Τα ευτράπελα των κρίσεων στη Στρατιωτική Δικαιοσύνη

Όπως είχαμε γράψει, το δίδυμο των δικαστών, Νικόλαος Μακρής και Κωνσταντίνος Δαφνής, θα πάλευαν μέχρι τέλους για τη θέση του επικεφαλής της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, με το δεύτερο να έχει βάλλει «λυτούς και δεμένους» και τον πρώτο να υπερτερεί στο βιογραφικό. Το ΚΥΣΕΑ λοιπόν δεν άφησε κανένα από τους δύο παραπονεμένο. Ναι μεν επέλεξε αξιοκρατικά τον Νικόλαο Μακρή ως επικεφαλής και τον προήγαγε από Αναθεωρητή Β’ (Υποστράτηγο) σε Αναθεωρητή Α’ (Αντιστράτηγο), αλλά παράλληλα προήγαγε και τον Κων. Δαφνή από Αναθεωρητή Γ’ (Ταξίαρχο), επίσης σε Αναθεωρητή Α’. Δηλαδή ο Κων. Δαφνής «απογειώθηκε» με όλη τη σημασία της λέξεως, αφού από Ταξίαρχος έγινε Αντιστράτηγος!

Το γεγονός αυτό προκάλεσε πολλές συζητήσεις και σχόλια. Θα μου πείτε, πως είναι δυνατόν; Κι όμως είναι. Με νόμο προ τριετίας του τότε ΥΕΘΑ Ευάγγελου Βενιζέλου, δινόταν η δυνατότητα στην κυβέρνηση να επιλέγει τον επικεφαλής της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, μόνο από το βαθμό του Αναθεωρητή Γ’ και να παραλείπονται όλοι οι υπόλοιποι της επετηρίδας.

Μάλιστα η ΝΔ είχε τότε αντιδράσει πολύ έντονα με ανακοινώσεις, δελτία τύπου, ερωτήσεις στη Βουλή κ.λπ. Ίσως και λόγω των αντιδράσεων αυτών, το Φεβρουάριο του 2011 που έγιναν οι κρίσεις στη Στρατιωτική Δικαιοσύνη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, το ξανασκέφτηκε και δεν τόλμησε να τον εφαρμόσει. Να θυμίσουμε, ότι στις κρίσεις του 2011, ο κ. Βενιζέλος παρέλειψε τότε (άφησε στάσιμους) τους Αναθεωρητές Γ’, Κων. Δαφνή και Αθανάσιο Πάππο. Σκεφτείτε πολιτική συνέπεια, όταν δυόμιση χρόνια μετά, ο ίδιος που υπέγραψε ως ΥΕΘΑ την στασιμότητα του Κωνσταντίνου Δαφνή, υπογράφει σήμερα ως ΥΠΕΞ στο ΚΥΣΕΑ, την πλήρη αναβάθμισή του! Τέλος πάντων, εκτός του Κ. Δαφνή και ο Α. Πάππος αποκαταστάθηκε αφού προήχθη σε Αναθεωρητή Β’. Και κάτι τελευταίο που επιβεβαιώνει το ρητό «συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες».

Κάποιοι, γνωστοί στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, με ανώνυμες επιστολές προς γνωστές ιστοσελίδες, προσπάθησαν με ψεύδη να σπιλώσουν υπολείψεις κρινόμενων Στρατιωτικών Δικαστών και να φέρουν τα πράγματα εκεί που… ονειρεύονταν. Πάλι καλά που δεν υλοποιήθηκε πλήρως το σχέδιό τους….


Σχολιάστε εδώ