Στο απυρόβλητο Σαμαράς και σαμαρικοί;

Στο υστερόγραφο του άρθρου της περασμένης Κυριακής έγραφα κατά λέξη: «Μετά την τραγελαφική φαρσοκωμωδία της Τετάρτης μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης, με βουλευτές της δικομματικής κυβέρνησης να αγωνιούν για την επιψήφιση ενός εκτρώματος πολυνομοσχεδίου, το επόμενο άρθρο μου θα ασχοληθεί με την αυτοκαταστροφικώς δίβουλη στάση του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος εξευτελίζεται από τους κρατούντες και εξακολουθεί να σιωπά, ψηφίζοντας μάλιστα νομοσχέδια που του προκαλούν αλλεργία λόγω ριζικής διαφωνίας».

Ο Σαμαράς και τα σαμαρικά φερέφωνα συνεχίζουν απτοήτως το… φιλολαϊκό και… φιλοπατριωτικό τους έργο! Ψεύδονται ασύστολα και εκτελούν αδίστακτα τις ισοπεδωτικές για το λαό μας και τη χώρα μας εντολές των κακούργων της ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ Ευρωπαϊκής Ένωσης και του… αλάθητου Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου! (Ο ομολογημένα εγκληματικός «πολλαπλασιαστής» εκ μέρους του ΔΝΤ βοά – και πάρθηκε αναισχύντως πίσω!)

Από την άλλη μεριά, δεν είναι ΟΛΟΙ οι βουλευτές της ΝΔ ασυνείδητοι. Βλέπουν την καταστροφή να πλησιάζει αλματωδώς και τους τύπτει η συνείδησή τους. Επιπλέον αποστρέφονται την πολιτική του δουλοφρόνως υπέρμετρα φιλόδοξου αρχηγού τους και οργίζονται τα μάλα με την οργανωμένη και συστηματικά προβαλλόμενη κατασυκοφάντηση του Κώστα Καραμανλή. Ενός ηγέτη της μη νεοφιλελεύθερης Κεντροδεξιάς, ο οποίος διέπεται από αρχές και αξίες, και με σχετικά πρόσφατο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ παρελθόν. Παρελθόν λαμπρότατο και αξιοθαύμαστο.

Έχω γράψει προ ετών, δύο ίσως και τρεις φορές, ότι ο Κώστας Καραμανλής υπήρξε ο ΜΟΝΟΣ πρωθυπουργός της χώρας μας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που ΥΠΕΡΕΒΗ ΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ. Και το έχω θεμελιώσει με τα εξής ακλόνητα στοιχεία: 1. Έβαλε βέτο μπροστά στα μούτρα του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπους, για το Σκοπιανό. 2. Ύστερα από τέσσερα πιεστικά τηλεφωνήματα του Μπους να ταχθεί δημοσίως υπέρ του επαίσχυντου Σχεδίου Ανάν –το είχαν κάνει αρκετοί έλληνες πολιτικοί, ο θρασύτατος μάλιστα Γιωργάκης είχε σπεύσει να το εκθειάσει ΠΡΙΝ από το ιστορικό διάγγελμα του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου– ο Καραμανλής δήλωσε: «Το Σχέδιο αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει και ορισμένες θετικές πλευρές υπό προϋποθέσεις». (Και ο νοών νοείτω.) 3. Συναντήθηκε πέντε φορές με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Πούτιν, και εργάστηκε για τη δημιουργία του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, παρά τις τρικλοποδιές της τότε υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη και την εκ διαμέτρου αντίθετη βούληση των ΗΠΑ.

