Στο δρόμο της Μελίνας ο Παναγιωτόπουλος

Κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι, την εβδομάδα που πέρασε, συναντήθηκε με την Γενική Διευθύντρια της UNESCO Ιρίνα Μπόκοβα και της έθεσε το θέμα. Είχαν προηγηθεί διερευνητικές επαφές συνεργατών του υπουργού με το επιτελείο της Μπόκοβα, παράλληλα δε, είχε γίνει προεργασία από την πλευρά της συμβουλευτικής επιτροπής που έχει συγκροτηθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα. Στην επιτροπή αυτή προεδρεύει ο γνωστός ποινικολόγος Χριστόφορος Αργυρόπουλος, ενώ από τα πιο δραστήρια μέλη της είναι η αρχαιολόγος Ελένη Κόρκα και η νομικός Ειρήνη Σταματούδη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε από τη γενική διευθύντρια της UNESCO να αναλάβει πρωτοβουλία διαμεσολάβησης μεταξύ Ελλάδος και Μεγάλης Βρετανίας, για να βρεθεί λύση στο θέμα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα. Από την πλευρά της η κ. Ιρίνα Μπόκοβα εμφανίστηκε θετική και δεσμεύτηκε να ενημερώσει σύντομα την ελληνική πλευρά για τον τρόπο με τον οποίο θα ενεργήσει.

Κατά την παραμονή του στη γαλλική πρωτεύουσα ο υπουργός Πολιτισμού συνάντησε επίσης την γαλλίδα υπουργό Πολιτισμού, Τύπου και Πληροφοριών Ορέλι Φιλιπέτι με την οποία συζήτησε, μεταξύ των άλλων, την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών από Ελλάδα και Γαλλία κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε επίσης φιλική συνομιλία με τη βουλευτή του σοσιαλιστικού κόμματος Γαλλίας και ανερχόμενο «αστέρι» των σοσιαλιστών Μαριέττα Καραμανλή, η οποία αναπτύσσει μεγάλη δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια στο γαλλικό Κοινοβούλιο και για θέματα που αφορούν την Ελλάδα.


Σχολιάστε εδώ