Μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης ο Δήμος Παλλήνης, τονίζει ο δήμαρχος Θ. Ζούτσος

Μιλώντας σε τοπικό δίκτυο, ο δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος τονίζει πώς έχει καταφέρει να θυμίζει η ευρύτερη περιοχή απέραντο εργοτάξιο – αφού σκάβει για όμβρια, οδοποιία, ύδρευση κ.λπ. με τα σχεδόν 115 εκατ. ευρώ που διεκδίκησε και κατάφερε να πάρει από το ΕΣΠΑ, εφαρμόζοντας το αυτονόητο, που για κάποιους άλλους φαίνεται «βουνό»: Απλές αρχές σύγχρονου μάνατζμεντ!

Αναλύοντας αυτές τις αρχές, ο κ. Ζούτσος τόνισε πως για να μην υποστεί τις συνέπειες της κρίσης, από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του επικεντρώθηκε σε δύο άξονες. Ο πρώτος αφορούσε την εξασφάλιση εσόδων για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του δήμου και ο δεύτερος την αναζήτηση κονδυλίων μέσω του ΕΣΠΑ.

Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί ήδη ή βρίσκονται υπό έγκριση 114,5 εκατ. ευρώ σε προγράμματα χρηματοδοτούμενα 100% από ευρωπαϊκούς πόρους, κάτι το οποίο επιτρέπει στην πόλη να αναπτύξει τις απαραίτητες υποδομές της χωρίς όμως να χαλάει χρήματα από τα ίδια έσοδά της. Αυτά μπορούν πλέον να κατευθυνθούν προς άλλες υπηρεσίες και ιδιαίτερα στον κοινωνικό τομέα, που είναι κρίσιμος αυτή την εποχή.

Ο Δήμος Παλλήνης, με τον εξορθολογισμό των δαπανών και με τη σωστή διαχείριση του προσωπικού, το οποίο επιλέγεται με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν και όχι τις υποχρεώσεις για ρουσφέτια, καταφέρνει και παίρνει «άριστα» στα οικονομικά του, στην κρισιμότερη περίοδο που περνάει ίσως η ΤΑ.


Σχολιάστε εδώ