ΚΑΤΩ στον ΠEΙΡΑΙΑ

Το Κανάλι 1 δήλωσαν ότι το ακούν και ακροατές από το Μοσχάτο και τον Ταύρο, το Αιγάλεω και το Περιστέρι, ακόμα και το Λαύριο!

Οι «πρωινές» ζώνες, από τα ξημερώματα μέχρι το μεσημέρι, έχουν τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα, ενώ πολύς κόσμος ακούει και τις αθλητικές εκπομπές. Κι όλα αυτά πριν αρχίσει η «φθινοπωρινή αντεπίθεση» του σταθμού, που, όπως υποστηρίζουν οι πρωτεργάτες και οι εμπνευστές της, θα φέρει… «τʼ απάνω κάτω» στα ερτζιανά!

// Το θέμα του Δημοτικού Θεάτρου κυριάρχησε για μια ακόμη φορά σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Αιτία της «επαναφοράς» του προς συζήτηση ήταν η δήλωση του δημάρχου πως θα λειτουργήσει στις 21 Σεπτεμβρίου. Η σύμβουλος του συνδυασμού που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, Μαίρη Σταθάκη, τόνισε ότι δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία του δημάρχου γιατί –όπως είπε– δεν υπάρχουν εχέγγυα που να διασφαλίζουν τις χρηματοδοτήσεις. Όλα όσα μας λέτε, είπε χαρακτηριστικά, είναι στον… αέρα, δεν υπάρχει κάποιο έγγραφο, κάποιο στοιχείο που να διασφαλίζει τη χρηματοδότηση του 1 εκατ. ευρώ που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός, ή άλλων ποσών που κατά καιρούς έχουν ακουστεί. Ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ (που θα έχει την ευθύνη της λειτουργίας του θεάτρου) Γιώργος Σιγάλας, τόνισε ότι δεν πρόκειται να προσπεράσει τίποτα απʼ όσα πρέπει να γίνουν προκειμένου να προλάβει να λειτουργήσει το θέατρο στις 21 Σεπτεμβρίου, έστω κι αν καθυστερήσουν 2-3 μέρες τα εγκαίνια. Το θέατρο θα ανοίξει τις πύλες του στις 21 Σεπτεμβρίου και ανακοίνωσε ότι για τη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου διασφαλίστηκε και χορηγία 100.000 ευρώ από τον ΟΛΠ.

// Άλλα 7 εκατ. ευρώ διεκδικεί ο δήμος από τον ΟΛΠ για τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων το 2012 και το 2013. Ο ΟΛΠ κατέβαλε το 2% που προβλέπει ο νόμος για να σταματήσει τη διαδικασία και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για να ακυρώσει τα τέλη που του επιβλήθηκαν. Σύμφωνα με πηγές του δήμου, τα τέλη του 2012 μπορεί να τα… γλιτώσει, όμως του 2013 όχι, που σημαίνει ότι τα 3,5 εκατ. ευρώ ο Δήμος Πειραιά δεν πρόκειται να τα χάσει. Για να δούμε…

// Θα αγωνιστεί σθεναρά και με όποιον τρόπο του επιτρέπει ο νόμος για να μη χάσει τη δουλειά του κανένας εργαζόμενος του Δήμου Πειραιά δήλωσε ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος, ανοίγοντας τη συζήτηση της περασμένης Τετάρτης στο δημοτικό συμβούλιο. Τόσο οι σχολικοί σύμβουλοι όσο και οι δημοτικοί αστυνομικοί είναι πολύτιμοι και απαραίτητοι για το δήμο. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Πειραιά, Κυριάκος Φραγκάκος πρότεινε να γίνει το ίδιο που έκανε και η ΕΡΤ με τους εργαζόμενούς της, που έμειναν στον… αέρα μετά το κλείσιμό της. Όπως είπε, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, που θα κάνουν αίτηση υπαγωγής στο νέο φορέα, τη ΝΕΡΙΤ, ή όπως αλλιώς θα λέγεται, θα πριμοδοτηθούν με 200 μόρια. Να ζητήσει, λοιπόν, είπε, και ο δήμος να κάνει προσλήψεις (κανονικά μέσω ΑΣΕΠ) σχολικών συμβούλων και όσοι υπηρετούσαν σʼ αυτόν τον τομέα να έχουν έξτρα μοριοδότηση για να επανενταχθούν στο δήμο μέσω του νέου φορέα.