Η ριζική διαφωνία του σήμερα με την πολιτική που ασκεί, ή μάλλον ΔΕΝ ασκεί ο νυν πρωθυπουργός, είναι υπερβέβαιο ότι τον προβληματίζει. Σκέπτεται, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, να παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα. Μια τέτοια απόφαση του Κώστα Καραμανλή θα συνέτριβε πολιτικά και ηθικά τον Σαμαρά. Θα τον εξουθένωνε κυριολεκτικά. Αφήνω που θα συσπείρωνε στο έπακρο τους προσκείμενους στον πρώην πρωθυπουργό βουλευτές της ΝΔ, απομονώνοντας ταυτοχρόνως υπουργούς και βουλευτές (με πρώτον και καλύτερο τον Στουρνάρα που επιτίθεται συχνά στον πρώην πρωθυπουργό), οι οποίοι λειτουργούν έναντι του Σαμαρά ως σφογγοκωλάριοι του Βυζαντίου!

Προσωπικά διαφωνώ με την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή από το βουλευτικό του αξίωμα. Αρκεί να μην ξαναψηφίσει Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ούτε τα σφαγιαστικά για τους Έλληνες και την Ελλάδα νομοσχέδια, τα οποία είναι, ούτως ή άλλως, ΠΛΗΡΩΣ ΑΔΙΕΞΟΔΑ.

Θα επιθυμούσα, ως απλός παρατηρητής των τεκταινομένων και μη οπαδός του φυσικά –δεν τον έχω γνωρίσει καν τον άνθρωπο–, την ενεργό συμμετοχή του στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας. Θα τον έβλεπα μάλιστα, με δεδομένη την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ εξαιτίας του ΤΡΙΣΚΑΤΑΡΑΤΟΥ ΕΥΡΩ, επικεφαλής σταυροφορίας υπέρ της επανόδου μας στο εθνικό μας νόμισμα. Η διαζευκτική δυνατότητα είναι η εξής: Πάρα πολλές δεκαετίες οικονομικής εξαθλίωσης και με την εθνική μας κυριαρχία υπό αίρεση ή δύο, το πολύ τρία, χρόνια μεγάλων δυσκολιών με τη δραχμή και –το σπουδαιότερο– με πλήρη αποκατάσταση της εθνικής μας κυριαρχίας, συμπεριλαμβανομένης και της αξιοπρέπειάς μας που τόσο έχει τρωθεί σήμερα. Υπερέβητε την ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ, κ. Καραμανλή. Ας υπερβείτε τώρα και τον ΑΡΓΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΥΓ.: Με αφορμή την 39η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας την Τετάρτη και η κουτσή Μαρία των πάσης φύσεως αξιωματούχων πανηγύρισε υποκριτικά (καθότι υπεύθυνοι οι εν λόγω κύριοι για τη σημερινή μας κατάντια) και με τετριμμένη ξύλινη γλώσσα. Μοναδική εξαίρεση απετέλεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, με πρόεδρο τον κ. Γ. Αδαμόπουλο, που κατέπληξε κάθε σκεπτόμενο συμπατριώτη. Ιδού τι αναρτήθηκε στο ιστολόγιο dakepekoz:

«Όταν η νομοθετική λειτουργία ασκείται με πράξεις της εκτελεστικής εξουσίας» –Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου δηλαδή– «χωρίς να συντρέχει έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, όταν η κυβέρνηση προχωρεί κατʼ επανάληψη σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ομοίως χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζει το Σύνταγμα, όταν, εν γένει, μεθοδεύεται η εξαθλίωση των πολιτών, με τη μετακύλιση του βάρους της οικονομικής κρίσης στη βάση της κοινωνίας, προκειμένου να προστατευτεί η οικονομική ελίτ και να εξυπηρετηθούν διεθνή και εγχώρια οικονομικά συμφέροντα, η Δημοκρατία οδηγείται εκ των πραγμάτων στην αυτοκατάργησή της».

Τα σχόλια περιττεύουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηγεσία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών εκλέχθηκε με τη σημαία και την υποστήριξη της ΝΔ. Τι δηλοί ο μύθος; Δηλοί ότι η σαμαρική ΝΔ έχει χάσει εντελώς τον μπούσουλα, χώρια τους πιο αξιόλογους ανθρώπους της. Πώς να είναι, επομένως, στο απυρόβλητο και πώς να μη συντριβεί;


Σχολιάστε εδώ