Ομπρέλα η «Νέα Ελλάδα»

Κι αν οι πολιτικές συνθήκες, αλλά κυρίως οι εξελίξεις δεν επέτρεψαν να γίνει το πρόσφατο Συνέδριο του κόμματος η αφετηρία της «μεγάλης πορείας», στο επιτελείο του πρωθυπουργού αναζητούν τον κατάλληλο χρόνο για να θέσουν σε κίνηση τις σχετικές διαδικασίες. Από τη στιγμή αυτή και μετά «κανείς δεν θα μπορέσει να σταματήσει τις εξελίξεις» λένε χαρακτηριστικά και δεν κρύβουν τις φιλοδοξίες τους όλα να γίνουν πριν από τις επόμενες εθνικές εκλογές, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές θα καθυστερήσουν όσο είναι απαραίτητο!..

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που γίνονται στο επιτελείο του κ. Σαμαρά, τα επόμενα χρόνια η «μάχη για την εξουσία» θα είναι ανάμεσα στις δυνάμεις που επιθυμούν τον εκσυγχρονισμό της χώρας με την εξάλειψη των πάσης φύσεως παθογενειών και σ’ αυτές, που παραμένουν αγκυλωμένες στο παρελθόν και υπερασπίζονται απαρχαιωμένες αντιλήψεις και νοοτροπίες. Ο κ. Σαμαράς φιλοδοξεί να ηγηθεί των πρώτων, επικεφαλής της «Νέας Ελλάδας», που θα αποτελέσει την μετεξέλιξη της Νέας Δημοκρατίας και θα λειτουργήσει ως «ομπρέλα» για όλους. Είτε αυτοί προέρχονται από την ευρύτερη κεντροδεξιά, είτε από το χώρο της κεντροαριστεράς. Η τύχη και η επιτυχία του εγχειρήματος, είναι άμεσα συνδεδεμένες με την πορεία και την επιτυχία της κυβέρνησης. Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά πιστεύουν, ότι αν η κυβέρνηση καταφέρει να διαμορφώσει τις συνθήκες για την έξοδο της χώρας από την κρίση, θ’ ανοίξει αυτόματα ο δρόμος για την δημιουργία της μεγάλης παράταξης που έχουν οραματιστεί. Οι «φωνές» που ακούγονται στο εσωτερικό της ΝΔ αναγκαστικά θα σιγήσουν, ενώ στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους θα έχουν ικανό άλλοθι για να ενταχθούν στη νέα παράταξη. Αναφέρονται προφανώς σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ που κινούνται στην πτέρυγα των λεγόμενων εκσυγχρονιστών, (όσοι έχουν απομείνει…). Αλλά και από την Κεντροδεξιά και την Κεντροαριστερά. Περισσότερο όμως στοχεύουν στη μεγάλη κατηγορία των πολιτών, που τάσσονται υπέρ του εκσυγχρονισμού των δομών του κράτους και ευρύτερα της κοινωνίας και θα θελήσουν να συμμετάσχουν.

Το «Νέα Ελλάδα» δεν θα αποτελέσει τίτλο κόμματος. Είναι το μήνυμα για προσκλητήριο εν όψει της αναμέτρησης των δύο πόλων. Και όσοι θα συμμετάσχουν στο εγχείρημα αυτό θα πρέπει να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ με όραμα τη «Νέα Ελλάδα».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, επιθυμία του κ. Σαμαρά, είναι οι διαδικασίες για τη μετεξέλιξη της ΝΔ και τη δημιουργία της μεγάλης ευρωπαϊκής παράταξης να ξεκινήσουν εντός του 2013 και να ολοκληρωθούν σε βάθος εξαμήνου. Έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του, το ενδεχόμενο της διενέργειας εθνικών εκλογών μετά το πρώτο εξάμηνο του 2014. Το ερώτημα είναι, αν οι πολιτικές εξελίξεις και οι συνθήκες που θα επικρατήσουν τους προσεχείς μήνες στη χώρα θα επιτρέψουν να τεθεί σε εφαρμογή- να έχει και επιτυχία- ένα τέτοιο εγχείρημα.


Σχολιάστε εδώ