Λύση για τις οφειλές προς το ΙΚΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες η λύση που έχει τεθεί στο τραπέζι και όλα δείχνουν ότι παίρνει το τελικό “ok” προβλέπει τα εξής:

o τα ληξιπρόθεσμα μέχρι τέλους του 2012 θα καταβληθούν σε 48 δόσεις και
o οι οφειλές του 2013 σε 48 δόσεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες θετικός απέναντι στην λύση αυτή είναι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, όπως πρόεκυψε από την συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον υπουργό Εργασίας και τον Διοικητή του ΙΚΑ. Ανάλογη δε ρύθμιση προωθείται και για τα ληξιπρόθεσμα προς τις Εφορίες.

Η “τρόικα” που φαίνεται ότι βολιδοσκοπηθεί για την λύση αυτή δεν έχει αντίρρηση και σιωπηρώς θα συναινέσει στην εφαρμογή της, όποτε δεν θα χρειαστεί η ψήφιση νέου νόμου.

Τα έψαλε στον Στουρνάρα ο Σαχινίδης

Μιλώντας στην Επιτροπή των Οικονομικών της Βουλής ο πρώην υπουργός Οικονομικών, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης επεσήμανε ότι η ρύθμιση για την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις Εφορίες και το ΙΚΑ απέτυχε και η απόδειξη είναι ότι πολλοί λίγοι εντάχθηκαν.

Και γι’ αυτό φταίνε, οι όροι και οι προϋποθέσεις που πρέπει να έχει ο οφειλέτης για να υπαχθεί στη ρύθμιση που ελάχιστοι όμως καλύπτουν.

Τόνισε επίσης, ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι αποτέλεσμα της ύφεσης.

Η μη είσπραξη των εσόδων που είχε υπολογιστεί ότι θα εισπράττονταν από τη ρύθμιση, έχει ως συνέπεια οι στόχοι να μην ευοδωθούν και η λύση είναι πλέον να αλλάξουν οι όροι και να αυξηθούν οι δόσεις, ώστε να μπορέσουν να μπουν στη ρύθμιση όλοι όσοι έχουν χρέη στην Εφορία και το ΙΚΑ.


Σχολιάστε εδώ