Αναστολή των πλειστηριασμών για τρία ακόμη χρόνια

Πέρα από την ουσία της εκδηλωμένης αυτής πρόθεσης, τα στελέχη της Νέας Μέρας επιδιώκουν με αυτό τον τρόπο να εκθέσουν τους κυβερνητικούς βουλευτές που αντιδρούν χαρακτηρίζοντάς τους «μεγαλόστομους που συναγωνίζονται σε λεονταρισμούς και δείχνουν τα δόντια τους απέναντι στον υπουργό Οικονομικών και “τρόικα”» και αυτό γιατί η άρση της αναστολής των πλειστηριασμών θα επέλθει νομίμως χωρίς να απαιτείται ψηφοφορία απλά εάν δεν ανανεωθεί η σχετική υπουργική απόφαση. Παράλληλα, η Νέα Μέρα τονίζει ότι η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από την οποία προκύπτει η ύπαρξη δημοσιονομικού κενού 10,9 δισ. ευρώ για την περίοδο 2013-2016, είναι δηλωτική της κατάρρευσης που θα επέλθει το φθινόπωρο όταν η κυβέρνηση θα κληθεί να πάρει και νέα μέτρα.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Οικονομικών της Νέας Μέρας, Γιώργο Βάμβουκα: «Ο κ. Στουρνάρας και το υπόλοιπο κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο, ξεπερασμένοι από τη δυναμική των γεγονότων, αδυνατούν να αντιληφθούν ότι η ασκούμενη οικονομική πολιτική είναι λανθασμένη και οδηγεί σε γενοκτονία εκατομμύρια συμπολιτών μας.

Το δημόσιο χρέος υπερβαίνει πλέον τα 500 δισ. ευρώ και η ύφεση που συγκλονίζει την ελληνική οικονομία είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί και το 2014. Ο κ. Στουρνάρας και όσοι τον καλύπτουν, αποδεικνύονται πολύ επικίνδυνοι για τη χώρα και άμεσα θα πρέπει να απομακρυνθούν από την εξουσία».

Γεωργία Αθ. Σκιτζή


Σχολιάστε εδώ