Δέκα χρόνια και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο»!

Στην δημοπρασία που έγινε μετά από «έντονο» ανταγωνισμό μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία «ΑΚΤΩΡ ΑΕ» με έκπτωση 2,05%. Η σύμβαση υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο του 2003 με χρόνο εκτέλεσης του έργου 36 μήνες, με προβλεπομένη αποπεράτωση τέλος του 2006.

Πάνω από δέκα χρόνια έχουν περάσει και το έργο δεν έχει ακόμη τελειώσει! Επανειλημμένα είχε ειπωθεί ότι θα ολοκληρωνόταν πότε το 2008, την άλλη το 2009, μετά το 2010 και κατόπιν το 2011 που βεβαία αποδείχθηκαν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Συνεχώς δίνονταν παρατάσεις, χωρίς παράλληλα να καταλογίζονται ευθύνες και επιβολή των προβλεπομένων από την σύμβαση ρητρών στην ανάδοχο εταιρεία, αντίθετα αυξήθηκε κατακόρυφα ο προϋπολογισμός του κατά 24 εκατ. ευρώ.

Η επίβλεψη επί τόπου του έργου την ΔΕΠΑΝΟΜ είναι διαχρονικά σχεδόν ανύπαρκτη και… γίνεται διά τηλε-επιβλέψεως!! Το «αφεντικό» στο έργο είναι ο κ. Βίος, γνωστός εργολάβος στην ΔΕΠΑΝΟΜ και γενικά στη δημόσια ζωή του τόπου, ο οποίος υποκαθιστούσε, τυπικά ή άτυπα άγνωστο, την ανάδοχο εταιρεία «ΑΚΤΩΡ».

Κατόπιν όλων αυτών που έχουν συμβεί θα πρέπει ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνης Γεωργιάδης να αναζητήσει το φάκελο του έργου και εξηγήσεις από την ΔΕΠΑΝΟΜ γιατί δεν έχει 10 χρόνια τώρα ολοκληρωθεί και ποιος φταίει, όπως και γιατί δεν έχει κηρυχθεί έκπτωτη η ανάδοχος εταιρεία;

Επειδή «σκοπίμως» δεν απαντά εις τα δημοσιεύματα του «Π» η ΔΕΠΑΝΟΜ υποβάλουμε την σχετική παράκληση και προς τον υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη με την βεβαιότητα ότι η ενημέρωση αυτή θα είναι σημαντική διά τις αποφάσεις σχετικά με τις υποδομές στον χώρο της Υγείας.


Σχολιάστε εδώ