στα ενδότερα των ομάδων

• Βουλωμένο γράμμα διαβάζουν τα παιδιά που συμμετέχουν σε αυτήν εδώ τη σελίδα και συνεισφέρουν στην αθλητική ενημέρωσή σας κάθε Κυριακή. Οι πληροφορίες τους επιβεβαιώθηκαν για άλλη μια φορά μέσα από τη μεταγραφή του Χαβιέ Σαβιόλα, τον οποίο έφερε στον Ολυμπιακό με προσωπικές ενέργειες ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

• «Βγαίνει μπροστά ο Μαρινάκης», έγραφαν στη διπλανή στήλη και ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» όχι απλά βγήκε μπροστά, αλλά έκανε όλη την Ευρώπη να παραμιλάει με την απόκτηση του Αργεντινού επιθετικού. Με προσωπικές επαφές έσβησε ο Μαρινάκης τις τελευταίες ενστάσεις του Σαβιόλα και τον έφερε στην Ελλάδα.

• Έτσι επανεμφανίστηκε στο προσκήνιο για πρώτη φορά μετά από τον τελικό κυπέλλου απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Με τα πόδια διένυσε ο Μαρινάκης τα τελευταία 100 μέτρα προς το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και γνώρισε την αποθέωση από τους συγκεντρωμένους οπαδούς.

• Τη μεταγραφή του Σαβιόλα, πάντως, τη δούλευαν στον Ολυμπιακό από τις μέρες που έψησαν τον Τσόρι, τον άλλον Αργεντινό, τον οποίο απέκτησε η ομάδα του Πειραιά. Χρειάστηκε, όμως, η προσωπική επαφή του Μαρινάκη για να απαντήσει θετικά ο άλλοτε επιθετικός της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης.

• Η μεταγραφή του Σαβιόλα ήρθε μία μέρα μετά από την ένταξη του Πέτρου Μάνταλου στην ΑΕΚ. Μία μεταγραφή που ενόχλησε ιδιαίτερα το Μαρινάκη, αλλά και τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Τη συνέδεσαν με το χορηγική συνεργασία του Γιάννη Συγγελίδη και της «Ένωσης», διότι ο άλλοτε πρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την Ξάνθη και το Χρήστο Πανόπουλο.

• Με τον ερχομό του Αργεντινού επιθετικού, πάντως, σήμανε συναγερμός σε πολλές ομάδες και κυρίως στον ΠΑΟΚ. Οι στενοί συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη διαβεβαίωναν τον Χιουμπ Στέφενς, αλλά και τους επικεφαλής των συνδέσμων ότι ο «δικέφαλος» θα απαντήσει με την απόκτηση πρωτοκλασάτου ποδοσφαιριστή τόσο για αγωνιστικούς, όσο και για επικοινωνιακούς λόγους.

• Έχει ανάγκη ο Σαββίδης από μία έμμεση απάντηση στη μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού, διότι μόνο έτσι θα δείξει έμπρακτα όσα δήλωσε κατά καιρούς, δηλαδή, πώς μπορεί να χτυπήσει στα ίσια τον Μαρινάκη. Μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ κινήθηκε συνετά στο μεταγραφικό παζάρι, δίχως να πάρει το μεγάλο όνομα, το οποίο θα απογειώσει ψυχολογικά τον κόσμο του και θα στείλει το μήνυμα του ισότιμου ανταγωνιστή στη μάχη του τίτλου.

• Μετά από την επιβλητική νίκη απέναντι στη Νις, ωστόσο, στη Θεσσαλονίκη υποστηρίζουν ότι έχουν προβάδισμα έναντι του Ολυμπιακού παρά τη μεταγραφή του Σαβιόλα. Χρησιμοποιούν ως επιχείρημα ότι ο ΠΑΟΚ υπερτερεί των «ερυθρολεύκων» στον προπονητή επειδή θεωρούν το Στέφενς καλύτερο του Μίτσελ.

• Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι και στον Πειραιά εκφράζονται παρόμοιες απόψεις, αλλά όχι επίσημα διότι προσωρινά ο Ισπανός τεχνικός περιβάλλεται με εμπιστοσύνη από τη διοίκηση. Η ουσία, όμως, είναι ότι ο Μίτσελ πήρε πίστωση χρόνου και από δω και πέρα καλείται να επιβεβαιώνει σε κάθε αγώνα ότι αξίζει την εμπιστοσύνη των «ερυθρολεύκων».

• Η ουσία είναι ότι μέσα σε μία εβδομάδα ζεστάθηκε η ατμόσφαιρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο παρά την απουσία της ΑΕΚ από τη Σούπερ Λίγκα. Αλλά ακόμα και η «Ένωση» έδειξε τις διαθέσεις της μέσω της απόκτησης του Μάνταλου, ο οποίος βρισκόταν στη λίστα και του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, ενώ εξαιρετική γνώμη είχε για την αξία του και ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, ο Νίκος Νταμπίζας.

• Αλλά από το «τριφύλλι» λείπει το ρευστό, οπότε στην υπόθεση του νεαρού μέσου οι «πράσινοι» έμειναν απλοί θεατές. Σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό που έκαναν τις κινήσεις τους, αλλά στην Ξάνθη μέτρησαν περισσότερο τον Μελισσανίδη, μιας και από τις συνεργασίες του παρελθόντος είχαν μείνει όλοι απόλυτα ικανοποιημένοι.

• Αν κρίνουμε και από τη μεγάλη επιτυχία της ακριτικής ομάδας με την πρόκριση επί της Λίνφιλντ, η νέα συνεργασία με το Μελισσανίδη έφερε γούρι στον Πανόπουλο. Ακούγεται, μάλιστα, στα δημοσιογραφικά γραφεία ότι ήδη επικοινώνησε ο «τίγρης» με τον μεγαλομέτοχο της Ξάνθης και του επεσήμανε τη θετική αύρα του που βοήθησε το Νίκο Καραγεωργίου και τους παίκτες του να πάρουν την πρόκριση μέσα στο Μπέλφαστ παρά το αριθμητικό μειονέκτημα από την αποβολή του Φλίσκα στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου.

• Στην Ξάνθη ετοιμάζονται πλέον για τις αναμετρήσεις με τη Σταντάρ Λιέγης, η οποία αποτελεί το μεγάλο φαβορί στο ζευγάρι, αλλά η ελληνική ομάδα θα παρουσιαστεί ενισχυμένη με τον Σολάρι και ενδεχομένως με τον Ντε Γκούζμαν. Με το επικό διπλό στο Μπέλφαστ, μάλιστα, στελέχη της Ξάνθης υποστήριζαν ότι «ψυχολογικά αισθανόμαστε έτοιμοι να κοντράρουμε κάθε αντίπαλο, ειδικά με τις εμπειρίες που κουβαλάνε οι νέοι παίκτες μας».

• Στη μάχη της Ευρώπης ρίχνονται πλέον ο ΠΑΟΚ και ο Αστέρας Τρίπολης. Με το «δικέφαλο» να έχει το πιο δύσκολο έργο, διότι στα πρώτα ματς του πρωταθλήματος Ουκρανίας, η Μέταλιστ έδειξε ότι διαθέτει δολοφονικό ένστικτο και παλεύει όλα τα ματς μέχρι το τελευταίο σφύριγμα ανεξάρτητα από την εξέλιξη της αναμέτρησης και από τον αντίπαλο.

• Ο Αστέρας θα αντιμετωπίσει τη Ραπίντ Βιέννης με τους Αρκάδες να προβληματίζονται από την ενδεχόμενη κάθοδο οπαδών της αυστριακής ομάδας. Είναι νωπές οι μνήμες από τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οργανωμένοι της Ραπίντ τον περασμένο Αύγουστο στην Τούμπα, με συνέπεια τη βαριά τιμωρία του ΠΑΟΚ και στην Τρίπολη εξετάζουν το ενδεχόμενο να μη δώσουν εισιτήρια στην αυστριακή ομάδα.


Σχολιάστε εδώ