// Το έργο που έχει γίνει στον οικονομικό τομέα κατά τα 2,5 χρόνια της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής στον Πειραιά υπενθύμισε, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, ο εντεταλμένος σύμβουλος Γιάννης Αγγελόπουλος. Όπως είπε, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, που έδωσε στη δημοσιότητα πίνακα με τους 13 πιο χρεωμένους δήμους της χώρας, ο Πειραιάς δεν βρίσκεται ανάμεσά τους. Πριν από 2,5 χρόνια, όμως, συγκαταλεγόταν στους 3 περισσότερο χρεωμένους δήμους.

// Κάποιοι που δηλώνουν δικαστικοί επιμελητές ανακαλύπτουν οικονομικές απαιτήσεις που έχουν διάφοροι κατά επιχειρηματιών της πόλης μας, κυρίως ξενοδόχων, και έχουν επιδοθεί δικαστικές αποφάσεις, τους πλησιάζουν και με την απειλή της κατάσχεσης τους αποσπούν διάφορα χρηματικά ποσά! Τις περισσότερες φορές, αυτός που έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη δεν έχει… ιδέα! Απλώς οι άτυχοι επιχειρηματίες, μέσα στην ταραχή τους για την απειλούμενη κατάσχεση ειδών από τα καταστήματα ή τα ξενοδοχεία τους, δεν σκέφτονται καν ότι μπορεί να έχουν πέσει θύματα απατεώνων και δεν επικοινωνούν με τους επισπεύδοντες την κατάσχεση. Έτσι διαπραγματεύονται με τα «κοράκια» που τους αποσπούν διάφορα ποσά για να μην προχωρήσουν σε… κατασχέσεις! Φυσικά δίνουν πλαστές αποδείξεις για τα χρήματα που παίρνουν και έτσι δεν μπορούν να τους εντοπίσουν. Προχθές δύο απατεώνες πήραν από ξενοδόχο από 2.500 ευρώ ο καθένας.

// Αντιπροσωπεία του Δήμου Πειραιά με επικεφαλής το δήμαρχο Β. Μιχαλολιάκο, τον πρόεδρο του ΟΠΑΝ Γ. Σιγάλα και το σύμβουλο του πρωθυπουργού για πολιτιστικά θέματα Δημοσθένη Δαββέτα αναχωρεί σήμερα για τη Μασσαλία, όπου θα παραμείνει μέχρι την Πέμπτη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν εκεί καθώς φέτος η Μασσαλία είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Ο Δήμος της Μασσαλίας επέλεξε ως τιμώμενη πόλη τον Πειραιά, καθώς είναι από τις αρχαιότερες ευρωπαϊκές πόλεις της Μεσογείου και φυσικά το δεύτερο μεγάλο λιμάνι της θάλασσας αυτής, μετά τη γαλλική πόλη. Η ελληνική αποστολή θα παρουσιάσει στις τέσσερις ημέρες που θα παραμείνει μια σειρά από πολιτιστικές δράσεις, συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις, θεατρικά δρώμενα κ.λπ.

// Την περασμένη εβδομάδα γράψαμε απʼ αυτή τη στήλη ότι κάπου έχει… κολλήσει το θέμα του αγωγού ύδρευσης της Αίγινας και ότι όπου να ʼναι οι «νερουλάδες» θα… αρχίσουν και πάλι τα… δικά τους. Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τα γεγονότα μας επιβεβαίωσαν! Η Αίγινα και πάλι… διψάει! Οι υδρομεταφορείς επειδή καθυστερούν κάποιες πληρωμές τους σταμάτησαν να πηγαίνουν νερό στο νησί, με αποτέλεσμα τα προβλήματα που δημιουργούνται μέσα στο κατακαλόκαιρο να είναι τεράστια. Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημ. Κατσικάρης αναφερόμενος στο γεγονός τόνισε: «Η επιχορήγηση του Δήμου Αίγινας από την Περιφέρεια Αττικής για την υδροδότηση με υδροφόρα πλοία τα τρία τελευταία έτη ήταν απρόσκοπτη και σημαντική: Το 2011, ανήλθε σε 1.550.000 ευρώ, το 2012 σε 2.500.000 ευρώ, ενώ για το 2013 ανέρχεται σε 1.550.000 ευρώ, εκ των οποίων έχουν καταβληθεί ήδη 776.000 ευρώ. Καλώ, για μια ακόμη φορά τους υδρομεταφορείς να ανταποκριθούν στο έργο τους, αφού είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν πρόκειται να χάσουν ούτε ένα ευρώ. Κάνω έκκληση σε όλους τους καταναλωτές, μόνιμους κατοίκους και ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών, να ανταποκριθούν άμεσα στις μεγάλες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους».

// Στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Πειραιά με τίτλο: «Καθαρές Παραλίες – Καθαρός Πειραιάς» διοργανώνονται σε πρώτη φάση δύο συναυλίες στην παραλία της Φρεαττύδας με τους Νίκο Ζωιδάκη και Ματθαίο Γιαννούλη με ελεύθερη είσοδο. Η πρώτη συναυλία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 9 το βράδυ και η δεύτερη την Τετάρτη 7-8-2013 την ίδια ώρα.

// Με τη συνεργασία του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων ο Διεθνής Πολιτιστικός Οργανισμός «Το Καφενείο των Ιδεών», απένειμε για 29η χρονιά τα Χρυσά Μετάλλια του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της Βεργίνας, στο δημαρχείο της Σαλαμίνας στην αίθουσα Δημήτρης Μπόγρης. Συγκεκριμένα αυτή τη χρονιά βραβεύτηκαν οι: δήμαρχος Αγίων Σαράντα κ. Στεφάν Τσίπα, η γαλλίδα φιλόσοφος Σιμόν ντε Μπαρόν, η διακεκριμένη ελληνίδα ηθοποιός Τιτίκα Σαριγούλη, ο διεθνώς αναγνωρισμένος ποιητής Γιετόν Κελμέντι, η επιστήμων Κλειώ Μερτίρη, ο αρχιμουσικός Χρόνης Μιχαλάκης, ο διακεκριμένος αρχιμουσικός βυζαντινής μουσικής Ηλίας Γιουρούκος, ο Ιωάννης Τσαλίκογλου, ο Ιλιάζ Μπόμπαι, εκδότης της ελληνόφωνης εφημερίδας «Ελληνική Γνώμη», που εκδίδεται στη Γερμανία και το Πολυφωνικό Συγκρότημα Ηνορο για την προσπάθεια διάδοσης και διάσωσης του ηπειρώτικου τραγουδιού. Τέλος, βραβεύτηκε στο πρόσωπο του γιου του Γιώργου, η μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη.

// Τη σημασία της ύπαρξης των δημοτικών αστυνομικών για τη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών της πόλης, υπογράμμισε ο επικεφαλής του συνδυασμού Πειραιάς, Πόλη-Θρύλος Χρήστος Βουγιουκλάκης. Συγκεκριμένα είπε: «Μετά τα τελευταία γεγονότα, επειδή οι δημοτικοί αστυνομικοί αισθάνονται και δικαίως μετέωροι, έχουν προχωρήσει σε σειρά κινητοποιήσεων με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά κενά στην αστυνόμευση της πόλης. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι την περασμένη Κυριακή στο παζάρι οι μικροπωλητές που είχαν στήσει πάγκους χωρίς άδεια είχαν καταλάβει όλη την Αλιπέδου και είχαν φτάσει μέχρι το ΕΒΕΠ. Οι έμποροι στο παζάρι που έχουν πληρώσει τα τέλη και είναι νόμιμοι μού κατήγγειλαν ότι υφίστανται έναν άνισο ανταγωνισμό γιατί οι παράνομοι μικροπωλητές πουλάνε τα προϊόντα στη μισή τιμή με αποτέλεσμα να έχουν μαζέψει όλο τον κόσμο. Πού θα πάει αυτή η κατάσταση;».


Σχολιάστε εδώ