είναι ότι υπάρχει καλός καφές. Έστω και της παρηγοριάς…

Στα παλιά τους τα παπούτσια γράφουν τους πολίτες. Σκλάβους, σαν να έχουν γαλέρα μας αντιμετωπίζουν οι υπουργοί και οι υπηρεσίες των οποίων προΐστανται. Τα δείγματα καθημερινά. Δυο εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να περάσουν από τις Εφορίες για να δώσουν διευκρινήσεις για την φορολογική τους δήλωση που υπέβαλλαν. Που σημαίνει ότι η μεγάλη μεταρρύθμιση της ηλεκτρονικής υποβολής της φορολογικής δήλωσης στήθηκε στο πόδι. Πέραν όμως αυτού, πιο κράτος που σέβεται τον εαυτό του, θα υπέβαλε 2.000.000 πολίτες του σε αυτό το σούρτα – φέρτα, να αφήσουν την δουλειά τους και να τρέχουν στην Εφορία τους γιατί οι αρμόδιοι δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους. Πλάκα πάντως θα έχει να μας πουν ότι πάλι φταίνε οι πολίτες.


Σχολιάστε εδώ